Mažų bendruomenių žiburys – kūrybingai dirbantys vadovai

 Mažų bendruomenių žiburys – kūrybingai dirbantys vadovai

Kėdainių rajone yra ne tik didelių, tačiau ir mažų bendruomenių. Visos jos kuria, dirba, veikia. Kaime užtenka vieno iniciatyvaus žmogaus ir bendruomenė puikiai gyvuoja, traukia žmones bendram tikslui.

Nedidelio Krakių seniūnijos Plinkaigalio kaimo bendruomenei vadovaujanti Inga Dovydienė geba burti žmones, juos užkrėsti gera nuotaika, žadinti veiklumą. Štai visai neseniai bendruomenė patraukė į Žemaitiją, į išvyką, kuri abejingų nepaliko. Bendruomenė turi ir daugybę planų, ką veiks rudenį ir žiemą. Čia veiklos nestigs niekam. 

Išvyko apsižvalgyti

„Prieš kelias dienas plinkaigaliečiai kartu su Pajieslio atstovais vyko į Žemaitiją. Kelionėje jie susidraugavo su Pajieslio bendruomene ir pamatė nuostabią Žemaitiją.

Iš pradžių aplankė Biržuvėnų dvarą, kur jų laukė nuotaikingas lobio ieškojimas. Įveikę visas užduotis – jį rado (didžiulis gardus skruzdėlynas) ir draugiškai jį ragavo.

Po to skubėjo į Telšius, kur buvo apžvalginė ekskursija po senamiestį ir žemaitiškų meškų skaičiavimas. O kur dar Telšių katedros didybė. Vėliau kelias nuvedė į Plungę, į Oginskio dvarą, kur apžiūrėjo žemaičių dailės muziejų.

Paskui aplankė šaltojo karo muziejų Plokščiuose. Daugelis net nesitikėjo, kad ten gali būti taip įdomu. Gyvename taikiu metu, bet kartais reikia prisiminti ir praeitį“, – pasakojo I. Dovydienė. 

[quote author=“Aut. past.“]Kaime užtenka vieno iniciatyvaus žmogaus ir bendruomenė puikiai gyvuoja, traukia žmones bendram tikslui.[/quote]

Žmonės buvo patenkinti

Tai, kad bendrų išvykų ir pasibuvimų kartu kaimo žmonėms reikia, patvirtina patys žmonės. Plinkaigaliečiai dėkojo savo bendruomenės vadovei už nuostabią dieną.  

„Žmonės liko labai patenkinti. Prašė vėl organizuoti. Keliavo ir vaikų. Gavau net keletą asmeninių žinučių su padėka už ekskursiją. Pajieslio bendruomenė taip pat labai patenkinta Plinkaigalio draugija“, – dėstė moteris.  

Žmonėms reikia

I. Dovydienė įsitikinusi, kad žmonėms reikia veiklos, kuri padėtų atsipūsti nuo kasdienių darbų. 

„Nori žmonės veiklų, po truputį pritraukiame vis daugiau ir daugiau dalyvaujančių, naujų veidų. Planuojame kitą savaitgalį viktoriną vaikams, tai jau domisi, o kas bus toliau, taip pat turime nemažai planų rudeniui ir žiemai, ką veiksime vakarais ir savaitgaliais“, – atskleidė vadovė, kuri negaili nei laiko, nei pastangų, kad tik kaimo žmonės turėtų veiklos, turėtų kuo užsiimti. 

Turi pagalbininkų

Pati I. Dovydienė sako, kad jai labai padeda visa bendruomenė. Taip pat yra žmonių, iš kurių ji sulaukia labai daug pagalbos. 

„Turiu šaunią pagalbininkę, jauną mamą Gretą Ragauskienę, kuri labai prisideda prie organizavimo, ir bibliotekininkę Jūratę Mitkuvienę, kuri užsiima su vaikais ir vis inicijuoja kokią veiklą. Ji taip pat labai su jais užsiima ir bibliotekoje, kuri yra mūsų mažasis dienos centras“, – šypsosi entuziastinga plinkaigalietė. 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video