Pirmojo Lietuvoje maisto festivalio lankytojai užtvindė Kėdainių senamiestį (foto)

 Pirmojo Lietuvoje maisto festivalio lankytojai užtvindė Kėdainių senamiestį (foto)

Šiandien Kėdainių senamiestyje prasidėjo pirmą kartą Lietuvoje rengiamas maisto ir gėrimų festivalis „Radvilų virtuvė“. Renginys savo kvapais bei skoniais į miesto širdį sutraukė seniai čia regėtą žmonių minią. Paprastai ramus ir apytuštis Kėdainių senamiestis šiandien vos talpino visus norinčius pasigardžiuoti įvairių pasaulio virtuvių skoniais.

[quote author=“Ž. Intaitė – Žilinskienė“]Labai tikimės ir norėtume, kad šis renginys taptų tradiciniu, o ilgainiui ir tarptautiniu.[/quote]

Renginio organizatoriai pasirūpino ne tik keliomis dešimtimis skirtingų virtuvių restoranais bei maisto gamintojų prekeivių paviljonų, bet ir pasiūlė įspūdingą koncertinę programą.

Sulaukė didelio dėmesio

„Mintį surengti maisto ir gėrimų festivalį puoselėjome jau senokai ir džiaugiamės, kad šiemet tai pagaliau virto realybe. Kodėl pirmasis tokio tipo festivalis vyksta Kėdainiuose? Savo krašte turime daugybę puikių maisto pramonės atstovų, o taip pat didžiuojamės ir vienais stipriausių ūkių šalyje. O be to, pirmoji Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės gastronomijos knyga buvo išleista būtent Kėdainiuose. Tad kur kitur galėtų vykti šis skaniai pavalgyti mėgstančių žmonių festivalis? Labai džiaugiamės, kad festivalis sulaukė tokio didelio kėdainiečių ir miesto svečių palaikymo bei susidomėjimo. Labai tikimės ir norėtume, kad šis renginys taptų tradiciniu, o ilgainiui ir tarptautiniu“, – renginio sėkme džiaugiasi jo iniciatorė bei organizatorė Žaneta Intaitė – Žilinskienė.

Įkvėpė Radvilos

Žaneta pasakoja, kad renginio pavadinimas „Radvilų virtuvė“ neturi nieko bendro su noru atkartoti Radvilų kulinarinį paveldą ar to laikmečio dvasią.

„Radvilos – tai naujovėms atvirų, modernių ir pažangių Kėdainių simbolis. Mūsų mintis, rengiant šį festivalį, buvo nesistengti atkartoti ar kopijuoti, o atvirkščiai – parodyti Kėdainiams naujus skonius, įnešti naujų vėjų, kurti naujas tradicijas, – šypteli Žaneta. – Pats svarbiausias festivalio akcentas ir tikslas – skatinti žmones bendrauti. Širdis džiaugiasi matydama, kad šiandien prie šio didelio, sotaus ir linksmo stalo per visą Didžiąją gatvę bendrauja, susitinka senus bičiulius arba susiranda naujų gausybė žmonių. Kas gali būti geriau, nei skaniai pavalgyti ir dar smagiai praleisti laiką.“

Renginio svečiai stebėjosi žmonių gausa ir neslėpdami susižavėjimo džiaugėsi šiuo renginiu. Šventėje prekiavę verslininkai taip pat neslėpė nuostabos ir džiugesio, kad jų pelno ambicijos buvo patenkintos su kaupu.

[quote author=“Ž. Intaitė – Žilinskienė“]Be to, pirmoji Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės gastronomijos knyga buvo išleista būtent Kėdainiuose.[/quote]

„Nerealus renginys! Mūsų viltys pateisino su didžiausiu kaupu ir dar ant viršaus dideliais penkiais kaupais. Prisipažinsiu, kad turėjome šiek tiek abejonių, ar verta iš Vilniaus skubėti į nedidelį miestą. Ar atsipirks bent jau kelionė ir ar pavyks išparduoti bent minimalų kiekį maisto, kuris garantuotų nors kiek pelno. Realybė labai pranoko lūkesčius. Labai aktyvi prekyba, esame be galo patenkinti. Ir jei kitais metais vyks šis renginys, būtinai dalyvausime“, – įspūdžiais dalijosi vienas iš festivalio prekeivių Tadas, įmonės „Piccolo“ savininkas.

Festivalyje svečiai patiekalus galėjo rinktis iš  gausybės įvairiausių virtuvių – gruziniškos, itališkos, amerikietiškos, olandiškos ir, žinoma, lietuviškos. Na, o renginio ašiniu patiekalu tapo milžiniškas, maždaug 2 metrų skersmens Kėdainių blynas, kuriuo festivalio svečiai buvo vaišinami nemokamai.

Šiam rekordininkui, kurį gamino Lietuvos BBQ asociacijos kulinarai, iškepti prireikė daugiau nei 100 kg bulvių, 25 kg mėsos, daugiau nei dešimties kilogramų spirgų ir kalno grietinės.

Tęsis ir rytoj

Festivalis tęsis dar ir sekmadienį iki 16 val.

[quote author=“Prekeivis Tadas“]Turėjome šiek tiek abejonių, ar verta iš Vilniaus skubėti į nedidelį miestą. Realybė labai pranoko lūkesčius.[/quote]

„Antroji festivalio diena greičiausiai bus ne tokia aktyvi. Na, sekmadieniui taip ir pridera. Būtų smagu, jei ramius sekmadieninius pietus šeimos rytoj pabandytų susikurti kitokius – juos valgytų ne namuose, o mieste, po atviru dangumi, kartu su kaimynais ar draugais, o gal šiaip mielais nepažįstamaisiais, kurie, galbūt, taptų naujais draugais“, – siūlo Ž. Intaitė – Žilinskienė.

[#gallery=792#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video