Įmonės rūpinasi žmonių sveikata – gamins sveikesnius produktus

 Įmonės rūpinasi žmonių sveikata – gamins sveikesnius produktus

Sveikatos apsaugos ministerija ir maisto produktų gamintojai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigojo gerinti maisto produktų sudėtį – mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį juose siekiant užtikrinti geresnę ir sveikesnę jų sudėtį. Pirmasis prie šios savanoriškos iniciatyvos prisijungė ir bendradarbiavimo susitarimus pasirašė ir koncernui „Vikonda“ priklausantis Kėdainių konservų fabrikas.

Gamyboje naudojami lietuviški ir sveikesni produktai

Atsižvelgiant į aukštą gyventojų sergamumą lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, rekomenduojama gerinti mitybą mažinant suvartojamos druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių kiekį, taip pat apriboti šių medžiagų kiekius rinkai tiekiamuose maisto produktuose.

[quote author=“S. Nevidomskis“]Mūsų fabrikas visuomet teikė prioritetą kokybei ir gaminiams, susidedantiems iš kuo sveikesnių ir, žinoma, Lietuvoje auginamų produktų. Mūsų jau pelnytas ir nuolat augantis pirkėjų pasitikėjimas rodo, jog žengiame teisingu keliu, tad atsakingai ir su džiaugsmu prisidedame prie šios sveikintinos iniciatyvos.[/quote]

„Mūsų fabrikas visuomet teikė prioritetą kokybei ir gaminiams, susidedantiems iš kuo sveikesnių ir, žinoma, Lietuvoje auginamų produktų. Mūsų jau pelnytas ir nuolat augantis pirkėjų pasitikėjimas rodo, jog žengiame teisingu keliu, tad atsakingai ir su džiaugsmu prisidedame prie šios sveikintinos iniciatyvos“, – sakė Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis.

Šiame fabrike nuolat atnaujinamas ir gaminių iš sveikų produktų asortimentas. Specialistai sako, jog verta išskirti kelias daržoves: burokėlį bei pomidorą. Pirmasis – valo kraują, apsaugo nuo vėžinių ląstelių susidarymo, juose gausu organizmui taip reikalingų antioksidantų, tačiau norit gauti pakankamą kiekį naudingųjų medžiagų tektų suvalgyti itin daug šios daržovės, tad Kėdainių konservų fabriko technologai sukūrė trijų skirtingų skonių padažus iš trintų burokėlių – daržovės, kurioje gausu magnio, geležies, kalio, įvairių vitaminų, taip pat ir žiemą labai reikalingo vitamino C. Tad belieka išsirinkti, kuris – su krienais, tiesiog burokėlių ar pagal senus žydų receptus pagamintas burokėlių padažas su slyvomis – skaniausias ir juo mėgautis bei tuo pat metu stiprinti organizmą.

Nevalia pamiršti ir pomidorų – juose itin gausu likopeno – medžiagos, kurios žmogaus organizmas negamina, tačiau puikiai pasisavina iš tokių daržovių kaip pomidoras. Juolab kad, anot Harvardo mokslininkų atliktų tyrimų, likopenas sumažina susirgimo prostatos vėžiu tikimybę, taip pat skaido riebalus, stiprina imunitetą bei sumažina širdies ligų tikimybę. Nustatyta, kad pomidorų pastoje ar padaže likopeno yra keliolika kartų daugiau nei šviežiuose pomidoruose, tad, norint suvartoti rekomenduojamus 40 miligramų likopeno per parą, pakaks tiesiog valgyti skanų ir sveiką pomidorų padažą, derinant jį su įvairiais kiekvieną dieną vartojamais patiekalais.

Naujovės ir kokybė veda į priekį

Kėdainių konservų fabrikas gamina ne tik produktus iš sveikų ir lietuviškų vaisių bei daržovių, bet yra ir viena iš įmonių, kuri aktyviai bendradarbiauja su universitetais, skatina jaunimą įsilieti į darbo rinką, remia įvairias socialines iniciatyvas. Ne vienerius metus fabriko gaminiai pelno aukso medalius bei kitus apdovanojimus, kokybė bei patenkinti pirkėjai – įmonės prioritetas.

[quote author=“Aut. past.“]Kėdainių konservų fabrikas gamina ne tik produktus iš sveikų ir lietuviškų vaisių bei daržovių, bet yra ir viena iš įmonių, kuri aktyviai bendradarbiauja su universitetais, skatina jaunimą įsilieti į darbo rinką, remia įvairias socialines iniciatyvas. [/quote]

„Esu įsitikinęs, jog vienas svarbiausių dalykų visuomet buvo ir bus įmonės reputacija, ji parodo ne tik tai, ar įmonė sugeba sėkmingai pardavinėti produktus, bet ir tai, ar ji atlieka savo socialines funkcijas. Todėl, manau, labai svarbu gaminti ne tik sveikus, bet ir kokybiškus skanius produktus. Ne paslaptis, kad geros reputacijos įmonės dirba ilgiau ir pasiekia geresnių rezultatų, tad mus džiugina ir verčia pasitempti pirkėjų pasitikėjimas, vartotojai tiki mūsų prekės ženklu, yra patenkinti gaminiais, nes jie žino – gaminame be konservantų, aukštos kokybės ir gero vardo vertus produktus. O ir mes, naudodami ūkininkų, turinčių visus reikalingus sertifikatus, žaliavą, tik geriausios kokybės rapsų aliejų, esame ramūs dėl savo gaminių kokybės.“, – sako Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis

Akivaizdu, jog pelnyti pirkėjų pasitikėjimą ne tik Lietuvoje, bet ir gerokai už jos ribų, įmonei pavyko dėl gausaus, skanaus ir kokybiško asortimento, nes pirkėjui tikrai yra iš ko rinktis – Kėdainių konservų fabrikas gamina kone du šimtus skirtingų pavadinimų produktų.

[#gallery=1223#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video