Saldi akcija šėtiškes įkvėpė aukoti

 Saldi akcija šėtiškes įkvėpė aukoti

Pyragų diena jau tapo gražia tradicija ir kasmet švenčiama vis plačiau. Tai puiki proga ne tik surengti jaukią šventę savo kolektyve, smagiai prie pyrago gabalėlio pabendrauti su draugais, bet kartu atlikti ir labai prasmingą darbą.

Ši visuotinė iniciatyva kasmet kviečia įvairių įmonių ir įstaigų vadovus, darbuotojus, moksleivius, studentus ir tiesiog geros valios žmones iškepti pyragą ir parduoti jį už sutartą kainą, o surinktas lėšas paaukoti.

Artėjant lapkričio 6-ajai, Pyragų dienai, Šėtos kultūros centras taip pat pakvipo ne tik pyragais, bet ir pačiomis šilčiausiomis emocijomis.

Pyragų dienos proga, kilnaus tikslo vedamos, Šėtos miestelio bendruomenės moterys pademonstravo neeilinius konditerijos įgūdžius. Ilgas stalas buvo nuklotas įvairiausiais pyragais, tortais, keksais bei kitais gardžiais kepiniais.

[quote author=“S. Barzdienė“]Aktyviausios mamos nutarė, jog kur kas smagiau būtų suorganizuoti štai tokią netradicinę Pyragų dieną ir tuo pačiu padaryti gerą darbą. [/quote]

Labdaringoje popietėje per kiek ilgiau nei valandą buvo surinkta 110 eurų, kurie bus skirti Kėdainių rajono Moterų krizių centrui.

J. Gaižiuvienės nuotr. Subūrė neabejingas mamas

Gerumo akcijos iniciatorė Šėtos bendruomenės centro pirmininkė Sandra Barzdienė teigė, jog nors tokia labdaringa akcija miestelio bendruomenėje buvo surengta pirmą kartą, tačiau pateisino visus lūkesčius.

„Socialiniame tinkle „Facebook“ turime uždarą Šėtos miestelio mamų grupę, kurioje ir paskelbiau savo idėją. Rinkomės iš dviejų variantų – edukacija Helovinui arba Pyragų diena. Aktyviausios mamos nutarė, jog kur kas smagiau būtų suorganizuoti štai tokią netradicinę Pyragų dieną ir tuo pačiu padaryti gerą darbą“, – teigė idėjos iniciatorė.

Pasak S. Barzdienės, prie labdaringos veiklos išreiškė norą prisidėti daug moterų, tačiau tokių, kurios aktyviai koordinavo šią idėją, buvo šešios.

„Smagu, jog ši mintis sulaukė entuziastingo bendruomenės moterų susidomėjimo. Labai džiaugiuosi, kad atsirado moterų, kurios palaikė šią idėją ir, žinoma, noriai prisidėjo prie jos įgyvendinimo“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Du viename

„Ilgai galvojome, kokią dieną pasirinkti, tačiau nusprendėme, jog šie du renginiai – romansų vakaras „Dar ne ruduo“ ir šiek tiek paankstinta Pyragų diena – labai papildys vienas kitą. Todėl ir kvietėme žmones užsukti į kultūros centrą anksčiau, o čia prie kavos ar arbatos puodelio paskanauti moterų keptais pyragais, pabendrauti, o tuomet ir romansų pasiklausyti“, – teigė S. Barzdienė.

Prisidės netiesiogiai

Pasak jos, surinktas lėšas paaukoti Kėdainių rajono Moterų krizių centrui taip pat pasirinkta neatsitiktinai.

„Iš pradžių galvojome surinktas lėšas paaukoti kuriai nors miestelyje sunkiau gyvenančiai šeimai, tačiau galiausiai dėl tam tikrų priežasčių sudvejojome ir pasirinkome Moterų krizių centrą.

Šėtoje gyvenančios mamos, ištikus krizėms, taip pat su vaikais atsiduria būtent ten, tad tikimės, jog tokiu būdu netiesiogiai prisidėsime ir prie Šėtos socialinių problemų sprendimo“, – teigė S. Barzdienė.

[quote author=“S. Barzdienė“]Labai džiaugiuosi, kad atsirado moterų, kurios palaikė šią idėją ir, žinoma, noriai prisidėjo prie jos įgyvendinimo. [/quote]

Nestovi vietoje

Kaip teigė bendruomenės pirmininkė, ši gerumo akcija yra skirta ne tik paaukoti, bet ir galimybė pabėgti nuo rutinos, susiburti jaukiame moterų būryje, pasišnekučiuoti, atsipalaiduoti, geriau pažinti vieniems kitus.

„Manau, jog monotonijos mūsų gyvenimuose ir taip užtenka. Todėl tikiu, jog įgyvendinusios šią idėją ne tik gerą darbą padarysime, bet ir paskatinsime bendruomenės sutelktumą. Kuo dažniau susitiksime, kuo artimesni būsime, tuo stipresnė bus mūsų bendruomenė, galbūt ir naujų narių taip prisikviesime. Juk mūsų tikslas – eiti į priekį“, – teigė S. Barzdienė.

Sieks tęstinumo

Jos teigimu, pirmą kartą organizuojamą gerumo akciją, tikėtina, Šėtos miestelio bendruomenėje bus siekiama įtvirtinti, kad ji taptų tradicine ir kasmet sulauktų vis didesnio gyventojų dėmesio.

„Na, o jei ir ne Pyragų diena, tuomet galvosime kitokias veiklas, tačiau tokias, kad galėtume ir gerą darbą padaryti, ir maloniai laiką praleisti“, – teigė bendruomenės pirmininkė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video