Sustiprino partnerystę

 Sustiprino partnerystę

Tris didžiausias koncerno „Vikonda“ įmones aplankė būrys svečių – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos atstovai. Bendrus projektus su asociacija vykdanti AB Krekenavos agrofirma grilio meistrams surengė ekskursiją po mėsos perdirbimo ir produktų gamybos cechus. Svečiai taip pat susipažino su „Dadu“ ledus gaminančios UAB „Vikeda“ bei UAB Kėdainių konservų fabriko veikla. Apsilankymas paliko stiprių įspūdžių ir pasėjo naujų partnerystės daigų.

Nustebino švara ir pažanga

„Didelį įspūdį paliko procesų mastas, – sakė asociacijos narys Andrius Narkevičius. – Gamybos procesas nepaprastai gerai sustyguotas. Dar pamatėme, jog Krekenavos agrofirma naudoja labai pažangią produktų ženklinimo sistemą, kuri padeda atsekti produktą bet kurioje iš gamybos grandžių.“

Buvusi kraštietė Vera Grigoravičienė liko nustebinta aukštų higienos reikalavimų cechuose ir švaros.

„Nustebino ideali švara. Didelis pliusas gamyklai. Visur griežtai paisoma higienos. Man kaip vartotojai tai labai svarbu. Nesu mėsos mėgėja, bet dabar Krekenavos agrofirmos produkcijos paragausiu“, – dalijosi viešnia.

Net užsimanė dirbti

Aplankę ledų gamintoją „Vikedą“ Barbekiu asociacijos nariai sužinojo, kad „Dadu“ ledai gaminami tik iš kasdien gaunamo šviežio pieno – ne mišinių.

„Labai patiko ledų fabrike. Gardūs kvapai vilioja, masina paragauti. Moterys dirba puikiai nusiteikusios. Mielai dirbtume ir mes šiame fabrike“, – šypsojosi asociacijos narės Teresa Burinskaja bei Vera Grigoravičienė.

Be saldžių vaišių „Vikeda“ svečių neišleido – pakvietė paskanauti ledų. Smaližiaudami grilio meistrai įmonės atstovus užvertė klausimais. Jiems ypač rūpėjo, kiek ledų „Vikeda“ išdalija per Ledų šventę, kaip kontroliuojama, kad gamybos metu ledų neragautų cecho darbuotojai. Netrūko ir linksmų klausimų. Pavyzdžiui, ar darbuotojai ledus valgo kasdien.

Bendradarbiavimo aušra

UAB Kėdainių konservų fabrikas svečius pasitiko padažų ragautuvėmis. Įmonės projektų vadovas Mindaugas Kalvaitis įžvelgė fabriko ir Barbekiu kepėjų asociacijos bendradarbiavimo galimybių.

„Dar nėra išnaudotos visos pardavimo galimybės. Su Barbekiu kepėjų asociacijos pagalba tikimės tai padaryti“, – sakė projektų vadovas.

Gimė idėjų

Grilio kepėjų konkursuose dalyvaujanti asociacijos narė Galina Bovševič, aplankiusi Krekenavos agrofirmos mėso perdirbimo cechus ir paskanavusi Kėdainių konservų fabriko padažų, pradėjo dėlioti naujų patiekalų receptus.

„Važiuosime į čempionatą Vokietijoje. Pamačiau jautienos skerdieną ir pagalvojau, kad gerai būtų tokios mėsos turėti pabandymams ruošiantis konkursams. Mat ten dažnai tenka gaminti krūtininę jautienos dalį. Pamačiau būtent tokios, kokios mums reikia. Parduotuvėje jos rasti tikrai sunku. Kalbėjomės su vadovais, kad mums leistų atvažiuoti išsirinkti mėsos. Galbūt pasaulyje iškovosime aukštesnę vietą? Dabar esame septinti, bet su Krekenavos agrofirmos pagalba ir mėsa galime pasiekti geresnių rezultatų“, – tiki pašnekovė.

G. Bovševič atkreipė dėmesį į gausią Kėdainių konservų fabriko padažų liniją. „Mums puikiai tiktų naudoti šiuos padažus. Konkursuose būna penkios rungtys ir kiekvienos rungties patiekalui reikia kitokio padažo, – atskleidė grilio čempionė. – O papildžius padažą aliejumi galima jį naudoti ir kaip mėsos marinatą.“

Patikrintas partneris

Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narys, restorano „Marceliukės klėtis“ savininkas Vytenis Urba Krekenavos agrofirmos produkciją restorano patiekalams naudoja daug metų, o apsilankęs Kėdainių konservų fabrike dairėsi ir tinkamų pagardų.

„Bendradarbiaujame apie 20 metų. Mūsų restoranas – vienas seniausių lietuviškų patiekalų restoranų Vilniuje ir Lietuvoje. Daugiausia iš Krekenavos agrofirmos perkame sprandinės, šoninės, tačiau paklausūs visi produktai. Ieškome ir naujovių. Štai Kėdainių konservų fabrike yra nematytų padažų. Juk mėsai reikia“, – kalbėjo V. Urba.

Kartu renginiuose

AB Krekenavos agrofirma – strateginis šių metų Barbekiu kepėjų asociacijos partneris. Jie kartu dalyvaus renginiuose.

„Artėja vasara. Turime labai daug renginių. Kiekvienas rajonas, miestelis kviečia. Žmonės tikisi naujienų, tad ruošiamės naujam sezonui ir norime nustebinti“, – išdavė pašnekovas.

Krekenavos agrofirma su Barbekiu kepėjų asociacija yra sumušusi ilgiausio šašlyko rekordą. Jį iškepė net 100 metrų.

Naudą jau pajuto

Pasak Krekenavos agrofirmos vykdomojo direktoriaus Virginijaus Dambrausko, partnerystę su Barbekiu kepėjų asociacija įmonė plėtoja keliomis kryptimis.

„Turime bendrų produktų – vištienos ir sprandinės šašlyką „Grilio čempionai“. Remiame asociaciją, ypač jų vykdomus renginius. Taip pat padedame teisėjauti čempionatuose. Esu ir pats teisėjavęs“, – sakė direktorius.

„Barbekiu kepėjų asociacijos nariai – grilyje kepamos mėsos ekspertai. Jie mus pamokė atsirinkti patį tinkamiausią mėsos storį, kad Krekenavos agrofirmos gaminamus mėsos produktus pirkėjai galėtų iškepti greitai ir skaniai.

Asociacijos narių produktai skirti galutiniam vartotojui, o mes esame masinės gamybos įmonė, kuri turi produktus adaptuoti tiek masiškai gaminti, tiek, kad juos būtų galima skaniai paruošti namie papildomai ilgai nemarinuojant, – aiškina V. Dambrauskas ir pasidžiaugia, jog bendradarbiavimas duoda vaisių. – Šašlykai – sezoninis produktas, tačiau „Grilio čempionų“ vištienos ar sprandinės šašlyką prekybos tinklai užsako visus metus. Tai rimtas mūsų produkto įvertinimas.“

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video