Naujametinės dovanos, palengvinsiančios kasdienybę

 Naujametinės dovanos, palengvinsiančios kasdienybę

Naujieji metai Truskavos seniūnijos Užvalkių kaime sunkiai besiverčiančiai daugiavaikei Natalijos ir Žydrūno šeimai prasidėjo išties džiaugsmingai – prieš kelias dienas jie sulaukė didelėmis ir labai reikalingomis dovanomis nešinų svečių. Labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“, pasitelkęs savanorius, socialinius darbuotojus bei kitus geros valios kraštiečius, jaunai šeimai padovanojo skalbimo mašiną ir naudotą, tačiau puikios būklės sofą-lovą su krėslais.

Kabinasi į gyvenimą

Truskavos seniūnijos socialinė darbuotoja su rizikos šeimomis Irma Gustienė pasakojo, jog šeima į Kėdainių rajoną iš Radviliškio gyventi atvyko prieš maždaug septynerius metus. Ir nors ši šeima yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, I. Gustienė teigė, jog su ja problemų kyla mažai.

„Šią šeimą lankome kartą per savaitę. Didelių problemų tikrai nekyla, bendraujame ir bendradarbiaujame išties geranoriškai, be jokių pykčių ir nesutarimų. Negalime skųstis ir tėvų abejingumu ar nemeile vaikams, nes savo atžalomis jie rūpinasi, vaikai yra mylimi ir prižiūrėti.

Šeimoje auga trys nepilnamečiai vaikai – šešiolikmetis sūnus, dvylikos ir penkerių metų dukros. Mažiausioji turi negalią, jai diagnozuotas raidos sutrikimas. Tėtis prieš dvejus metus išgyveno sunkią širdies operaciją. Šeima tikrai stengiasi kabintis į gyvenimą, tvarkytis ir gerinti gyvenimo sąlygas“, – apie šeimą pasakojo I. Gustienė.

Senoji mašina sugedo

„Po didžiųjų metų švenčių susitikome su Natalija ir ji atviravo, jog namuose prisikaupė ne tik nešvarių drabužėlių, bet ir patalynės, kurią rankomis išplauti yra išties sunku. Turėjo jie tokią labai seną skalbimo mašiną, tačiau jai pradėjus leisti vandenį, skalbti nebebuvo įmanoma, todėl kreipėmės pagalbos.

[quote author=“A. Senavaitis“]Aplinkui matome daug vargstančių šeimų, todėl stengiamės kiek galėdami jiems padėti. Jei žmonėms nuo to bus bent kiek lengviau, nuoširdžiai džiaugsimės, kad galėjome prie to bent šiek tiek prisidėti.[/quote]

Namuose yra ir šiokia tokia sofa-lova, tačiau ji taip pat labai sena, išgulėta, nepatogi, miegoti ant jos galima tik iš bėdos. Tad labai džiaugiamės, jog atsirado neabejingų kraštiečių, kurie padovanojo nors ir naudotą, tačiau puikios būklės sofą-lovą su krėslais“, – džiaugėsi I. Gustienė.

Natalija ir Žydrūnas nuoširdžiai džiaugėsi puikiomis dovanomis, kurios palengvins jų gyvenimą. A. Barzdžiaus nuotr.Akcija „Gerumo spinduliai“ tęsiasi

Labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“ ir įžengęs į naujus metus tęsia akciją „Gerumo spinduliai“. Šiemet fondas ištiesė pagalbos ranką pirmajai šeimai.

„Norėjosi padėti Natalijos ir Žydrūno šeimai ir palengvinti jų naštą – parūpinti jiems sofą-lovą ir skalbyklę. Kadangi namuose nėra vandentiekio, reikėjo surasti tokią, kuri veiktų esant tokioms sąlygoms. Labai džiaugiamės ir dėkojame jau ne pirmą kartą prie gerų darbų prisidėjusiam geradariui UAB „Baltstata“ direktoriui Andriui Senavaičiui.

Taip pat noriu padėkoti Truskavos seniūnijos socialinei darbuotojai Irmai Gustienei už jos akylą dėmesį sunkiai besiverčiančioms šeimoms, seniūnui Vytautui Zakaryzai, kuris noriai bendradarbiauja su fondu ir padeda spręsti visus organizacinius klausimus, bei UAB „Bandelita“, kuri šeimą pavaišino gardžiais kepiniais.

Apsilankėme ir namuose, kuriuose gyvena dar viena šeima. Prie jos geresnių gyvenimo sąlygų fondas prisidėjo pernai – buvo sudėtos grindys. Be galo džiugu matyti, kad šeima gyvena tvarkingai, susitvarkė, o mūsų investicija į šią šeimą nenuėjo perniek.

Nuoširdžiai džiaugiamės šių šeimų noru keistis, rūpintis vaikais, dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų“, – kalbėjo akcijos „Gerumo spinduliai“ koordinatorė Vitalija Surgautienė.

