Keltai į Vokietiją – ką verta pamatyti?

 Keltai į Vokietiją – ką verta pamatyti?

Dažnai žmonės įsivaizduoja, kad norint patirti naujų įspūdžių ir pamatyti ką nors įspūdingo, reikia vykti į tolimas, egzotiškas šalis. Pasirinkus tokią kryptį tenka labai ilgai taupyti, kai kuriems šios atostogos tampa vienintelėmis per keletą metų. Tačiau nereikėtų nuvertinti to, ką turime visai šalia. Viena įspūdingiausių netoliese esančių valstybių yra Vokietija. Ši šalis pripažinta trečia turistams draugiškiausia valstybe visame pasaulyje. Ir ne veltui. Juk čia tiek daug pramogų ir lankytinų vietų, o pasirinkę tinkamą keliavimo būdą, galite ir nemažai sutaupyti. Kadangi skrydžiai į Vokietiją dažnai būna brangūs, o važiuoti su autobusu, ypač jei tai darote su visa šeima ir mažais vaikais, labai nepatogu, bene pigiausias ir komfortabiliausias būdas tikslui pasiekti – keltai į Vokietiją.

Keltai į Vokietiją patogūs tuo, kad galite keliauti pasiimdami automobilį ir visą reikiamą bagažą. Tai reiškia, kad jums nebeteks susidurti su problema, kuomet neįmanoma sutalpinti visų daiktų į lagaminą arba mokėti už papildomus kilogramus. Be to, keltai į šią šalį iš Klaipėdos plaukia kiekvieną dieną, todėl tai gali būti ir visiškai spontaniškos kelionės idėja. Na, o Vokietijoje tikrai yra vertų dėmesio miestų ir lankytinų objektų, kuriuos be problemų pasieksite nuosavu automobiliu arba traukiniais. Ką verta pamatyti viešint Vokietijoje?

Berlynas

Nors keltai į Vokietiją paprastai plaukia į Kylį, apie 200 km nuo šio miesto nutolusi šalies sostinė ir didžiausias miestas – Berlynas. Tai labai svarbus kultūros ir mokslo centras, vertinamas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Čia gyvena labai daug žinomų menininkų ir kūrėjų, mieste vyrauja bohemiška atmosfera. Jei jūsų planuose yra šis miestas, būtinai aplankykite žymius universitetus, teatrus, muziejus, verta pasidomėti Berlyno istorija, architektūra. Be viso to, Berlyne nuolat verda ir naktinis gyvenimas, tad čia veiklos ras ir norinčios gerai praleisti laiką draugų kompanijos.

Frankfurtas

Jei keltai į Vokietiją jau jūsų planuose ir derinate detales bei planus, pasiekus galutinį kelionės tikslą būtinai į lankytinų miestų sąrašą įtraukite Frankfurtą. Tai senas imperinis miestas, laikomas ekonomikos ir komercijos centru. Čia turistus vilioja milžiniški dangoraižiai ir įspūdinga miesto panorama. Frankfurte būtinai aplankykite savo autentiką išsaugojusį senamiestį, iškiliausio vokiečių rašytojo Johano Volfgango Gėtės namus ar didžiausią Europoje gamtos istorinį muziejų „Senckenberg“, kuriame saugoma daugiau nei 5 tūkst. įvairių eksponatų, tarp kurių ir dinozaurų fosilijos, ir ekspozicijos, atspindinčios mūsų biologinę įvairovę. Dėmesio vertas ir modernaus meno muziejus, tarp 1789 ir 1833 m. pastatyta Pauliaus bažnyčia, nuostabūs botanikos sodai.

Bavarija

Bavarija – vienas dažniausiai turistų lankomų Vokietijos regionų. Čia įsikūrę gausybė didelių ir mažesnių miestų, turinčių įspūdingų senovinių pilių ir puikų kraštovaizdį. Tad jeigu keltai į Vokietiją ir atgal įsigyti ilgesniam laikui, būtinai nuvykite į šį regioną. Ką ten pamatyti?

Lichtenstein pilis – tai kiek mažesnė Drakulos pilies analogija, kuri pastatyta tiesiai ant uolos atbrailos. Ši dėmesio verta pilis yra privati ir į ją pateksite tik su gidu. Visgi apsilankyti tikrai būtina, nes vaizdai esantys aplink užgniauš kvapą. Dar viena pilis, į kurią privalote užsukti – Noišvanšteino. Ji stovi visai netoli Schwangau miestelio, šalia kurio galite aplankyti dar vieną įspūdinga statinį – Hohenschwangau pilį.

Esant Bavarijoje taip pat nevalia pralenkti Miuncheną. Miestas pasaulyje žinomas dėl Oktoberfest alaus festivalio, vykstančio rugsėjo-spalio mėnesiais. Tačiau ir be festivalio čia galima rasti daug įdomios veiklos. Aplankykite Nimfenburgo rūmus, BMW muziejų, užsukite į Anglų sodą ar Olimpinį parką, iš kurio atsiveria miesto panorama.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video