Kur dėti nereikalingus daiktus?

 Kur dėti nereikalingus daiktus?

Jei turite nebenaudojamų, bet gerų daiktų, nėra jokio reikalo jų išmesti į konteinerį, nes jie gali būti labai reikalingi kitiems žmonėms, kurie jaučia jų nepriteklių. Gerais ir nenaudojamais daiktais su rajono gyventojais kviečia pasidalinti prie Šv. Juozapo bažnyčios veikianti organizacija „Caritas“.

Šios organizacijos vadove Lina Zakarevičienė sako, kad žmonėms, norintiems ir turintiems kuo padėti kitiems, reiktų penktadieniais atvykti į Kėdainių Šv. Juozapo bažnyčią. „Nuo 11 iki 17 val. čia priimami daiktai, kuriuos norima padovanoti ar paaukoti sunkiau gyvenantiems žmonėms“, –  L. Zakarevičienė.

[quote author=“L. Zakarevičienė“]Labiausiai trūksta vaikiškų rūbelių, virtuvės reikmenų, tokių kaip indai, taip pat įvairių baldų.[/quote]

Paklausus, ką kraštiečiai daugiausia atiduoda ir aukoja kitiems, „Carito“ vadovė įvardijo: „Vieni aukoja drabužius ir buityje reikalingus daiktus, kiti atneša maisto. Yra žmonių, kurie ir pinigėlių aukoja.

Labiausiai trūksta vaikiškų rūbelių, virtuvės reikmenų, tokių kaip indai, taip pat įvairių baldų“.

Penktadieniais žmonės, kuriems tikrai reikia paramos, yra kveičiami į Šv. Juozapo bažnyčią, kur visi turimi daiktai yra išdalinami tiems, kam jų labiausiai trūksta.

„Penktadieniais atidarome vadinamąją drabužinę. Tądien ateina žmonės ir pasiima tai, ko jiems labiausiai reikia. Taip pat skambiname į įvairias bendruomenes, pranešame, kokių daiktų turime, ką žmonės gali pasiimti, sužinome, ką šie gali paaukoti,“ – aiškino „Carito“ organizacijos vadovė L. Zakarevičienė.

Pasak jos, svarbiausia gyvenime yra padėti vieni kitiems nesitikint atgalinio ryšio, nes tai suteikia džiaugsmą ne tik kitiems, bet ir mums patiems.

Norintys gauti išsamesnę informaciją dėl daiktų, kuriuos galima paaukoti, gali kreiptis į „Carito“ vadovę Liną Zakarevičienę telefonu 8 612 60 595.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video