Kasmet klientai vis išradingesni, išbando naujus skonius

 Kasmet klientai vis išradingesni, išbando naujus skonius

Danius Motiejūnas pastebi, jog pastaruoju metu keičiasi žmonių požiūris į tarą – jeigu anksčiau nemažai žmonių spaudėsi sultis į bidonus ar kitą savo tarą, tai dabar renkasi patogesnes ir ekonomiškesnes pakuotes: 5 l, 3 l ar 1,5 l maišelius su kraneliu arba 0,75 l ar 0,33 l buteliukus./Asmeninio archyvo nuotr.

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

Ruduo – ne tik miško, daržo ar sodo gėrybių, bet ir sulčių sezonas. Dažnas esame įpratę prie tradicinių, obuolių, morkų, na, gal dar apelsinų sulčių. Tačiau Kėdainių rajone, Josvainiuose, Vytauto g. 11, įsikūrusios sulčių spaudimo įmonės „Įvairios sultys“ direktorius Danius Motiejūnas atskleidžia, kad lietuviai yra itin išradingi ir sugalvoja vis įdomesnių sulčių skonių. Tai priklauso nuo sezono ir tuo metu esamų vaisių, daržovių ar uogų.

Dirba ištisus metus

Jau septintus metus sultis spaudžiantis Danius prisimena, kad veiklos pradžia buvo kukli, tačiau dabar ji išaugo į tokią, kuri gali patenkinti kiekvieno kliento norus ir poreikius.

„Mūsų veikla prasidėjo tiesiog nuo obuolių sulčių spaudimo ir pasterizavimo, 100 l/h našumu. Tačiau dabar sultis galime išspausti iš visų vaisių, uogų ir daržovių“, – trumpai išaugusį verslą apibūdina pašnekovas ir nepamiršta pagirti darbuotojų, kurių dėka jis ir auga: „Įmonėje dirba kruopštūs, sąžiningi žmonės, dirbantys čia nuo pat jos įkūrimo. Dirbame kaip komanda vienas kitą palaikydami ir suprasdami. Todėl bendromis pastangomis ir su nemaža septynerių metų patirtimi mums pavyksta plėsti įmonės veiklą.“

Nors tradiciškai esame įpratę, jog sultys spaudžiamos vasaros pabaigoje, rudens pradžioje, tačiau Danius atskleidžia: „Mūsų spaudykla dirba ištisus metus. Bet kuriuo metų laiku sulaukiame nemažai klientų, norinčių išsispausti įvairiausių sulčių. Priimame tiek mažus, tiek didesnius užsakymus.

Žiemą produkciją, iš kurios norima išspausti sultis, dažniausiai atveža Lietuvos augintojai, spaudžiantys jas iš įvairių daržovių ar vaisių, sandėliuojamų žiemą: obuolių, morkų, burokėlių, svarainių, moliūgų, spanguolių, bruknių bei šaldytų uogų.

Taip pat žiemą prasideda pats citrusinių vaisių sezonas: greipfrutų, apelsinų, mandarinų, citrinų. Tad gauname nemažus užsakymus atlikti išspaudimo paslaugą.“

Danius pabrėžia, kad spaudykloje vertinamas ir laukiamas kiekvienas klientas.

„Smagu matyti vis atvažiuojančius tuos pačius žmones, jų šypsenas, girdėti padėkas, ypač senjorų. Jiems turime paruošę daugiau sulčių iš daržovių ir vaisių: tai – morkų–svarainių, burokėlių–svarainių, mažesnėse pakuotėse šaltalankių, šermukšnių, putinų uogų sulčių“, – specialų asortimentą senjorams vardijo įmonės vadovas.

D. Motiejūnas: „Vasarą populiariausios sultys – klasikinės pomidorų, pagardintos druska bei kvepiančiaisiais pipirais, turime daug mėgėjų pomidorų su čili pipirais. Taip pat vasarą labai mėgstamos ir grynų uogų sultys: braškių, aviečių, vyšnių, šilauogių“./Asmeninio archyvo nuotr.

Galima ne tik išsispausti, bet ir nusipirkti

Šiuo metu, rudeniui tik prasidėjus, pasak D. Motiejūno, spaudžiamos daugiausia pomidorų, šilauogių ir aviečių sultys. Tačiau jau pradedama spausti ir obuolių.

