Geriausi restorano „Uršulė “ Užgavėnių blynai

 Geriausi restorano „Uršulė “ Užgavėnių blynai

Tarp vienos linksmiausių lietuviškų tradicinių švenčių Užgavėnių ir blynų turbūt galima dėti lygybės ženklą. Blynai paprastas, nebrangus ir daugelio mėgstamas patiekalas. Tačiau kartu blynai yra turbūt kone pavaldžiausi fantazijos viražams – gaminant šį patiekalą nereikia nei tikslumo, nei profesionalumo.

Tad pirmyn į virtuvę kartu su miltais, improvizacija ir gera nuotaika išbandyti restorano „Uršulė“ virtuvės šeimininkių jums dovanojamų Užgavėnių blynų receptų!

Blynai – tradicija

Atsinaujinęs ir kėdainiečių dar labiau pamėgtas restoranas „Uršulė“, nors ir sukūrė bei klientams pasiūlė daug naujų patiekalų, tačiau lygiai taip pat labai brangina ir savo šaknis bei tradicijas. Restoranas ir toliau mielai svečius vaišina nuo seno pamėgtais įvairiausiais blynais.

„Savo meniu turime išsaugoję gana platų blynų asortimentą. O kaip gi jų atsisakysi, jei klientai juos taip mėgsta ir dažnai užsisako! Suaugusieji labiau vertina įvairius blynelius su daržovėmis, mėsa, žuvimi, tuo tarpu vaikai tradiciškai renkasi saldžius. Blynų meniu turime tiek naujai sukurtų, tiek jau daugybę metų kepamų. Blynus kepam profesionaliai – jie mums visada pavyksta! Tad Užgavėnėms esame jau pasiruošę ir kviečiame vaišintis blynais“, – šypsosi restorano „Uršulė“ vadovė Jurga Norkutė-Blėdienė.

[quote author=“J. Norkutė-Blėdienė“]Mūsų virtuvės šeimininkės jau daugybę metų kasdien iškepa daugybę blynų ir blynelių, tad žino nemažai paprastų gudrybių, kad jie būtų ypatingai skanūs.[/quote]

Pašnekovė pastebi, kad nors blynus pasigaminti paprasta, tačiau reikia žinoti keletą mažų paslapčių, kad jie visada pavyktų tobuli.

„Mūsų virtuvės šeimininkės jau daugybę metų kasdien iškepa daugybę blynų ir blynelių, tad žino nemažai paprastų gudrybių, kad jie būtų ypatingai skanūs. Todėl šį kartą tie, kurie negalės užsukti pas mus į restoraną paskanauti profesionalių virėjų keptų blynelių, jos mielai sutiko pasidalinti vienų populiariausių „Uršulės“ blynų paslaptimi. Nors, atrodytų, nieko ypatinga, tačiau gausybė žmonių būtent dėl jų pas mus kaskart ir sugrįžta. Esu tikra, kad pabandę juos pasigaminti namuose taip pat nenusivilsite. Smagių ir gardžių Užgavėnių, mieli kėdainiečiai!“ – linki J. Norkutė-Blėdienė.

Lietiniai su aguonomis ir varškės įdaru

Tešlai reikės:

2 vnt. kiaušinių;

250 g miltų;

1 arbat. š. druskos;

4 valg. š. aliejaus;

2 stiklinių vandens;

100 g aguonų;

Gaminimo eiga:

Suplakite kiaušinius su druska ir plakdami pilkite aliejų. Tuomet , nuolat maišydami, berkite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė. Pabaigoje į tešlą įmaišykite aguonas.

Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu. Prieš kepdami kiekvieną lietinį blynelį tešlą kaskart gerai išmaišykite. Blynus kepkite ant silpnos ugnies, kad jie smarkiai neapskrustų, kepkite tik tiek, kad tešla sutvirtėtų ir būtų galima blynelį apversti.

Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite.

Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekdami apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu, uogiene, vaisiais, uogomis ar kitais jūsų mėgstamais priedais.

Įdarui:

300 g varškės;

6 arbat. š. rudojo cukraus;

Žiupsnelio druskos.

Tradiciniai „Uršulės“ amerikietiški blyneliai

Tešlai reikės:

1,5 stiklinės miltų;

1 kiaušinio;

1,5 stiklinės kefyro;

Ketvirtadalio stiklinės cukraus;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

Ketvirtadalio stiklinės aliejaus;

Žiupsnio druskos.

Gaminimo eiga:

Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite kiaušinį, kefyrą ir aliejų, viską gerai išplakite. Šias dvi mases sumaišykite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Vieną kartą blynelius apverskite. Amerikietiški blynai labai tiks su klevų sirupu arba rūgščia uogiene, skonį pagerins ir šviežios uogos. Skanaus!

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video