Pagrindinėje miesto gatvėje atsivėrė įgriuva

 Pagrindinėje miesto gatvėje atsivėrė įgriuva

Apie pusmetrio skersmens ir daugiau nei metro gylio įgriuvą specialistai nedelsiant aptvėrė specialia tvora, pažymėjo STOP juosta/ D. Kuprijanovo nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Praėjusią savaitę Kėdainių miesto J. Basanavičiaus gatvėje vairuotojai pastebėjo atsivėrusią nedidelę įgriuvą. Kaip sakė „Kėdainių vandenų“ direktorius Rimgaudas Pranininskas, šiuo metu eismui įgriuva netrukdo, vykdomi jos tyrimai ir netrukus bus pradėti pilni kelio dangos tvarkymo darbai.

Įgriuva – nedidelė

Įgriuvą Kėdainių miesto pagrindinėje gatvėje pastebėjo automobilių vairuotojai. Jie nedelsiant ėmė skambinti pavojaus varpais, apie situaciją informuoti atsakingus asmenis.

Netrukus į nurodytą vietą atskubėjo „Kėdainių vandenų“ avarinė tarnyba. Atvyko ir pats bendrovės vadovas R Praninskas.

Nustatyta, kad įgriuva atsivėrė netoli šaligatvio, šalia kelkraščio. Ji pavojinga vairuotojams, važiuojantiems Tilto gatve ir sukantiems į J. Basanavičiaus gatvę.

Nedelsiant aptvėrė

Apie pusmetrio skersmens ir daugiau nei metro gylio įgriuvą specialistai nedelsiant aptvėrė specialia tvora, pažymėjo STOP juosta ir uždengė ją betoniniu šulinio dangčiu.

Pasak atsakingų specialistų, šiuo metu įgriuva pavojaus vairuotojams nebekelia.

Dabar vykdomi tyrimai, siekiant išsiaiškinti, kokio mąsto tvarkymo darbų minėtoje vietoje prireiks.

Vyksta tyrimas

„Ten yra paplautas gruntas, sukritęs asfaltas.

Mes pirminius darbus jau atlikome, dabar aiškinamės įgriuvos atsiradimo priežastis.

Manome, kad kažkas yra vamzdžiui. Greičiausiai, jis praleidžia vandenį. Šiuo metu atliekama kompiuterinė diagnostika.

Mes dirbame ne tik patys, bet mums talkininkauja ir specialistai iš Kauno.

Kai bus gauti atsakymai, mes žinosime kokių veiksmų imtis toliau. Tuomet bus aišku, kokių remonto darbų reikės, kaip reikės tvarkyti ir pačią kelio dangą.

Viskas vyksta intensyviai, vos tik bus atsakymai, bus imamasi ir remonto bei tvarkymo darbų“, – paaiškino R. Praninskas.

Kartais atsiranda

Specialistai aiškina, kad įgriuvos atsiranda dėl paprastos priežasties – trūkus vamzdžiui ir atsiradus vandens nutekėjimui, išplaunamas gruntas. Tuomet, po žeme susiformuoja ertmės, o joms atsiradus, įdumba asfaltas. Tokios įgriuvos visuomet kelia pavojų žmonėms ir automobiliams.

1 Komentaras

  • Kyla klausimas kodėl kelių priežiūrą nepastebėjo tos igriuvos, pastoviai važinėja pro kėdainius ir dirbantys žmonės šioje įmonėje. Nes dvi savaites ji buvo atvira iki kol patys žmonės nepradėjo pranešinėt

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video