„Kiekvienais metais klientai darosi vis išradingesni ir išbando naujus skonius, – žmones gyrė įmonės „Įvairios sultys“ vadovas. – Iš įdomesnių sulčių klientams esame spaudę: slyvų, mangų, nektarinų, persikų, arbūzų, melionų, agurkų. Vienas žmogus paprašė padaryti vadinamąjį miksą iš pomidorų, obuolių, morkų, agurkų, bazilikų, svogūnų. Dar prisimenu vienas man pasirodęs keistas prašymas buvo išspausti kopūstus.“

Jei kartais neturite produkcijos – vaisių, uogų ar daržovių, Danius Jums turi pasiūlymą: „Mūsų spaudykloje klientai ne tik gali išsispausti pageidaujamų sulčių iš įvairių vaisių, uogų ar daržovių, bet gali ir nusipirkti mūsų turimų sulčių iš plataus asortimento“. 

Pasiteiravus, kokios sultys yra populiariausios ir žmonių labiausiai pamėgtos, įmonės „Įvairios sultys“ vadovas susimąstė: „Sunku išskirti populiariausias, kadangi kiekviena rūšis turi savo sezoną bei naudą organizmui.

Vasarą populiariausios sultys – klasikinės pomidorų, pagardintos druska bei kvepiančiaisiais pipirais, turime daug mėgėjų pomidorų su čili pipirais. Taip pat vasarą labai mėgstamos ir grynų uogų sultys: braškių, aviečių, vyšnių, šilauogių.

Rudenį klientai labiausiai perka originalias obuolių sultis. Iš maišytų, miksų, populiariausios: obuolių–šilauogių, obuolių–apelsinų, obuolių–-aviečių, obuolių–vyšnių bei obuolių–morkų.

Vis dažniau žmonės renkasi grynų daržovių sultis: morkų–svarainių, burokėlių–svarainių sultis. Prasidedant šaltajam metui klientai ieško pirkti grynų spanguolių, bruknių, šermukšnių, šaltalankių sulčių, kurios naudojamos į arbatas.“

Nepaisant tokio gausaus sulčių asortimento „Įvairios sultys“ šiais metais pristatė ir ne vieną naujovę.

„Pabandėme spausti ir žmonėms pasiūlyti geltonų pomidorų, granatų, ananasų, apelsinų, citrinų, braškių, kivių, burokėlių, abrikosų su obuoliais sultis“, – intrigavo D. Motiejūnas.

„Iš įdomesnių sulčių klientams esame spaudę: slyvų, mangų, nektarinų, persikų, arbūzų, melionų, agurkų. Vienas žmogus paprašė padaryti vadinamąjį miksą iš pomidorų, obuolių, morkų, agurkų, bazilikų, svogūnų. Dar prisimenu vienas man pasirodęs keistas prašymas buvo išspausti kopūstus.

D. Motiejūnas

Pavasarį populiariausia – sula

Pavasarį, pasak įmonės vadovo, asortimente populiariausia prekė, kuri būna labai laukiama, tai – sula bei sula su įvairiais skoniais.

„Tai viena geriausių natūralių priemonių, gerinančių medžiagų apykaitą. Sula stiprina imunitetą, padeda atgauti jėgas, valo toksinus iš organizmo. Fitoncidai, kurių yra beržų suloje, didina organizmo atsparumą įvairioms virusinėms ligoms, naikina bakterijas, kovoja su uždegimo procesais, – apie sulos naudą pasakoja Danius. – Ji ne tik naudinga sveikatai, bet ir puikiai malšina troškulį vasaros dienomis. Kadangi ji lengvai salstelėjusi, tad puikiai ją geria ir vaikai.“

Sulos galite įsigyti tiek šviežios, tiek ir pasterizuotos. Taip pat netgi su įvairiais skoniais.

„Paskaniname ją apelsino, citrinos, aviečių, spanguolių, vyšnių, juodųjų serbentų sultimis“, – išradingumu nustebina pašnekovas ir čia pat pabrėžia: „Kiekvienais metais sulą leidžiame tik iš tų miškų, kuriuos rudenį planuojama iškirsti“.

