Meną pažino pasitelkdami ne regą, o pojūčius

 Meną pažino pasitelkdami ne regą, o pojūčius

Janinos Monkutės-Marks muziejus-galerija sukvietė menui neabejingus kraštiečius į itin subtilią popietę, kurios metu kraštiečiai turėjo galimybę pajusti, kaip prisilietimais, garsais, kvapais, skoniais ir judesiais galima papasakoti istoriją tiek neregiui, tiek ir žmogui užrištomis akimis.

Pristatė 5 kūrinius

Renginio metu „Pojūčių teatro“ trupė, pasitelkdama prisilietimus, garsus, įmantriausius judesius ir įvairiausius kvapus, susirinkusiesiems pristatė 5 labai skirtingų menininkų kūrinius: Vytauto Valiaus „Užgavėnės“, Vytauto Kazimiero Jonyno „Šv. Antanas“, Janinos Monkutės-Marks „Coca cola“, Marijos Teresės Rožanskaitės „Rentgeno kambarys“ bei Mikalojaus Povilo Vilučio „Parašiutininkė“.

Pasitelkė vaizduotę

Tai renginio dalyviams, pasitelkiant tik savo asmeninius pojūčius, leido kuo tikroviškiau pasijusti neregio kailyje, o aklajam – kuo detaliau ir geriau sukurti spektaklio „vaizdą“ ir visiems kartu bent iš dalies atskleisti savitą dailininkų požiūrį bei plačią jų meninės raiškos panoramą.

[quote author=“Aut. past.“]„Pojūčių teatre“ kūrybinis procesas yra visiškai kitoks, lyginant su tradiciniu teatru. Didžiausias dėmesys šiame teatre skiriamas žiūrovui, kuris renginio metu tampa aktoriumi.[/quote]

Pristatė katalogą

Taip pat renginio metu susirinkusieji susipažino su Brailio raštu bei taktilinėmis meno kūrinių kopijomis parengtu ir išleistu meno katalogu „Pažinti meną pojūčiais. Moderni ir šiuolaikinė Lietuvos dailė“, kurį sudaro informacija apie kūrinius, menininkus, muziejus reginčiųjų ir Brailio raštu, reljefinės kūrinių reprodukcijos bei audiovizualiniai darbų aprašai.

Jį, bendradarbiaudama su Nacionaline dailės galerija ir regioniniais muziejais: Janinos Monkutės-Mars muziejumi-galerija (Kėdainiai), Žemaičių muziejumi „Alka“ (Telšiai), Vytauto Kazimiero Jonyno galerija (Druskininkai), padėjo išleisti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga.  

[#gallery=1860#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video