Kėdainiečius maisto gamybos mokė šefas iš Italijos
Nors už lango jau ruduo, vis dažniau mus lanko lietus ir vėjas, Kėdainių profesinio rengimo centre trumpam sugrįžo vasara. Ją čia atvežė iš Sicilijos atvykęs virtuvės šefas ir kavos gaminimo meistras – barista – kurie centro moksleivius ir pedagogus mokė pietietiškos virtuvės subtilybių.
Kasmet bendradarbiauja su užsieniečiais
Kaip sakė Profesinio rengimo centro (PRC) direktorius Dangiras Kačinskas, moksleiviai ir pedagogai kasmet bendradarbiauja su specialistais iš užsienio. Kartais vyksta į kitas šalis, o kartais svečiai lankosi Kėdainiuose.
„Mūsų mokykla dalyvauja Erasmus+ programoje, ir šios programos rėmuose mokiniai vyksta į praktikas, mokytojai vyksta į stažuotes, kartu mes patys galime pasikviesti ekspertus iš užsienio šalių.
Praėjusiais metais buvo atvykę svečiai iš Portugalijos, Prancūzijos ir Turkijos, o štai šiemet lankosi italai“, – pasakojo D. Kačinskas.
Direktorius pasidžiaugė, kad Centre yra labai stipri maisto ruošimo bazė, mokiniai motyvuoti, o mokytojai nuolat tobulina savo žinias.
Mokėsi itališkų patiekalų gamybos
Šiemet mūsų krašte besilankantys italai iš Sicilijos – nauji partneriai. Vienas jų yra kavos gaminimo specialistas – barista – kuris PRC mokinius mokė, kaip teisingai paruošti puikią itališką kavą. Jis taip pat ir restorano oficiantas, tad mokė stalo serviravimo, aukštos klasės klientų aptarnavimo vingrybių.
„Vakar jie gamino itališką pastą, itališkus desertus, virtinukus gnocchi, dar prieš tai mokėsi kepti itališką duoną“, – pasakojo D. Kačinskas.
Jis pridūrė, kad pamokų metų gaminti mokėsi moksleiviai, o po pietų į PRC buvo pakviesti ir maisto srityje dirbantys Kėdainių krašto verslininkai.
1 Komentaras
Kur mūsų Beata?