Vokiečių dovanos – Kėdainių samariečiams (galerija)

 Vokiečių dovanos – Kėdainių samariečiams (galerija)

Šešerius metus gyvuojanti Kėdainių samariečių bendrija vakar pradėjo naująjį savo veiklos etapą. Kėdainiečiai, padedami savo partnerių – Zomerdos miesto (Vokietija) samariečių – vakar oficialiai atvėrė naujojo savo biuro duris Liepų take.

Tačiau ne naujos, šviežios, vokiečių įrengtos patalpos samariečius džiugina labiausiai. Kraštiečius pasiekė gausi slaugos priemonių labdara. Negana to, naujajame biure darbuosis psichologė ir teisininkas, kurie nemokamai konsultuos sunkiai besiverčiančius žmones.

„Vokiečiai atvežė labai daug labdaros. Tai – slaugos priemonės. Planuojame jas išdalinti vienišiems žmonėms, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Pusė priemonių keliaus į kėdainiečių namus, kita pusė – į kaimo vietoves. Mūsų partneriai – Zomerdos miesto samariečiai – įrengė mums šį biurą, mokės jo nuomos mokestį. Iš Kauno pas mus važinės teisininkas, darbuosis psichologė, – pasidžiaugė Kėdainių samariečių bendrijos vadovė Severija Adomaitienė. – Galbūt „plika akimi“ kraštiečiai to ir nepastebi, bet ir mieste, ir rajone yra labai daug žmonių, kuriems reikia vienokios ar kitokios pagalbos. Kiekviena labdara mums yra labai svarbi.“

[#gallery=709#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video