Liepos 22-oji – hamako ir Crème brûlée diena

 Liepos 22-oji – hamako ir Crème brûlée diena

Kaip atšvęsti šią nuostabią vasara kvepiančią dieną? Ogi gulint hamake paskanauti namų gamybos nuostabaus deserto Crème brûlée. Arba tiesiog – krembriulė – čia jau taip, labai sulietuvinus.

Nors manoma, kad Crème brûlée yra vienas tų desertų, kuriuos galima ragauti tik restorane, tiesa tokia – jei turite virtuvinį degiklį, pasigaminti šio gardumyno nesunkiai galite ir patys. O jei ir neturite degiklio – patikėkite, dėl šio saldėsio jį verta įsigyti.

Crème brûlée receptas:

Reikės: 3 trynių, 2 valgomųjų šauktšų cukraus, 200 ml riebios grietinėlės ir vanilės ankšties. Jei ankšties neturite – tiks ir vanilės esencija, kurios užteks poros lašų, arba pusė įaukštelio vanilinio cukraus.

Ką daryti: trynius suplakti su cukrumi iki labai tirštos gelsvos masės. Grietinėlę su vanilės ankštimi arba pora ekstrakto lašiukų (ar vaniliniu cukrumi) pakaitinti iki virimo. Nukėlus nuo ugnies į grietinėlę lėtai įpilti trynių ir cukraus masę, vis tolygiai maišant.

Gautą masę išpilstome į specialius mažus keramikinius indelius (žinoma, galima pilti ir į didelį – tuomet gausis viena didelė saldėsio porcija).

Indelius sustatome į kepimo formą, pripildytą karšto vandens. Pasistenkite, kad vanduo būtų apsėmęs apie pusę kepimo formelės. 25-30 minučių viską kepame 150 laipsnių karščio orkaitėje.

Saldėsį galima valgyti atvėsinus, tačiau smagiausia – traški cukrinė pluta. O ji daroma paprastai – ant atšaldyto saldėsio užberiame sluoksnį cukraus ir jį apdeginame specialiu degikliu.

Skanaus Jums šeštadienio, brangūs mūsų skaitytojai!

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video