Netrukus rajone prasidės naujas politinis sezonas

 Netrukus rajone prasidės naujas politinis sezonas

Netrukus rajone prasidės naujas politinis sezonas. Jau kitą savaitę, rugsėjo 27-ąją, rajono tarybos nariai po kelių mėnesių pertraukos rinksis į posėdį, kuriame bus svarstomos kelios dešimtys sprendimo projektų.

Šiame posėdyje, kaip ir visuose kituose, kurie bus rengiami įsibėgėjus šiam politiniam sezonui, rajono tarybos nariams teks priiminėti viso rajono gyventojams reikšmingus sprendimus. Vieni iš svarbiausių – naujo strateginio plano tvirtinimas iki 2030 metų ir kitų metų biudžeto sudarymas.

Didžiausia atsakomybė strateguojant ir organizuojant šių darbų įgyvendinimą teks rajono merui Valentinui Tamuliui, vicemerui Pauliui Aukštikalniui ir administracijos direktoriui Arūnui Kacevičiui, todėl šiandien jų ir paklausėme, kokio naujo politinio sezono jie tikisi bei kokius svarbiausius pokyčius numato Kėdainių rajone. 

Meras Valentinas Tamulis

„Po pirmųjų pavasario posėdžių rajono tarybos nariai turėjo ilgą pertrauką. Tikiuosi, kad per tą laiką pailsėjo, sukaupė jėgų, apgalvojo idėjas ir nusiteikė atsakingam darbui taryboje. Tai tikrai didelė atsakomybė visiems kartu priiminėti sprendimus, lemiančius krašto ateitį ir pasikeitimus žmonių gyvenime.

Dabar dokumentų analizė, tarybos sprendimų nagrinėjimas ir priėmimas juos užgrius be atvangos iki pavasario. 

Sprendimų projektų bus tikrai daug. Kas mėnesį vidutiniškai po 30 (šią tarybą net 50), o tai reiškia ne vieną valandą darbo. 

Patyrę tarybos nariai jau žino, koks tai intensyvus laikotarpis, o naujokus kviečiu įsitraukti aktyviai – jų naujas gaivus požiūris ir idėjos labai reikalingos. Jų veržlumas būtinas, tačiau jiems kuo greičiau reikia įgyti ir patirties, žinių, būtinų suvokiant įvairių sričių struktūrą ir situacijas, ir pilnai įsijungti į darbus, kad galėtų pasitarnauti žmonėms. Labai vertinu atsinaujinusią rajono tarybą.

Visų mūsų laukia vienas iš sunkesnių etapų – rudenį turime labai atsakingai ir įsigilindami į žmonių poreikius paruošti naujos kadencijos pirmąjį biudžetą, kuris turi būti orientuotas į žmogų, jo gerovę, kokybišką gyvenimą. 

[quote author=“V. Tamulis“]Kėdainių krašto ateitį kursime vystydami rajoną kaip „e-Lietuvos centrą“. Prie to kviesime prisidėti ir įmones, ir mūsų organizacijas, ir visus piliečius.[/quote]

Labai tikiuosi visų tarybos narių konstruktyvaus darbo, atviro ir geranoriško požiūrio, taiklių pastabų, kurios būtų išsakomos taikiai ir dalykiškai. 

Patikėkite, laiko ambicijoms ir tuščiažodžiavimui nėra. Mūsų sprendimų laukia ir juos analizuoja žmonės, o jų nedomina užsitęsusios derybos arba nesutarimai.

Savivaldybės vadovų komanda jau yra labai susitelkusi. Praėjome 100 dienų išbandymą ir visi tariamės, dirbame išvien, to paties tikiuosi iš tarybos narių. Telksiu juos bendram darbui kaip galėsiu.  

Aš pats mėgstu konkretumą, aiškumą, nemėgstu daugžodžiauti ir todėl esu už racionalius ir pagrįstus sprendimus, kurie turi konkrečią naudą žmonėms. Laikausi ir laikysiuosi šio principo svarstydamas visus klausimus. 

Taip pat turėsime pradėti veikti pagal naują savivaldybės strategiją, kurioje, nepamiršdami žmogaus ir infrastruktūros gerinimo, orientuosimės į naujoves. Tam reikia daug žinių ir analizės ieškant geriausių ir tinkamiausių sprendimų, įvertinant inovacijas ir jas taikant mūsų rajonui. 

Kėdainių krašto ateitį kursime vystydami rajoną kaip „e-Lietuvos centrą“. Prie to kviesime prisidėti ir įmones, ir mūsų organizacijas, ir visus piliečius. 

