Bitininkai dar gali kreiptis paramos papildomam bičių maitinimui

 Bitininkai dar gali kreiptis paramos papildomam bičių maitinimui

Andriaus Kasparavičiaus nuotr.

Kėdainių r. savivaldybės inf,

Kėdainių rajono savivaldybė informuoja, kad iki rugsėjo 30 d. (imtinai) bitininkai dar gali kreiptis dėl paramos papildomam bičių maitinimui gauti. Pavėlavę pateikti paramos paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, sunki liga ir kt.), gali ją pateikti iki einamųjų metų spalio 14 d. (imtinai), kartu su prašymu ją priimti ir vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentu.

Bičių laikytojams iš dalies atlyginamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau kaip 5,79 Eur už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą ir ne daugiau kaip už 10 kg cukraus / ekologiško cukraus arba ne daugiau kaip už 15 l invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam bičių maitinimui.

Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).

Dėl paramos gali kreiptis bičių laikytojai, Ūkinių gyvūnų registre deklaravę savo laikomų bičių šeimų skaičių (ne daugiau kaip 150 bičių šeimų), ir žemės ūkio valdos valdytojai arba partneriai, savo valdą įregistravę Žemės ūkio ir kaimo verslo registre. Duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių bičių laikytojai turi atnaujinti nuo rugsėjo 1 d., prieš teikdami paramos paraišką.

Paramos paraiškų priėmimo metu bičių laikytojas turi atvykti į savivaldybės administraciją pagal  gyvenamąją vietą arba buveinės adresą, arba žemės ūkio valdos registravimo vietą ir pateikti asmens tapatybės patvirtinimo dokumentą, Išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų sąrašą ir išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus (kasos aparato kvitas, sąskaita faktūra kartu su kasos aparato kvitu, mokėjimo nurodymas, pinigų priėmimo kvitas, kasos pajamų orderio kvitas ir kiti dokumentai, kuriuose yra informacija apie prekės pavadinimą, pirkimo datą, mokėjimo sumą ir kuriais įrodoma, kad pagal išlaidų pagrindimo dokumentus buvo atliktas mokėjimas). Jei ūkis ekologinis, bičių laikytojas savivaldybės administracijos darbuotojui turi pateikti ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus.

Išsamesnė informacija teikiama Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriuje (502 kab., tel. +370 347 69537).

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video