Istorinis debiutas Kėdainiuose: 13-metė Justė Jocytė metimais prisidėjo prie įspūdingos pergalės

 Istorinis debiutas Kėdainiuose: 13-metė Justė Jocytė metimais prisidėjo prie įspūdingos pergalės

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė ketvirtadienio vakarą Kėdainiuose pradėjo 2021 metų Europos čempionato atrankos kovas. 108:43 (21:11, 24:8, 32:15, 31:9) laimėtas mačas prieš Albaniją tapo įsimintinu Justei Jocytei – trylikametė krepšininkė pasirodė aikštėje antrajame kėlinyje ir pirmuosius taškus pelnė pirmuoju metimu iš vidutinio nuotolio.

Justei Jocytei tik kitą savaitę sueis 14 metų, bet ji jau tapo rekordo autore.

Dar niekada tokio jauno amžiaus krepšininkė nežaidė Lietuvos moterų rinktinėje, bet galbūt komanda iki šiol ir neturėjo tokios talentingos jaunos žaidėjos?

Įpusėjus antrajam kėliniui aikštėje pasirodžiusi J.Jocytė jau per pirmąją ataką elegantišku dvitaškiu pelnė savo pirmuosius taškus nacionalinėje komandoje.

Šiemet Lietuvos jaunimo (iki 16 metų) rinktinės lydere tapusi ir sidabrą Europos čempionate laimėjusi 184 cm ūgio žaidėja iš Palangos jau nustebino net savo trenerę V .Knašiaus krepšinio mokykloje ir sulaukė Tony Parkerio bei jo valdomo Vilerbano ASVEL pasiūlymo.

Ketvirtadienį mačas Kėdainiuose tapo proga debiutui ir naujiems išbandymams, nes Lietuva FIBA naujausiame reitinge yra 30 vietoje, o Albanija – tik 102.

M.Šernius iš pradžių leido kitas 11 žaidėjų į aikštę, bet 14-ąją minutę atėjo laikas ir J.Jocytei – tuo metu skirtumas jau buvo per 20 taškų.

13-metė krepšininkė ėmėsi įžaidėjos darbo ir jautėsi aikštėje pakankamai ramiai bei laisvai.

Per mažiau nei 10 minučių aikštėje ji pelnė 4 taškus, pataikiusi 2 dvitaškius iš 3, prametusi tritaškį iš aikštės vidurio aidint trečio kėlinio sirenai. Palangiškė atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o jai būnant aikštėje lietuvės pelnė šešiais taškais daugiau už albanes.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Monika Grigalauskytė, pelniusi 20 taškų. Laura Juškaitė surinko 18 taškų ir 10 kartų atkovojo kamuolį.

Po šio mačo atrankos grupėje Lietuvos krepšininkių lauks rimtesni iššūkiai, kai reikės žaisti su aukštesnio reitingo komandomis – Turkija (6) ir Serbija (7).

Pastarąjį kartą tik 2015 metais Europos pirmenybėse žaidusi mūsų šalies komanda žino, jog paprasta nebus – į finalinį turnyrą 2021 metais pateks tik atrankos grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video