Ukrainos vaikams renkami rūbeliai, batukai, žaislai

 Ukrainos vaikams renkami rūbeliai, batukai, žaislai

Žymus Lietuvos visuomenininkas J. Ohmanas su savo organizacija „Mėlyna ir geltona“ bei Kėdainių ir Lietuvių draugija pakvietė kėdainiečius prisidėti prie akcijos: rinkti vaikiškus rūbus, avalynę, žaislus, sausą maistelį kūdikiams. Akcija vykdoma iki birželio 14 dienos. 15-ąją, penktadienį, daiktai bus išvežti į Vilnių. Daiktai, atnešite vėliau, irgi bus perduoti tiems, kam jų labiausiai reikia.

[quote author=“R. Švedienė“]Tad tegul gerais darbais mus vienija mėlyna ir geltona: švedus, kėdainiečius, ukrainiečius.[/quote]

Akcija vykdoma iki birželio 14 dienos. 15-ąją, penktadienį,  daiktai bus išvežti į Vilnių.  J. Ohmanas daiktus nuveš į Donbasą ir išdalins vaikams, kurie gyvena arti fronto, kartais prie pat pavojingo kontakto linijos.

„Kviečiame padovanoti Ukrainos vaikams, gyvenantiems fronto ruože, rūbelių, žaislų, kitų vaikų reikmenų. Ypač reikia batukų, tinka ir geros būklės panešioti. Daiktai yra perduodami tiesiai į rankas arba perduodami per itin patikimus partnerius, su kuriais dirbam jau kelis metus karo sąlygomis“, − sakė J. Ohmanas.

J. Ohmanas su savo įkurtos organizacijos VšĮ „Mėlyna ir geltona“ („Blue/Yellow“) bendraminčiais nuo 2014-ųjų teikia humanitarinę ir karinę pagalbą. Už nuveiktus darbus organizacijos nariai ne kartą buvo apdovanoti.

Lietuva yra viena iš pasaulio šalių, kuri labiausiai ir efektyviausiai remia Ukrainą tiek humanitarine, tiek karine forma.

Kėdainių lietuvių ir švedų draugijos pirmininkė Rūta Švedienė, organizuojanti akciją Kėdainiuose, kalbėjo: „Prašom jungtis! Ko gero, ta maža kėdainiečių pagalba neturės kažkokios didelės lemiamos įtakos, bet vis tiek juk lašas po lašo ir akmenį pratašo. Jei visi po truputį, tai ir susidarys daug. O juk kitam padedi ir dėl savęs: širdį sušildai pirmiausia sau pačiam, galbūt įkvepi ir kitus dalintis, būti vienas kitam geresniems. Žinia, mėlyna ir geltona spalvos dominuoja ne tik Kėdainių ir Švedijos vėliavose, bet ir Ukrainos. Tad tegul gerais darbais mus vienija mėlyna ir geltona: švedus, kėdainiečius, ukrainiečius! Tikimės, ir Kėdainių vėliava suplevesuos ukrainiečių vaikučių rankose.“

Kreipkitės tel. 8 683 58525 arba rutasvd@gmail.com.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video