Druskininkuose įvertino dvi Kėdainių rajono bendruomenes

 Druskininkuose įvertino dvi Kėdainių rajono bendruomenes

Sausio pabaigoje Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga (LVBOS) savo narius sukvietė į baigiamąjį praėjusių metų renginį Druskininkuose. Jame dalyvavo ir Kėdainių rajono vietos veiklos grupės atstovai – Sirutiškio bendruomenės centro pirmininkas Andrius Vilčiauskas, visuomeninės organizacijos Beinaičių bendruomenės centro pirmininkė Rita Lankelienė ir Kėdainių VVG pirmininkė Aušra Vaidotienė.

Ir ne tik apžvelgti svarbiausius 2017-ųjų metų įvykius ir susitikti su bendraminčiais į kurortinį šalies miestą nukako kraštiečiai – čia rajono atstovai atsiėmė net du garbingus apdovanojimus.

[quote author=“R. Lankelienė“]Internete už mūsų nuotrauką balsavę žmonės ir komisija, sudaryta iš dvylikos narių, nusprendė, kad mūsų nuotrauka – verta būti įvertina. Ko gero, ji puikiai atspindi kultūros žiburėlius, spingsinčius kaimuose.[/quote]

„Bendruomenininko portreto“ kategorijoje garbinga trečioji vieta atiteko sirutiškiams, kurie fotokonkurse pristatė nuotrauką „Rudeninė talka“. Į kadrą papuolė ne kas kitas, o pats bendruomenės pirmininkas Andrius Vilčiauskas.Nugalėjo nuotraukų konkurse

Baigiamajame metų renginyje buvo apdovanoti LVBOS fotokonkurso „Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai“ prizininkai. Jame jėgas išbandė 154 dalyviai, komisijai pateikę 420 nuotraukų penkiomis skirtingomis temomis.

Nominuotos buvo 52 nuotraukos iš įvairių Lietuvos miestų ir kaimų bendruomenių. Į prizininkų trejetus prasibrovė ir kraštiečiai. Kategorijoje „Kultūra bendruomenėje“ antrąją vietą iškovojo „Dobilėlis penkialapis“ – Beinaičių bendruomenės centro nuotrauka.

Kategorijoje „Bendruomenininko portretas“ garbingą trečiąją vietą laimėjo nuotrauka „Rudeninė talka“, kurią konkursui pateikė Sirutiškio bendruomenės centras.

Beinaitiškių fiksuotoje nuotraukoje – ansamblis „Dobilėlis penkialapis“. Nuoširdumas, medinė gryčia, sužaliavęs sodas, armonikieriai – kultūros spingsulius kategorijoje „Kultūra bendruomenėje“ atspindinti nuotrauka beinaitiškiams pelnė antrąją vietą.Nesitikėjo prizinės vietos

Vos keli kilometrai nuo Beinaičių (Pelėdnagių sen.) yra nutolęs ir įsikūręs Juciūnų kaimas. Jame kasmet vyksta Šv. Onos šventė. Praėjusią vasarą joje koncertavo armonikierių kapela iš Kėdainių – „Dobilėlis penkialapis“. Būtent šio koncerto akimirką ir užfiksavo Beinaičių bendruomenės narys Mykolas Goštautas.

„Nuotrauka puikiai atspindėjo kaimo kultūrą – atlikėjai su armonikomis įsitaisę greta medinio namelio, šalia – sužaliavęs sodas, – pasakojo R. Lankelienė, Beinaičių bendruomenės centrui pirmininkaujanti ketverius metus. – Nesitikėjome tokio įvertinimo. Vis tik internete už mūsų nuotrauką balsavę žmonės ir komisija, sudaryta iš dvylikos narių, nusprendė, kad mūsų nuotrauka – verta būti įvertina. Ko gero, ji puikiai atspindi kultūros žiburėlius, spingsinčius kaimuose.“

Kėdainiečiai susipažino Druskininkuose

Druskininkuose kraštiečiai turėjo nemažai edukacinių užsiėmimų, susipažino su naminius sūrius gaminančia vietos bendruomene.

„Tokie dalykai labai vienija žmones. Štai, tarkime, Sirutiškio bendruomenės centro pirmininko Andriaus asmeniškai neteko pažinti, iki tol, kol susitikome kelionėje į Druskininkus. Užsimezgė pažintys, tikiu, ateityje labai naudingos ir su kitų Lietuvos rajonų bendruomenių nariais, – atviravo R. Lankelienė. – O ir kaimo, vietos bendruomenę laimėjimai, geros žinios vienija. Na, bent jau tikrai neskaldo – juk įvertinimai suteikia malonumo, džiugu, kad Beinaičių kaimas, apie kurį dar ir ne visi Kėdainių miesto ar rajono gyventojai girdėję, teigiamai nuskamba respublikoje.“

[quote author=“R. Lankelienė“]Po minutėlės sudvejoji ir susigėsti – vaje, o kaip gi tu visus paliksi? Bendruomenė tampa šeima, dėl kurios jaudiniesi, kuri tau rūpi. Šeima su keturiasdešimt septyniais nariais.[/quote]

Rankos nusvyra – bet tik trumpam

Paklausta, kas gi skatina neatlygintinai pirmininkauti bendruomenei, stengtis, organizuoti, telkti gyventojus į vieną būrį, R. Lankelienė bendruomenę palygina su šeima.

„Žinote, kaip būna kai kuriose šeimose – pasipyksta, susitaiko, susigyvena su antrosios pusės trūkumais ir kartu žygiuoja toliau. Lygiai taip pat ir kaimo bendruomenė – buvo minčių, kad jau pavargau nešti šią naštą ant pečių… Bet po minutėlės sudvejoji ir susigėsti – vaje, o kaip gi tu visus paliksi? Bendruomenė tampa šeima, dėl kurios jaudiniesi, kuri tau rūpi. Šeima su keturiasdešimt septyniais nariais“, – šyptelėjo R. Lankelienė.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video