Rugsėjo 27-oji: astrologija, vardadieniai ir kitos įdomybės

 Rugsėjo 27-oji: astrologija, vardadieniai ir kitos įdomybės

Piqsels.com nuotr.

Karolina Konopackienė (ELTA)

AVINAS. Jums norėsis naujų įspūdžių. Galite išvykti į kelionę, susisiekti su svarbiu žmogumi, įgyvendinti kūrybinį sumanymą. Nusimato projektų aptarimai, įdomūs renginiai.

JAUTIS. Tai šeimyniška diena. Šeiminė ir asmeninė erdvė bus labai svarbi ir norėsis, kad į ją niekas nesibrautų nekviestas, neprašytas. Puiku, jei pavyks pasimėgauti ramiais žemiškais malonumais.

DVYNIAI. Galite sudalyvauti aktualiame renginyje, pristatyme, gauti svarbią žinią. Regis, jums patiks ir seksis reklamuotis, diskutuoti, flirtuoti, išklausyti kitus. Tikėtinas lauktas svečias.

VĖŽYS. Įdomių idėjų gali kilti, jei sumanysite keisti interjerą, asmeninį stilių. Regis, susitiksite su žmonėmis, iš kurių galite tikėtis ir draugiškos pagalbos, ir mielo flirto. Galite įsigyti planuotą daiktą.

LIŪTAS. Ši diena žada geras emocijas, tačiau gali būti, kad jomis pernelyg vadovausitės. Pravartu paklausyti ir proto balso. Turėsite ūpo tvarkyti buities bei žemės reikalus, meistrauti, kurti.

MERGELĖ. Jeigu galite šiandien nieko rimto neveikti, tai ir neveikite. Pravartu šią dieną skirti kuo daugiau laiko atsipalaidavimui, pabuvimui vienumoje su savo mintimis, svajonėmis. Saugokite sveikatą.

SVARSTYKLĖS. Regis, ši diena bus kupina susitikimų ir įspūdžių. Kai kurie susitikimai gali būti ne tik malonūs, bet ir naudingi. Galbūt kažkas iš draugų pasisiūlys patarpininkauti, supažindinti su reikalingu žmogumi.

SKORPIONAS. Gana darbinga diena. Jums pasitarnaus geri profesiniai įgūdžiai bei puiki įžvalga. Gali kiek pristigti tik žavesio ir subtilumo, tam tikros charizmos.

ŠAULYS. Tai nebloga diena rimtesniam pasimokymui, kelionei, virtualioms pažintims, susitikimams su užsieniečiais. Galite sulaukti pasiilgto žmogaus iš užsienio ar tolimesnio miesto. Arba galbūt patys vyksite jo aplankyti.

OŽIARAGIS. Nepamirškite sumokėti mokesčių bei įvykdyti kitų skubių įsipareigojimų. Dėl to jums tik palengvės. Galbūt ir jūs atgausite skolą, draudimo išmoką, alimentus ar pan.

VANDENIS. Neblogas metas kreiptis į tarpininkus, o jeigu aktualu – eiti į konkursus. Netikėtumų galima tikėtis iš partnerio, tikriausiai pozityvių. Galbūt kils ypatingų meilės pagundų.

ŽUVYS. Šiandien tikrai nepasigailėsite skyrę daugiau dėmesio savo išvaizdai, sveikatai, namų jaukumui, augintiniams. Tik neuždelskite su mokesčiais, įmokomis, skolų grąžinimu.

Rugsėjo 27-oji – Pasaulinė turizmo diena; Lietuvos socialinių darbuotojų diena.

Rugsėjo dvidešimt septintoji – 271-oji metų diena (penktoji 39-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 95 dienos.

Savo vardadienius šiandien švenčia Adalbertas, Danga, Daugenė, Daugenis, Kęsbartas, Kęsbartė, Kęsgailas, Kęsgailė, Kęsmantas, Kęsmantė, Kovaida, Kovaidas, Kovilas, Kovilė;

rytoj: Saliamonas, Salius, Salys, Tautvyda, Tautvydas, Tautvydė, Vacė, Vacius, Vacys, Vaclova, Vaclovas, Vientautas, Vientautė;

poryt: Gabras, Gabrė, Gabrielė, Michalina, Mikalina, Mikolė, Mykolas, Rafaelė, Rapolas, Rapolė.

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 7.13, leidžiasi 19.06. Dienos ilgumas – 11.53.

Šiandien – trečioji Mėnulio delčios diena.

Saulė Svarstyklių ženkle.

