Receptai pietums: populiariausi patiekalų pasirinkimai

 Receptai pietums: populiariausi patiekalų pasirinkimai

Vėl pietūs, ir vėl galvos skausmas… Ką pasigaminti šįkart? Kepta vištiena jau nusibodo, į burokėlių sriubą net nesinori žiūrėti, o makaronus su grybų pažadu gaminote vakar? Taip, sugalvoti idėjų pietums – iššūkis nemenkas. Vis dėlto, nervintis ir sukti galvos tikrai neverta – štai keli populiarūs receptai pietums, kurie, tikimės jus pradžiugins. Išmėginkite, ir esame tikri, jog šiuos patiekalus įsimylėsite!

Miško grybų sriuba su žolelėmis

Neturite daug laiko, o norite gardžių ir itin skanių pietų? Receptai pietums ir neturėtų užtrukti kelių valandų – juk kas iš mūsų turi prabangą tiek laiko suktis virtuvėje. Šią miško grybų sriubą pasigaminsite vos per 20 min. Tiesa, reikėtų iš anksto turėti sultinio. Visai nesvarbu, gaminto savo arba pirkto parduotuvėje.

6 porcijoms jums reikės:

  • 550 g riekelėmis supjaustytų miško grybų (kokių tik norite);
  • 200 g pievagrybių;
  • 5 lapelių šalavijo;
  • 4 valgomųjų šauktų sūdyto sviesto;
  • 2 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • žiupsnelio smulkintų čiobrelių;
  • 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto;
  • 1,5 litro sultinio (vištienos arba daržovių);
  • skardinės kokosų pieno;
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite jį ant vidutinio stiprumo ugnies.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite juos į įkaitintą puodą ir pakepinkite, kol įgaus švelnią auksinę spalvą.
  3. Į puodą sudėkite grybus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite 4–5 min nemaišydami. Tada išmaišykite ir pakepkite dar 3 min.
  4. Sumažinkite ugnį. Sudėkite sviestą, čiobrelį, šalavijo lapelius. Maišydami kepkite dar 3 min.
  5. Įpilkite balzaminio acto, supilkite sultinį. Sriubą virkite dar 3 min.
  6. Tris ketvirčius sriubos perpilkite į trintuvą. Trinkite tol, kol masė taps kreminės konsistencijos, be gumuliukų.
  7. Trintą masę vėl supilkite į puodą su likusia sriuba. Supilkite kokosų pieną ir tarkuotą sūrį. Virkite dar 5 min vis pamaišydami.
  8. Pietūs jau pagaminti! Idealiai tiks su mėgstama paskrudinta duonele.

Sotus jautienos ir daržovių troškinys

Receptai pietums turi būti ne tik skanūs, bet ir sotūs. Šis patiekalas – būtent toks. Su daržovėmis troškinta mėsa tampa minkšta ir aromatinga, tačiau nepraranda savo gerųjų savybių. Todėl patiekalas bus tiek sotus, tiek itin gardus!

4 porcijoms jums reikės:

  • 850 g kubeliais pjaustytos jautienos;
  • 2 jautienos sultinio kubelių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 2 didelių morkų;
  • 4 saliero stiebų;
  • 90 g pievagrybių;
  • 3 čiobrelio šakelių;
  • 5 lauro lapų;
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto;
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos;
  • 2 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų;
  • 200 ml raudonojo vyno;
  • 400 ml vandens.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° temperatūros.
  2. Jautienos gabalėlius įtrinkite druska ir pipirais, alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje maždaug 30 min.
  3. Stambiai supjaustykite saliero stiebus, morkas. Sudėkite daržoves į puodą.
  4. Į puodą taip pat sudėkite lauro lapus, čiobrelio šakeles, stambiai pjaustytus svogūnus. Įdėkite sviestą, įpilkite aliejų. Troškinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol sviestas ištirps. Uždenkite puodo dangtį ir dar patroškinkite 4–5 min.
  5. Į troškinį sudėkite miltus. Maišykite, kol šie taps permatomi. Tada supilkite sojos padažą, pomidorų padažą. Įmeskite jautienos sultinio kubelius. Viską gerai išmaišykite.
  6. Į troškinį po truputį supilkite raudonąjį vyną ir vandenį. Leiskite viskam užvirti, o tada sumažinkite ugnį.
  7. Į troškinį sudėkite apkeptus jautienos gabalėlius. Uždenkite puodą dangčiu ir viską troškinkite dar 15 min.
  8. Galiausiai, sudėkite į puodą stambiai pjaustytus pievagrybius ir viską dar patroškinkite iki 15 min.
  9. Viskas – troškinys pagamintas. Serviruokite, kvieskite namiškius ir ragaukite!

Receptai pietums: kreminė lašiša grietinėlės padaže

Ar valgote pakankamai žuvies? Tikriausiai, kaip ir daugelio lietuvių mityboje, žuvies jūsų racione trūksta…  Siūlome išmėginti šį paprastą, tačiau itin skanų lašišos receptą – pagaminsite vos per pusvalandį ir galėsite mėgautis nuostabiu skoniu.

4 porcijoms jums reikės:

  • 600 g lašišos filė;
  • 260 ml daržovių sultinio;
  • 60 ml balto sauso vyno;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 50 g špinatų;
  • 50 g kietojo sūrio;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio džiovinto raudonėlio;
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo;
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Nupjaukite lašišos odelę. Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais. Juos apibarstykite raudonėliu, druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame, iš abiejų pusių, apkepkite lašišos gabalėlius. Trumpam atidėkite juos į šalį.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną. Tada gabalėlius supilkite į keptuvę, kurioje kepėte lašišą. Kepkite tol, kol įgis švelnią auksinę spalvą.
  4. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką. Viską apkepkite dar 1 min.
  5. Supilkite baltą vyną. Kaitinkite tol, kol šiek tiek nugaruos.
  6. Riekelėmis supjaustykite džiovintus pomidorus. Sudėkite į keptuvę ir viską kepkite dar 2 min.
  7. Supilkite sultinį ir grietinėlę. Kai viskas beveik užvirs, sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Viską gerai išmaišykite.
  8. Suberkite špinatus. Kai jie suminkštės ir sukris – paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite patiekalą žiupsneliu druskos ir pipirų.
  9. 1,5 valgomąjį šauktą šalto vandens sumaišykite su kukurūzų krakmolu. Šį mišinį supilkite į keptuvę. Gaminamas padažas sutirštės.
  10. Galiausiai, kai padažas jau bus tirštas, sudėkite iš anksto apkeptus lašišos gabaliukus. Viską troškinkite dar 4 min.
  11. Jūsų pietūs jau pagaminti! Idealiai tiks su ryžiais bei mėgstamų daržovių salotomis. Gero apetito!

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video