Meironiškiečiai dėkojo žemei ir domėjosi sveika mityba

 Meironiškiečiai dėkojo žemei ir domėjosi sveika mityba

Praėjusios savaitės pabaiga Meironiškių kaimo gyventojams buvo neeilinė. Čia buvo organizuojami du renginiai – edukacija „Padėka žemei“ su tautodailininke ir floriste Sondra Žalakevičiene ir seminaras-praktikumas apie rauginimo ir fermentacijos naudą žmonių sveikatai su klaipėdiečiu, klubo „Kelias į save“ vadovu Arūnu Jonuškiu.

Kūrė kompozicijas

Edukacijos kartu su S. Žalakevičiene metu, panaudodami įvairias rudens gėrybes ir augalus, meironiškiečiai mokėsi floristinių kompozicijų kūrimo.

„Ruduo – turtingas savo spalvomis, augalais ir gėrybėmis, todėl per edukacinį užsiėmimą norėjosi išmokti viską suderinti ir sudėti į kompozicijas, kuriomis galėtume pasigrožėti ilgiau.

Tam naudojome įvairias gamtoje randamas medžiagas: smilgas, miežių ir kviečių varpas, gubojas, įvairias sėklas, dekoratyvinius moliūgėlius, erškėčių uogas ir kitas, kurias surinkome kur kas anksčiau nei vyko edukacija. Jas išdžiovinome.

Vėliau iš sukurtų nuostabių kūrybinių darbų surengėme parodą, kurią visi norintys galės pamatyti rugsėjo 19 dieną vyksiančios Meironiškių kaimo šventės „Mykolinių kapelmošius“ metu“, – apie vykusią edukaciją pasakoja Krakių kultūros centro Meironiškių skyriaus vadovė Rita Tamošaitienė.

[quote author=“R. Tamošaitienė“]Tikiu, kad po tokio seminaro ir jame įgytų žinių, daugelio dalyvavusių žmonių  mitybos racione atsiras daugiau raugintų daržovių, nes jų nauda sveikatai yra akivaizdi.[/quote]

Mėgavosi ir ragavo

Na, o paskaitos su A. Jonuškiu metu meironiškiečiai ir svečiai daugiau sužinojo apie rauginto ir fermentuoto maisto naudą.

„Sėmėmės patirties, kaip pasigaminti giros gėrimo iš vaistažolių, uogų, daržovių, vaisių, grūdų, sėklų, rauginti įvairias daržoves, daržovių salotas, valgomąsias žoles“, – sakė R. Tamošaitienė.

Seminaro vadovas paaiškino, kaip užraugti duonos, pyrago tešlą vaistažolių, sėklų, uogų giromis, kaip gaminti raugintas sriubas, kurių, pasirodo, galima virti per 100 rūšių, rauginti grūdus ir iš jų kepti kepsnius.

Per paskaitą susirinkusieji ne tik mokėsi gaminti, bet ir mėgavosi dar neragautais skanumynais: ragavo vaistažolių, grūdų, vaisių, uogų giros, raugintos baltos, juodos ir su daržovėmis duonos, raugintų daržovių sriubos, raugintų avižų kepsnio, o galiausiai skanavo dievišką raugintų aguonų pyragą.

Nauda akivaizdi

„Tikiu ir nė kiek neabejoju, kad po tokio informatyvaus seminaro ir jame įgytų žinių daugelio dalyvavusių žmonių mitybos racione atsiras kur kas daugiau raugintų daržovių, nes jų nauda mūsų sveikatai yra akivaizdi“, – mano R. Tamošaitienė.

Abu Meironiškių kaime vykusius renginius iš projekto lėšų finansavo Kėdainių rajono savivaldybė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content