Protingos mintys:

„Pesimistas – tai toks žmogus, kuris iš dviejų blogybių pasirenka abi“ (O. Vaildas).

Įdomiausi istoriniai rugsėjo 27-osios įvykiai:

1540 m. popiežius Paulius III pritarė pirmiesiems Jėzuitų ordino įstatams.
1601 m. gimė Liudvikas XIII – Prancūzijos karalius bei vienas galingiausių to meto Europos monarchų, karaliavęs 1610-1643 metais.
1825 m. Anglijoje pradėjo veikti pirmasis pasaulyje geležinkelis. Garo jėga varomi lokomotyvai keleivius pradėjo vežioti tarp Stoktono ir Darlingtono.
1862 m. gimė Pietų Afrikos kareivis ir valstybės veikėjas, pirmasis Pietų Afrikos Sąjungos ministras pirmininkas 1910-1919 metais Louisas Botha.
1891 m. mirė rusų rašytojas Ivanas Gončiarovas. Jo plunksnai priklausantis romanas „Oblomovas“ laikomas vienu reikšmingiausių rusų literatūros veikalų.
1915 m. mirė prancūzų rašytojas ir literatūros kritikas Remy de Gourmont‘as. Didžiausią pripažinimą pelnė romanais „Diomedo žirgai“ ir „Nekaltos mergelės širdis“.
1917 m. mirė prancūzų menininkas Hilaire‘as-Germaine‘as-Edgaras Degas. Jis laikomas vienu iškiliausių XIX amžiaus Prancūzijos tapytojų, grafikų ir skulptorių.
1922 m. Graikijos karalius Konstantinas I atsisakė sosto sūnaus Jurgio II naudai.
1938 m. Škotijoje į vandenį nuleistas tuo metu didžiausias keleivinis laivas – Didžiosios Britanijos laineris „Queen Elizabeth“.
1939 m. po tris dienas ir tris naktis nesiliovusio bombardavimo Varšuva pasidavė nacistinės Vokietijos armijai.
1940 m. Vokietija, Italija ir Japonija Berlyne pasirašė susitarimą dėl karinio ir ekonominio bendradarbiavimo.
1940 m. būdamas 48-erių, mirė vokiečių filosofas ir kultūros kritikas Walteris Benjaminas.
1959 m. Japonijoje praūžęs taifūnas Vera pasiglemžė bemaž 5 tūkst. žmonių gyvybes.
1961 m. Sirijoje įvykdytas karinis perversmas, po kurio panaikinta su Egiptu sudaryta Jungtinė Arabų Respublika.
1961 m. Siera Leonė prisijungė prie Jungtinių Tautų (JT).
1964 m. po dešimt mėnesių trukusio tyrimo speciali JAV komisija paskelbė, kad atsakomybė už pasikėsinimą į JAV prezidentą Johną F. Kennedy‘į tenka įtariamajam Lee Harvey‘iui Oswaldui.
1970 m. Jordanijos karalius Husseinas ir Palestinos išsivadavimo judėjimo (PIO) lyderis Yasseras Arafatas Kaire pasirašė susitarimą baigti pilietinį karą Jordanijoje.
1990 m. Didžioji Britanija ir Iranas atnaujino diplomatinius santykius, kuriuos Teheranas nutraukė 1989 m. kovą, Didžiojoje Britanijoje pasirodžius Salmano Rushdie’io knygai „Šėtoniškosios eilės“.
1996 m. radikalūs islamiškieji talibai užgrobė Afganistano sostinę Kabulą ir pakorė buvusį šios šalies prezidentą Najibullah‘ą.
1998 m. Vokietijos federaliniu kancleriu išrinktas socialdemokratas Gerhardas Schroederis, perėmęs pareigas iš 16 metų valdžiusio krikščionio demokrato Helmuto Kohlio.
2001 m. policininko uniforma persirengęs šveicaras įsiveržė į Šveicarijos Cūgo kantono parlamentą ir nušovė 14 žmonių, 15 sužeidė bei pats nusišovė.
2002 m. prie Jungtinių Tautų prisijungė Rytų Timoras ir tapo 191-uoju organizacijos nariu.
2003 m. paleistas pirmasis Europos Mėnulio zondas „Smart-1“. Jį iš Kuru kosmodromo Prancūzijos Gvianoje į orbitą iškėlė raketa „Ariane-5“. Kartu paleisti du ryšių palydovai. Pagrindinis „Smart“ misijos tikslas buvo išbandyti naują kurą taupantį variklį.
2012 m. marsaeigis robotas „Curiosity“ pirmą kartą aptiko aiškių ženklų, kad Marse galėjo būti tekančio vandens.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video