Alkoholikų nereikia gailėti

 Alkoholikų nereikia gailėti

Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir jo pavaduotoja Rima Baškienė pareiškė: „Pirmiausia mes turime galvoti ne kaip kolegą nubausti, o kaip jam padėti“. Matyt, seimūnai galvoja apie alkoholikų gydymą. Bet alkoholikai skuba atsakyti, kad jie, be abejonės, gali gerti ir negerti, nes jie – jokie alkoholikai.

Visi alkoholikai laiko save geriančiais „saikingai“, „kultūringai“ ir tada, kada reikia. Gydytis jie nenori, nes bijo, kad po gydymo negalės „saikingai“ gerti. Gydymas irgi nieko neduoda, nes priklausomybės neišgydysi. Jie lieka visam gyvenimui priklausomi nuo alkoholio.

Gydytojas Banaitis rašo, kad dauguma pacientų neištveria nė 10 dienų, o gal tik vienas iš tūkstančio. Tai ar verta juos gydyti? Gal skirkime jiems pinigų, lovų, psichiatrų, narkologų? Tokie jie geručiai, kad reikia juos gydyti ir gelbėti.

Vilniaus vyr. narkologas Subata žurnale „Veidas“ prieš 3–4 mėnesius rašė: „Alkoholikas nėra išgydomas. Tapęs juo, jis ir liks juo. Kodavimas nėra aprobuotas kaip gydymo metodas, tai apgaulė“.

[quote author=“K. Rimas“]Alkoholikų nereikia gailėtis, nes jų gydymas gana brangus, jis kainuoja daugiau nei tūkstantį eurų.[/quote]

Buvusio Kauno medicinos instituto direktoriaus profesoriaus V. Grabausko koncepcija: suteikime gyventojams aukštąjį išsilavinimą ir išspręsime jų problemas. Štai visi Kėdainių gydytojai turi aukštąjį išsilavinimą, bet sveikatingumu nepasižymi. Nemažai Kėdainių gydytojų mirė nuo alkoholizmo.

„Lietuvos ryto“ korespondentė Rasa Karmazaitė paklausė N. Puteikio: „Jums anksčiau irgi teko pakliūti į „alkoholizmo gniaužtus?“ Jis atsakė: „Aš niekada nebuvau daugiadienininku. Mano stadija prieš 10 metų buvo mažiausiai pavojinga, į darbą visada nueidavau“. Kol kas N. Puteikis grėsmingai perspėjo Liną Balsį: „Linas, deja, viena koja jau grabe. Jei jis nesigydys – mirs.“ Šis politikas bandė kolegai padėti, tačiau užsitraukė jo pyktį. Tai protingai N. Puteikis pasielgė už seimūnus.

Alkoholikų nereikia gailėtis, nes jų gydymas gana brangus, jis kainuoja daugiau nei tūkstantį eurų. Korespondentė R. Karmazaitė prie savo straipsnio aprašė dar kelis seimūnus girtuoklius, bet tikrai ne visus. Jų pirmas Seimo narys R. Sinkevičius tiek prisivaišino ekonominėse patalpose, kad turėjo slėptis nuo „Lietuvos ryto“ televizijos filmavimo kamerų. Prieš tai jis dar spėjo duoti nerišlų interviu, kuriame gyrėsi svaigalų nevartojęs.

2013 metais rugpjūčio 29 dieną sunkiai besiorientuodamas erdvėje Vareikis nebuvo įleistas į lėktuvą, jis blaškėsi Vilniaus oro uoste. Vareikis nusprendė gydytis. Į Seimą parlamentaras grįžo 2014 m. sausį, po kelių mėnesių gydymo. Jis teigė, kad jam buvo diagnozuota depresija. 2016 m. konservatorius prisišliejo prie „valstiečių“ ir buvo išrinktas į Seimą. Tai toks mūsų Seimas.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video