Kur veda kilnios idėjos?

 Kur veda kilnios idėjos?

Kai Kėdainių krašto veiklios moterys susibūrė į „LIONS“ klubą, ilgai nedvejojęs tapau jo bičiuliu. Man priimtinos atrodė veiklių moterų idėjos, jų veikla, projektai, darbai.

Kad ir kaip būtų skaudu, bet ir mūsų krašte yra nemažai žmonių, kuriems reikia laiku ištiesti pagalbos ranką, o „LIONS“ atstovės tapo savotišku laidininku tarp tų, kam reikia pagalbos, ir tų, kas gali pasidalinti.

Stengiausi palaikyti kėdainiečių „LIONS“ klubo narių veiklą, pagal galimybes rėmiau jų darbus, tačiau gražiai startavęs judėjimas pastaruoju metu man savotiškai padvelkė neskaniu politiniu kvapu. Kilniai startavęs judėjimas suka politikos link.

Tokių minčių man kilo ne šiaip sau, o viešojoje erdvėje išvydus informaciją, jog prieš gerą mėnesį įkurtas visuomeninis judėjimas „Kėdainių krašto žmogui“, kurio pirmininke tapo Kėdainių rajono savivaldybės Tarybos narė, gydytoja Jūratė Judickienė. Beje, ji šiuo metu vadovauja Kėdainių moterų „LIONS“ klubui. Po kurio laiko paaiškėjo, kad šiame naujame visuomeniniame judėjime, kuris greičiausiai suburtas dėl artėjančių savivaldybės Tarybos rinkimų, galima pamatyti ir kitas Kėdainių „liūtes“ bei jų artimuosius.

Man natūraliai kilo klausimas – kur link suka prieš keletą metų suburtas veikliųjų kėdainiečių klubas, kuris deklaravo esąs apolitiškas ir veikiąs kilnumo principais?

Natūraliai kyla abejonių, nes iš visuomeninio judėjimo „Kėdainių krašto žmogui“ prisistatančių nuotraukų šypsosi net kelios „liūtės“.

Kas gali paneigti, kad jos savo veikla nesipopuliarina tam, kad pelnytų kraštiečių pasitikėjimą ir vėliau pelnytų balsus per artėjančius savivaldybės Tarybos rinkimus? Sakykite ką norite, bet labdaringos veiklos nederėtų painioti su politiniais siekiais.

Nemanau, kad politinio populiarumo galima siekti bet kokia kaina. Tad mano paramos „LIONS“ klubas tikrai netenka. Nemanau, kad noriu remti politinių siekių turinčią veiklą.

Manau, kad moterys turėtų pagalvoti, ko iš tiesų siekia – įsitraukti į politinį krašto gyvenimą (ir tai nebūtų nieko blogo), ar tęsti iki šiol deklaruotą labdaringą veiklą. Tačiau „liūtės“ turi būti sąžiningos ir atvirai deklaruoti savo siekius prieš Kėdainių krašto bendruomenę, ypač moteris.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video