Aristavoje – trimetrinis… senis besmegenis

 Aristavoje – trimetrinis… senis besmegenis

Visai netoli Aristavos kaimo (Vilainių sen.) širdies – bendruomenės centro bei parduotuvėlės – greta didžiulės, metai iš metų čia puošiamos Kalėdų eglės šįmet išdygo ir… senis besmegenis.

Stovi, rymo lazdele pasirėmęs, džiugina, sako, praeivius senis savo plačia šypsena, pozityvumu. O ir dailus senis – papuoštas iš girliandų susuktu šalikėliu, didelėmis juodomis sagutėmis ir raudonomis snaigelėmis. Kepyrė ant galvos – ir ta nepamiršta.

[quote author=“Idėjos autorės“]Taip pribėgomis paruošti besmegenį tris dienas užtrukome.[/quote]

Prisidėjo ir jaunimas

„Nors sniego ir neturim, pas mus, Aristavoje, pasirodė pats senis besmegenis. Trijų su puse metro ūgio, ryškiai baltas – stovi ir džiugina praeinančius“, – pasidžiaugė idėjos autorės, dvi aktyvios Aristavos kaimo bendruomenės narės. Prieš didžiąsias metų šventes milžiną kaimo širdyje pastatyti moterims pagalbos ranką noriai ištiesė ir iniciatyvūs Aristavos kaimo jaunuoliai.

Tris dienas užtruko

O kas gi tokio gigantiško senio besmegenio viduje, kurio apimtis – 1,80 metro, ir kuriam apglėbti reikėtų keturių žmonių? „Šiaudai. Trys rulonai, kuriuos mums paskolino „Litagra“. Po švenčių išardysim ir grąžinsim. Šiaudus apsukom balta plėvele, senį besmegenį išdažėm. Taip pribėgomis  paruošti besmegenį tris dienas užtrukome, – šypteli Aristavos gyventojos. – Norėjosi šiek tiek pagyvinti tą mūsų kaimelį, tarp pilkų atspalvių įnešti ką nors gyvo, šviesaus. Kitąmet per šventes teks iš naujo svarstyti, kaip aristaviečius pradžiuginti.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video