Meilė gyvūnams – ne tik minint Gyvūnų dieną

 Meilė gyvūnams – ne tik minint Gyvūnų dieną

Spalio 4-oji pasaulinė gyvūnų diena. Ši diena skirta pagerbti visus gyvūnus, padėkoti jiems už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau spalvų, džiaugsmo ir prasmės.

Laukdami šios dienos Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos ketvirtokai turėjo galimybę aplankyti beglobių katinėlių prieglaudą VšĮ „Rainiukai“ ir bent trumpam suteikti jiems džiaugsmo, šilumos ir meilės atnešdami jiems maistelio, skanėstų bei žaisliukų.

Mokinių akys krypo į sergančius, likimo nuskriaustus keturkojus. Labai svarbu  suprasti, kodėl gyvūnai lieka be namų, kaip su jais pasielgia žmogus, kad šis mažas bejėgis gyvūnėlis atsiduria gatvėje. Tikimės, kad mokiniai, pamatę skaudžią realybę, supras ir to neleis daryti savo pažįstamiems, žinos, kur kreiptis pamačius beglobį gatvėje.

Po tokio ne visai linksmo susitikimo vaikai vieni kitus nudžiugino savo auginamais ir prižiūrimais gyvūnėliais, kuriais vedini ir nešini skubėjo į mokyklą norėdami parodyti juos savo klasės draugams.

Tą dieną mokiniai artimiau susipažino su triuše Deize, kuri dar visai mažytė, vos kelių mėnesių, bet drąsiai šokinėjo aplink mokinių kojas ir leidosi glostoma. Labai panaši į lapę atskubėjo šibainu veislės šunytė Seira. Ji, klausydama šeimininkės komandų, ir gulėjo, ir sėdėjo, ir net šoko. Mokiniai įsitikino, kaip kantriu ir kruopščiu darbu galima pasiekti puikių rezultatų.

O kas gali būti maloniau už šunytę, panašią į mažą judrų žaisliuką? Tokią vaikai pamatė Jorkšyro terjero keturkoję Niką, kuri, pasipuošusi savo spalvingais rūbeliais, leidosi net panešiojama. 4C klasės mokiniai tą dieną mokėsi klasėje kiek kitaip, nes nuo ryto jų veiklą stebėjo gyvalazdė Spyglys ir aksolotlis Feliksas. Pasirodo, ir nepūkuoti bei jokio garso neskleidžiantys gyvūnai gali būti įdomūs ir mieli, kai juos stebi ir matai, ką jie moka.

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su Kėdainių švietimo pagalbos tarnyba. 1B, 4C ir 4E LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos mokinių fotografijų paroda „Aš ir mano augintinis“ džiugina visus, mažus ir didelius, apsilankiusius šioje įstaigoje.

Gyvūnai, būdami panašūs į mus, turi teisę niekada nejausti alkio ir troškulio, baimės, skausmo ir kančios, o būti mylimi ir prižiūrimi. To ir tikimės iš mūsų augančios kartos.

Rita Kerzienė, LSU Kėdainių ,,Aušros“ progimnazijos mokytoja metodininkė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video