Visus kviečiu būti labai aktyviems – krašto žmones, miestiečius ir rajono gyventojus, ne tik įstaigų vadovus, bet ir pavienius asmenis, verslininkus. Sakykite savo pasiūlymus, idėjas, būkite savo krašto patriotais, kreipkitės ir diskutuokime – siekime savo kraštui geriausio.“

[quote author=“P. Aukštikalnis“]Šiuo metu mūsų darbai daugiau orientuoti į 2020 metų tikslus, nes tvirtinat naują metinį biudžetą bus siekiama įgyvendinti naujos tarybos užduotis ir matymus siekiant geriau tenkinti mūsų rajono žmonių poreikius.[/quote]

Didžiausia atsakomybė strateguojant ir organizuojant svarbiausių darbų įgyvendinimą Kėdainių rajone tenka merui Valentinui Tamuliui, vicemerui Pauliui Aukštikalniui ir administracijos direktoriui Arūnui Kacevičiui./ Algimanto Barzdžiaus nuotr.Vicemeras Paulius Aukštikalnis

„Dirbant vienu iš savivaldybės vadovų politinių sezonų kaitos nejaučiu. 

Vasaros atostogų neturėjau – dar jų neužsidirbau. Nors vasaros laikas daugeliui atrodo laisvesnis ir tuštesnis, tačiau tuo laiku savivaldybėje darbų išties gausybė. Daug susitikimų, organizacinių bei planavimo darbų, renginių rajono bendruomenėse. 

Dėliojame sporto vystymo strategiją rajone, tariamės ir diskutuojame dėl Kėdainių rajono savivaldybės strategijos iki 2030 metų. 

Ruošiamės tikslinti savivaldybės tarybos darbo reglamentą, analizuojame 2019-2021 metų strateginio veiklos plano patikslintų programų projektą, dirbame kitus suplanuotus ir kasdien naujai atsirandančius darbus.

Žinoma, nuo rugsėjo mėnesio suaktyvės rajono tarybos darbas. Artimiausiam tarybos posėdžiui yra parengta per 50 sprendimo projektų, tame tarpe ir susijusių su mokyklų ateitimi, bet šie klausimai bus labiau orientuoti į ilgalaikius projektus.

Šiuo metu mūsų darbai daugiau orientuoti į 2020 metų tikslus, nes tvirtinat naują metinį biudžetą bus siekiama įgyvendinti naujos tarybos užduotis ir matymus siekiant geriau tenkinti mūsų rajono žmonių poreikius.“ 

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius

[quote author=“A. Kacevičius“]Naujajame mūsų rajono plane didžiausias dėmesys skiriamas žmogui ir jo gyvenimo kokybės užtikrinimui, tačiau kaip ir iki šiol bus vystoma ir pramonė, ir žemės ūkis.[/quote]

„Naujajame mūsų rajono plane didžiausias dėmesys skiriamas žmogui ir jo gyvenimo kokybės užtikrinimui, tačiau kaip ir iki šiol bus vystoma ir pramonė, ir žemės ūkis.  

Pagal strateginį planą iki 2020 metų Kėdainių rajono žmonių gyvenimas buvo kuriamas taip, kad darniai būtų plėtojama infrastruktūra, reikalinga žmogui. 

Naujajame Kėdainių rajono strateginės plėtros plane rajono ateitis matoma labai moderniai. Užsibrėžiame labai ambicingą siekį tapti lyderiaujančiu „e-miestu“ mūsų šalyje. Tai reiškia, kad pirmieji stengsimės įdiegti visas inovacijas, naujausius išradimus. Sieksime įgyvendinti parengtą „Kėdainiai – e-miestas“ strategiją. Tuo tikslu jau dabar domimės visomis galimybėmis ir naujovėmis. 

Neišvengiamai Kėdainių rajoną reikia modernizuoti – atnaujinant ir plečiant teikiamas elektronines paslaugas. Skaitmenizacija, inovatyvūs sprendimai yra nebeatsiejami nei nuo šiuolaikinio žmogaus, pramonės ir žemės ūkio gyvenimo, nei nuo jokios kitos srities. 

Sieksime gerinti informavimą, paslaugų prieinamumą, bet tuo pačiu mūsų rajone kiekvienam krašto gyventojui bus garantuojamas socialinis saugumas bei užtikrinama aukšta gyvenimo kokybė. Be šių pagrindiniai mūsų prioritetai: pažangi ekonomika, efektyvesnė ir piliečiams artimesnė savivalda.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video