Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektas – geriausias šalyje

 Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektas – geriausias šalyje

Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektas „Nebūk abejingas smurtui“ Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skelbtame projektų konkurse surinko maksimalų balų skaičių ir yra geriausias iš 79 pateiktų konkursui projektų. Projektui įgyvendinti ministerija skyrė didžiausią numatytą sumą – 4 000 Eur. Projektą konkursui paruošė labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektų vadovė Vitalija Surgautienė.

Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektas „Nebūk abejingas smurtui“ vyks 16-oje rajono vietovių: Pernaravos, Gudžiūnų, Pelėdnagių, Josvainių, Truskavos, Surviliškio bei Kėdainių miesto seniūnijų centruose, Pelutavos, Sirutiškio, Kunionių, Miegėnų, Nociūnų, Saviečių, Beinaičių, Pavermenio, Okainių gyvenvietėse.

Projekto metu vyks aktyvus suaugusiųjų ir jaunimo švietimas smurto artimoje aplinkoje prevencijai. Pagal sudarytas paslaugų sutartis bus teikiamos individualios psichologo ir teisininko konsultacijos, kurias gyventojams teiks specialistės iš Kauno – psichologė Aušrinė Krikščionaitienė ir teisininkė Inga Jablonskienė.

[quote author=“Aut. past.“]Bus teikiamos individualios psichologo ir teisininko konsultacijos, kurias gyventojams teiks specialistės iš Kauno – psichologė Aušrinė Krikščionaitienė ir teisininkė Inga Jablonskienė.[/quote]

Kai į projekto veiklas įsitraukę psichologai, teisininkai konsultuos asmenis, pozityvų gyvenimo būdą propaguojantys rajono gyventojai, savanoriai lankysis šeimose, susitiks su gyventojais, kalbėsis su jais, dalins informacinę medžiagą, sieks ugdyti visuomenės nepakantumą bet kokiam smurtiniam elgesiui artimoje aplinkoje.

Projekto veiklose numatytos diskusijos, jose dalyvaus projekto partneriai, jų paskirti atsakingi asmenys – Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyresnioji specialistė Aušra Mickevičienė, Kėdainių Paramos šeimai centro direktorė Sandra Sagatienė, Kėdainių bendruomenės socialinio centro direktorė Rūta Kaupienė, Kėdainių policijos jaunimo centro direktorė Danutė Mykolaitienė, Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro direktorė Irina Jančiukienė, VšĮ „Moters pagalba moteriai“ direktorė Ernesta Butkuvienė, seniūnijų socialiniai darbuotojai, bendruomenių pirmininkai, pozityvų gyvenimo būdą propaguojantys rajono gyventojai, savanoriai.

Pirmą kartą projektas bus išplėstas kitoje savivaldybėje, t. y. Kauno apskrityje, Jonavos rajone. Bendradarbiaudami su tos savivaldybės teritorijoje veikiančia visuomenine organizacija Barupės bendruomenės centru ir apskrityje veikiančia VšĮ „Moters pagalba moteriai“ dalinsimės prevencinio darbo gerąja patirtimi aiškinant jaunimui, visuomenei  smurto artimoje aplinkoje apraiškas, padarinius, pagalbos būdus nukentėjusiems.

Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projektas „Nebūk abejingas smurtui“ skirtas supažindinti projekte numatytą tikslinę grupę, visuomenę su smurto artimoje aplinkoje veiksmais ir apraiškomis, jo pasekmėmis, teisine atsakomybe smurtaujantiems asmenims, prevenciniais būdais ir pagalbos galimybėmis nukentėjusiems nuo smurto, didinant bendruomenių, savanorių supratimą apie įvairias smurto apraiškas, jų padarinius.

[quote author=“Aut. past.“]Smurtas artimoje aplinkoje vis dar laikomas privačiu šeimos reikalu, neįvertinama vietos bendruomenių, savanorių nauda ir galima pagalba šeimoms, kuriose smurtaujama.[/quote]

Projektas paruoštas įvertinus situaciją Kėdainių rajone dėl smurto artimoje aplinkoje, nepakankamą visuomenės sąmoningumą bei gyventojų švietimą, nes smurtas artimoje aplinkoje vis dar laikomas privačiu šeimos reikalu, neįvertinama vietos bendruomenių, savanorių nauda ir galima pagalba šeimoms, kuriose smurtaujama. Statistika atskleidžia, kad ši problema aktuali tiek mieste, tiek kaimiškose vietovėse, kur taip pat esama daug smurto artimoje aplinkoje atvejų.

Projekto metu bus vykdoma ir tarptautinė akcija „16 aktyvumo dienų prieš smurtą“. Pažymėtina, kad labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“ praėjusiais metais palaikė šią tarptautinę akciją ir sėkmingai vykdė projektą „16 aktyvumo dienų prieš moterų smurtą“.

Projektas „Nebūk abejingas smurtui“ bus vykdomas ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 4 000 Eur skirtomis lėšomis, bet ir koncerno „Vikonda“ bei rėmėjų lėšomis. Projektui įgyvendinti 250 Eur paramą skyrė UAB Kėdainių odontologijos centras.

Projektas „Nebūk abejingas smurtui“ vyks nuo 2017 m. rugsėjo 14 d. iki gruodžio 20 d.

Apie projekto veiklas, eigą gyventojai bus informuojami rajono žiniasklaidoje bei internetiniame portale www.viltisvikonda.lt

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video