Labūnavos mokykloje – ypatingo vardo klasė

 Labūnavos mokykloje – ypatingo vardo klasė

Labūnavos pagrindinės mokyklos moksleiviai lietuvių kalbos ir literatūros mokysis ypatingoje klasėje – ilgametės mokyklos pedagogės, direktoriaus pavaduotojos, o vėliau ir direktorės Kristinos Stanionienės vardu pavadintame kabinete. Taip įstaigos bendruomenė nusprendė įamžinti prieš penkerius metus profesinę veiklą mokykloje užbaigusios K. Stanionienės pėdsaką. Ši klasė vienintelė mokyklos istorijai svarbios asmenybės vardu pavadinta įstaigos erdvė.

Mintis kilo direktorei

Mintis lietuvių kalbos ir literatūros kabinetą pavadinti K. Stanionienės vardu kilo šią pedagogę mokyklos direktoriaus pareigose pakeitusiai dabartinei įstaigos vadovei Ritai Karnilavičienei.

„Idėja kilo prieš porą metų. Mudvi su K. Stanioniene ilgus metus buvome kolegės. Ji buvo direktorė, o aš pavaduotoja. K. Stanionienė – labai svarbi mokyklos istorijos asmenybė, todėl suteikti kabinetui jos vardą pasirodė nuostabus būdas įamžinti K. Stanionienės pėdsaką čia.

[quote author=“K. Stanionienė“]Labūnavos krašte gimiau, užaugau, mokiausi Labūnavos mokykloje, o paskui visą gyvenimą joje dirbau, todėl mokyklos bendruomenės idėja kabinetui suteikti mano vardą maloniai nustebino.[/quote]

Tai padarėme būtent šiemet, nes šiais metais K. Stanionienė sutiko 70-metį. Be to, šie metai paskelbti Lietuvių kalbos kultūros metais, o ji buvo lituanistė. Džiaugiamės, kad K. Stanionienė ir išėjusi į pensiją prisimena mokyklą, mielai lankosi mūsų organizuojamose šventėse“, – pasakojo mokyklos direktorė R. Karnilavičienė.

Buvo staigmena

Žinia, kad lietuvių kalbos ir literatūros kabinetui bus suteiktas jos vardas pačiai K. Stanionienei tapo maloniu netikėtumu.

„Tai didžiulė staigmena, – atskleidė K. Stanionienė. – Labūnavoje praleidau visą amžių. Šiame krašte gimiau, užaugau, mokiausi Labūnavos mokykloje, o paskui visą gyvenimą joje dirbau. Tai mano pirmoji ir vienintelė darbovietė. Tad mokyklos bendruomenės poelgis kabinetui suteikti mano vardą labai malonus.“

Ilgametė įstaigos pedagogė bei vadovė neslėpė nuo mokyklos iki šiol dar neatpratusi. „Kai tiek metų čia praleista, kaipgi atprasi. Turbūt tai visam gyvenimui“, – šypsojosi K. Stanionienė.

Pačiu laiku

Etikos mokytojos ir mokyklos direktoriaus pavaduotojos pagrindiniam ugdymui Vilmos Matonienės nuomone, kabinetui suteikti tokį vardą buvo labai prasminga idėja. Ypač džiugu dar ir tai, kad šis užmojis įgyvendintas nepavėluotai.

„K. Stanionienės istorija Labūnavos mokykloje išskirtinė. Juk nėra toks dažnas atvejis, kad žmogus toje pačioje mokykloje išdirbtų visą gyvenimą. Manau, kad prasminga K. Stanionienės buvimą ir veiklą šioje įstaigoje įamžinti tada, kai dar gyvi liudininkai – bendradarbiai, mokiniai. Viskas turi vykti laiku ir tai nė kiek nepavėluota“, – sakė V. Matonienė.

Paskatino domėtis

K. Stanionienės vardo kabinete dirbanti lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Nijolė Steiblienė pastebėjo, kad vaikai, kuriems K. Stanionienės pažinti jau neteko, dabar ypač susidomėjo šios pedagogės veikla.

„K. Stanionienės pėdsakas šioje mokykloje ypatingas. Tai turi žinoti kiekvienas mokinys ir pedagogas, kuris dirbs šiame kabinete“, – įsitikinusi N. Steiblienė.

„Kai pradėjau dirbti Labūnavos mokykloje, buvau jauna specialistė. Tada K. Stanionienė ėjo direktoriaus pavaduotojos pareigas. Mudvi kolegės – abi lituanistės.

Ją prisimenu kaip itin supratingą ir jautrią. Buvo gera šalia turėti tokį žmogų. K. Stanionienė visada pastebėdavo gal tądien nekaip jautiesi, gal sveikata prasta, gal šeimoje kas nors nutiko. Nebijojai nieko pasakyti, nes žinojai, kad visada būsi suprastas. Ji – nuostabus žmogus visomis prasmėmis“, – nuoširdžiai pasakojo N. Steiblienė.

[#gallery=1077#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video