„Spindulio“ mokykloje atsiras liftas ir aikštelė

 „Spindulio“ mokykloje atsiras liftas ir aikštelė

Kėdainių „Spindulio“ mokykloje bus įrengtas keltuvas neįgaliesiems, taip pat sutvarkyta ir automobilių stovėjimo aikštelė./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Suburta savivaldybės kolegija nagrinėjo 2024–2026 metų strateginio plano pokyčius. Daugiausia pokyčių visgi yra daroma būtent šiems metams. Visoms programoms ir projektams buvo numatyta 120,5 mln. eurų, tačiau dabar biudžetas auga ir siekia 120,8 mln. eurų – tad dalis pasikeitusių finansinių eilučių leis Kėdainių „Spindulio“ mokykloje padaryti reikalingus pakeitimus.

Perka keltuvą

Kėdainių rajono savivaldybė paskelbė nedidelės vertės viešąjį konkursą siekdama nupirkti ir sumontuoti liftą, reikalingą neįgaliesiems Kėdainių „Spindulio“ mokykloje. Viliamasi, kad perkant keltuvą pavyks sutaupyti – išleisti pinigų mažiau nei numatyta biudžete. Tokiu atveju už likusius pinigus mokykloje bus sutvarkyta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Kėdainių rajono savivaldybė keltuvui pirkti ir įrengti maksimaliai numačiusi išleisti 96,5 tūkst. eurų.

Nors viešasis pirkimas jau baigėsi, sutartis su rangovu dar nėra sudaryta, tačiau panašu, kad galiausiai liftas bus nupirktas ir įrengtas už kiek mažesnę sumą ir sutaupyti šioje vietoje savivaldybei pavyks.

Visoms programoms ir projektams buvo numatyta 120,5 mln. eurų, tačiau dabar biudžetas auga ir siekia 120,8 mln. eurų – tad dalis pasikeitusių finansinių eilučių leis Kėdainių „Spindulio“ mokykloje padaryti reikalingus pakeitimus.

Aut. past.

Suplanavo naują aikštelę

Šalia mokyklos yra planuojama įrengti ir aikštelę, tiesa, suabejota, ar jos plotas bus pakankamas.

„Visada norisi didesnės aikštelės, bet norint procedūras supaprastinti, buvo nueita tuo keliu, kad darome tokią aikštelę, kuriai nereikia projekto ir leidimų. Jei darytume didesnę nei 100 kv. m ploto aikštelę, pradėti reikėtų nuo projekto“, – aiškino administracijos direktorius Gintautas Muznikas.

Aikštelė suplanuota kairėje įvažiavimo į mokyklą pusėje.

Aikštelei įrengti reikia apie 3 tūkst. eurų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video