Tarptautiniame konkurse Latvijoje – ir „atžalyniečiai“

 Tarptautiniame konkurse Latvijoje – ir „atžalyniečiai“

Lapkričio 7-9 dienomis Latvijoje vyko tarptautinis kūrybinio technologijų taikymo konkursas moksleiviams – „Ventspils IT challenge“. Jame dalyvavo moksleiviai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Šiemet Lietuvą konkurse atstovavo Vilniaus Licėjaus, Šiaulių „Lieporių“ gimnazija, Visagino profesinio rengimo centro komandos ir Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos komanda. Asmeninio archyvo nuotr. Ją sudarė gimnazijos III-okai: Urtė Kavoliūnaitė, Vaiva Paškevičiūtė ir Lukas Muraškinas.

Jie sėkmingai atliko I-ojo etapo užduotis ir laimėjo galimybę dalyvauti 3 dienų konkuso renginiuose Venspilyje. Ten jie atliko II etapo užduotis, dalyvavo ekskursijose ir įvairiuose renginiuose.

Konkurse dalyvavo komandos trijose amžiaus grupėse: B (4-6 klasės), C (7-9 klasės) ir D (10-12 klasės). Kiekvienoje komandoje dalyvavo trys mokiniai ir vienas mokytojas arba konsultantas.

Atžalyniečius lydėjo informacinių technologijų mokytoja Violeta Stanevičienė. Po II-ojo etapo gimnazistų komanda pateko į geriausiųjų pabaltijo D koncentro komandų 10-uką. Gimnazistai patenkinti įvertinimu, dar labiau patenkinti renginiu, kurio analogo Lietuvoje nerasi ir jau šiandien žada dalyvauti konkurse ir kitais metais.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video