O jei sulos esate prisileidę patys, tačiau bijote, jog nespėsite visos išgerti ar norite jos pasilikti ilgesniam laikui, D. Motiejūnas siūlo: „Žmonės, norėdami ilgiau išsaugoti savo leistą sulą, gali atvežti mums. Mes ją išpasterizuosime ir supilstysime į modernius bei patogius maišelius su kraneliais. Galime pasiūlyti į 1,5, 3, 5, 10 litrų“.

Vis dažniau atranda sulčių naudą

Paklaustas, kurios sultys, produktai galbūt yra ypatingai sveiki ir reikalingi organizmui, bet žmonės į juos kol kas nelabai kreipia dėmesio, spaudyklos vadovas patikina, jog visos jos yra labai reikalingos mūsų gerai savijautai, o žmonės vis dažniau įvertina jų naudą.

„Visos natūralių sulčių rūšys labai svarbios bei naudingos mūsų organizmui, tad sunku išskirti naudingiausią vieną rūšį, kadangi sultyse gausu vitaminų. Daugiausia C, P,E, B2, B6, A, K, – aiškina Danius. – Žmonės vis labiau pradeda vertinti natūralių sulčių naudą, kadangi tai puiki priemonė prieš įvairias ligas, stiprina mūsų imuninę sistemą, gerina žarnyno mikroflorą, gydo tulžies pūslės akmenligę, saugo nuo laisvųjų radikalų, padeda tirpinti susikaupusias druskas, tirpdo kepenų ir inkstų akmenis. Reguliariai vartojamos padeda sureguliuoti svorį, džiaugtis gražia oda ir plaukais, bei atitolinti senatvę.

Tačiau sulčių nepatariama vartoti paūmėjus gastritui, opaligei, kasos ir tulžies pūslės uždegimui.“

Taip pat D. Motiejūnas pastebi, jog pastaruoju metu keičiasi ir žmonių požiūris į tarą.

„Jeigu anksčiau nemažai žmonių spaudėsi sultis į bidonus ar kitą savo tarą, tai susipažinę su naujove – pilstymu į 5 l maišelius su kraneliu – ėmė rinktis kokybišką ir ekonomiškesnę pakuotę. Šiuo metu klientai kiek išrankesni: renkasi ne tik kokybę, bet ir patogumą, natūralumą, prašo mažesnių tarų – 3 l pastatomų pakuočių, 1,5 l pakuočių su kraneliu bei stiklinius 0,75 l ar 0,33 l buteliukus“, – apie žmonių pasirinkimą pasakoja sulčių spaudėjas.

Pristato į pasirinktą vietą

Jau pradžioje užsiminėme, jog spaudyklos „Įvairios sultys“ veikla prasidėjo nuo elementariausių obuolių sulčių spaudimo, tačiau išaugusi į didesnę, ji gali klientams pasiūlyti ir daugiau savo paslaugų.

„Mūsų klientams siūlome ne tik sulčių spaudimo paslaugas, bet pagal pageidavimus, pasigaminti ir įvairių tyrių, kaulavaisių nukaulinimo, įvairių sirupų gamybos ar sulos pasterizavimo paslaugas“, – apie spaudyklos galimybes kalba jos vadovas D. Motiejūnas.

Jei kas nors susidomėjote spaudyklos „Įvairios sultys“ paslaugomis ar tiesiog norite skanių, įvairių ir šviežiai spaustų sulčių, tačiau negalite atvykti į Josvainius jų įsigyti, Danius siūlo užsisakyti jas internetu.

„Mūsų įmonė užsiima sulčių išvežiojimo paslaugomis po didžiausius Lietuvos miestus bei pakeliui pravažiuojamus mažesnius miestelius.

Taip pat mūsų asortimentą ir planuojamus maršrutus galite sekti bei užsisakyti socialiniame tinkle „Facebook“ ,,Daniaus Įvairios sultys“ arba susisiekti el. paštu ivairiossultys@gmail.com“, – siūlo spaudyklos vadovas.

Jis pabrėžia, kad savo produkciją klientams jų pageidavimu įmonė pristato į namus ar darbovietę.

2 Komentarai

  • Skanios sultys!

  • mes kai pradėjom eksperimentus, ta dabar be sulčiaspaudės lėtaeigės namuose neišsiverstumėm. ir vaikai yra atsirinkę kas jiems patinka, ir mes su vyru.. daug įvairių variantų galima ne tik iš vaisių išgalvoti, bet ir daržovių įtraukti

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video