Kviečia nebūti abejingiems

„Spaudoje dažnai skelbiame informaciją apie paramas, kurios yra reikalingos sunkiau gyvenančioms šeimoms, ir visuomet kviečiame krašto gyventojus nelikti abejingais bei prisidėti, jei namuose prisikaupė nereikalingų, bet tvarkingų baldų, buitinės technikos ar kitų kasdienę gyvenimo buitį palengvinančių daiktų.

[quote author=“ V. Surgautienė“]Ir ateityje „pirksime“ sunkiau gyvenančių šeimų naštas, ieškosime geradarių ir stengsimės ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems jos labiausiai reikia.[/quote]

Pirmosiomis Naujųjų metų dienomis sulaukėme skambučių, kad kėdainiečių šeima gali padovanoti gerą ir prižiūrėtą sofą-lovą su krėslais. Esame nepaprastai jiems dėkingi, jog vietoj to, kad išmestų jau nebenaudojamus baldus, padovanojo juos šeimai, kuriai jie tarnaus dar ne vienerius metus.

Noriu atkreipti ne tik Kėdainių miesto, bet ir rajono gyventojų dėmesį, jog jiems nebereikalingi daiktai gali praversti kitiems. Na, o fondas kartu su iniciatyviais  savanoriais pasirūpins, jog jūsų dovanoti daiktai pasiektų tuos, kuriems jų labiausiai reikia.

Kol bus rašomi projektai, lankysimės kiekvienoje seniūnijoje ir „pirksime“ sunkiau gyvenančių šeimų naštas, ieškosime geradarių ir stengsimės padėti. Juk mūsų darbas ir yra skirtas mūsų krašto žmonėms“, – teigė V. Surgautienė.

Prisideda iniciatyvūs savanoriai

Dar praėjusį rudenį prie projektų prisijungęs ir kartu su visa fondo ir savanorių komanda ne vienai šeimai padėjęs kėdainietis Arūnas Kacevičius, neseniai kartu su bendraminčiais įkūręs visuomeninį judėjimą „Mūsų krašto sėkmei“, sako, jog daryti gerus darbus yra nepaprastai gera. Anot jo, pagalba kitam suteikia ne tik vidinės laimės, bet ir entuziazmo nesustoti daryti gera.

„Ne tik projektas „Gerumo spinduliai“, bet ir įkurtas naujasis judėjimas „Mūsų krašto sėkmei“ tęsia socialinę veiklą, kurios metu lankome ir siekiame padėti tiems, kuriems dėl vienų ar kitų priežasčių susiklostė ne itin palankios gyvenimo aplinkybės.

Iš „Vilties–Vikondos“ projektų koordinatorės Vitalijos sužinoję, kad Truskavos seniūnijos Užvalkių kaime gyvenančiai šeimai reikia tokios skalbyklės, kuriai nebūtų būtinas vandentiekis, suskubome jos ieškoti.

Džiaugiamės, jog pavyko surasti pagalbininkus, kurie sutiko finansuoti šį pirkinį, pradžiugino sunkiau gyvenančią šeimą ir palengvino jos buitį.

Esame dėkingi ne tik UAB „Baltstata“ vadovui, bet ir kitiems verslininkams, kurie nelieka abejingi, aktyviai įsitraukia į veiklą ir neatsisako padėti“, – kalbėjo A. Kacevičius.

Tikslas – palengvinti gyvenimo sąlygas

„Aplinkui matome daug vargstančių šeimų, todėl stengiamės kiek galėdami jiems padėti. Jei žmonėms nuo to bus bent kiek lengviau, nuoširdžiai džiaugsimės, kad galėjome prie to bent šiek tiek prisidėti, – teigė UAB „Baltstata“ vadovas A. Senavaitis pridurdamas, jog nors asmeniškai šeimų, prie kurių gerovės prisideda, ir nepažįsta, tačiau matydamas fondo „Viltis–Vikonda“ nuveiktus gerus darbus nori joms pagelbėti. – Sako, geri darbai sugrįžta. Ketiname ir ateityje išlikti geranoriški bei atviri gerų darbų įgyvendinimui.“

Nesuskaičiuojamas „ačiū“

Sunku net suskaičiuoti, kiek kartų tądien Natalijos ir Žydrūno lūpose nuskambėjo žodžiai „labai jums ačiū“, ir pamatuoti, kiek išties dėkingumo buvo Natalijos širdyje, kai ji taip stipriai ir nuoširdžiai savo glėbyje spaudė tuos, kurie pasirūpino, kad jų gyvenimo sąlygos būtų bent šiek tiek geresnės.

„Labai jums ačiū. Tikrai labai labai ačiū. Dabar bus daug lengviau“, – kalbėjo ne tik Natalijos lūpos, bet ir džiaugsmu spindinčios jos akys.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video