Gražių šv. Velykų Jums linki ir savo receptais dalijasi Kėdainių konservų fabriko technologai

 Gražių šv. Velykų Jums linki ir savo receptais dalijasi Kėdainių konservų fabriko technologai

Apelsininė antis/Kėdainių konservų fabriko nuotr.

Velykos – jau rytoj! Jei pritrūkote minčių, ką skanaus, bet nesudėtingo paruošti vaišių stalui, Kėdainių konservų fabriko technologai skuba jums į pagalbą.

Kiaušiniai su agurkėliais

Kėdainių konservų fabriko nuotr.

16-ai porcijų reikės: 8 kietai virtų kiaušinių, 5 šaltai rūkytos šoninės juostelių, 2 Kėdainių konservų marinuotų agurkėlių, 2 a. š. agurkėlių skysčio, 60 g Kėdainių konservų originalaus majonezo, 1/2 šaukštelio Dižono garstyčių, 1/8 česnako miltelių, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, maltos raudonosios paprikos, laiškinių česnakų papuošimui.

Gaminame: Supjaustytą šoninę pakepinkite sausoje keptuvėje. Išilgai perpus perpjaukite kiaušinius, išimkite trynius. Smulkiai supjaustykite agurkus. Šakute sutrinkite į dubenį sudėtus trynius. Dėkite majonezą, garstyčias, agurkėlių skystį. Gardinkite prieskoniais (išskyrus paprikos miltelius) ir viską gerai išmaišykite. Suberkite agurkus, išmaišykite. Baltymų puseles, išdėliotas lėkštėje, pripildykite pagamintu įdaru. Užberkite šoninės gabaliukų bei pabarstykite paprikos milteliais.
Puoškite laiškiniais česnakais.

Vištienos salotos su apelsinais (4 asmenims)

Kėdainių konservų fabriko nuotr.

Reikės: 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo, 4 vištienos krūtinėlės filė puselių, 80 g plėšytų romaninės salotos lapų, 2 apelsinų (nuluptų ir supjaustytų) , 1 v. š. apelsinų sulčių, 2 a. š. baltojo vyno acto, 1 a. š. sojų padažo, medaus, 1/4 a. š. malto imbiero, žiupsnelio druskos, ryšulėlio rėžiukų (nebūtina), 110 g žirnių su
ankštimis (nebūtina).

Gaminame: sumaišykite majonezą, actą, sojų padažą, medų, imbierą ir druską. Atsidėkite 1/4 šio padažo vištienos paruošimui. Įmaišykite apelsinų sultis į pagrindinę padažo dalį, ją atidėkite į šalį. Vištieną, kol ši visiškai iškeps, kepkite ant grotelių arba keptuvėje, naudodami anksčiau atsidėtą 1/4 padažo. Į dubenį dėkite plėšytus salotų lapus bei rėžiukus. Sumaišykite su atsidėta pagrindine padažo dalimi. Ant žalumynų dėliokite supjaustytą vištieną, žirnelius ir apelsinus.

Salotos su porais, kiaušiniais ir agurkėliais (4 asmenims)

Kėdainių konservų fabriko nuotr.

Reikės: 200 g sūdytos lašišos, 100 g Kėdainių konservų konservuotų žirnelių, 3 virtų kiaušinių, 1 poro, 1 Kėdainių konservų marinuoto agurko, 2 v. š. Kėdainių konservų originalaus majonezo, 1 a. š. Dižono garstyčių.

Gaminame: kubeliais supjaustykite lašišą, marinuotą agurką bei kiaušinius. Plonais pusžiedžiais supjaustykite baltąją poro dalį. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis, visus ingredientus sudėkite į dubenį. Sumaišykite paruoštas salotas.

Antis su apelsinais, marinuota majoneze (5 asmenims)

Apelsininė antis/Kėdainių konservų fabriko nuotr.

Reikės: 1 anties, 1 kg apelsinų, 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo, 1 v. š. džiovintų čiobrelių, 1 a. š. raudonėlių, 1 česnako, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame: majonezą sumaišykite su prieskoniais, juo ir česnako skiltelėmis įtrinkite antį. Palaikykite per naktį. Riekelėmis supjaustykite apelsinus, juos sudėkite į anties vidų. Ant anties viršaus išspauskite vieno apelsino sultis. Priklausomai nuo orkaitės antį kepimo maiše kepkite 2–3 valandas.

Kėdainių konservai – visada truputėlį daugiau!

2 Komentarai

  • tokia pajuodus…

    • Įdegus😅

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video