Savivaldos diena mokesčių mokėtojams kainuos per 7 tūkst. eurų

 Savivaldos diena mokesčių mokėtojams kainuos per 7 tūkst. eurų

Šiandien Kėdainių rajono savivaldybės vadovai ir savivaldybės administracijos darbuotojai kartu su seniūnijų darbuotojais ir seniūnaičiais bei rajono tarybos nariais Kėdainių kultūros centre minės savivaldos dieną. Šį kartą mokesčių mokėtojams ji atsieis per 7 tūkst. eurų. Nedaug atsilikta nuo pernykščių metų „rekordo“, kai Raseinių rajono kaimo turizmo sodyboje šią dieną šventę Kėdainių valdininkai ištaškė apie 9 tūkst. eurų iš mokesčių mokėtojų kišenės. 

Pagerbs ilgiausiai dirbančius

Šį kartą savivaldybės ir seniūnijų darbuotojai su seniūnaičiais į šventę nebus vežami samdytais autobusais kaip kad buvo pernai, nes renginys vyks čia pat – miesto Kultūros centre.

Iškilmingoje renginio dalyje bus pagerbti 10, 15, 20, 25 ir 35 metus savivaldoje dirbantys darbuotojai. O tokių rajone yra 20. 

Jiems bus įteiktos rajono mero Valentino Tamulio padėkos. 

Brangiausiai kainuos koncertas

Savivaldybininkams bus surengtas žinomo atlikėjo Vaido Baumilos koncertas, atsieisiantis 3 tūkst. 840 eurų. Dar 1 tūkst. 600 eurų kainuos šio atlikėjo techninis aptarnavimas.

[quote author=“V. Tamulis“]Tai tik maža dalis to, ko jie iš tikrųjų nusipelnė dirbdami Kėdainių rajono savivaldybėje.[/quote]

Čia pat bus kviečiama ir pasivaišinti. Savivaldybės atstovų teigimu, kuklios vaišės atsieis 1 tūkst. 700 eurų.

Taigi, savivaldos diena mokesčių mokėtojams iš viso kainuos 7 tūkst. 140 eurų. 

„Stengiamės kaip įmanoma taupyti – išvengėme patalpų nuomos ir renginio vedėjų mokesčių, viską darome savo jėgomis. Didžiausi šventės kaštai – atlikėjo Vaido Baumilos koncertas“, – „Rinkos aikštei“ paaiškino mero patarėja Jorūnė Liutkienė.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis. / A. Barzdžiaus nuotr. Mero atsakymai į klausimus

Pačiam merui Valentinui Tamuliui, iki šiol garsėjusiam ūkiškumu ir taupumu, pateikėme šiuos klausimus: kodėl savivaldos dienos minėjimui nuspręsta išleisti daugiau kaip 7 tūkst. eurų? Ar tai ne per didelė suma iš mokesčių mokėtojų pinigų? O gal taip sekama buvusios valdžios pavyzdžiu, kai pernai ji savivaldos dienos minėjimui išleido apie 9 tūkst. eurų?

Į šiuos klausimus gautas toks mero V. Tamulio atsakymas: „Vien Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje  dirba 135 darbuotojai, su seniūnijomis iš viso būtų 343 etatai. Taip pat yra renkami ir seniūnaičiai, kurie dirba neatlygintinai ir perduoda žmonių balsą administracijai. Visų šių žmonių darbas – padėti rajono tarybai įgyvendinti sprendimus.  Ir  tai yra tarnystė žmonėms. Jie kartu su tarybos nariai ir yra pakviesti.

Vietos savivaldos žmonės – tai didelė grupė žmonių, kurių indėlis į valstybės stiprinimą ir pasitikėjimą institucijomis buvo įvertintas ir pačios valstybės, prieš 12 metų pasiūlius ir įtraukus į atmintinų dienų sąrašą Vietos savivaldos dieną.  

Šiuo metu žmogus ir jo darbas yra vertinami labiausiai, todėl ir buvo nuspręsta rengti minėjimą, ne šventę, ne balių. Vyko pokalbiai su darbuotojais, apklausa, kaip jie mato minėjimą. Patys darbuotojai suprasdami, kokioje institucijoje dirba, pasisakė tik už minėjimą. Jam buvo parinktas atlikėjas V. Baumila.

Savivaldybė augo  kartu su savo bendruomene. Profesinių švenčių minėjimas kasmet vis įgaudavo pagreitį. Po Metų mokytojų pradėtos minėti Metų mediko, Metų socialinio darbuotojo, Kultūros darbuotojo dienos ir daug kitų dienų.

Gerbiu visus žmones, dirbančius savivaldoje, ir manau, kad jie turi būti tinkamai pagerbti ir vertinami. Šių metų šventė vyksta pas mus, kultūros centre. Ir tai tik maža dalis to, ko jie iš tikrųjų nusipelnė dirbdami Kėdainių rajono savivaldybėje.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video