Brangiausiai apmokami NBA krepšininkai

 Brangiausiai apmokami NBA krepšininkai

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) garsėja tiesiog kosminiais žaidėjų atlyginimais. Turbūt ne veltui ir Lietuvos krepšininkai daugiausiai uždirba būtent už Atlanto.

Šiame straipsnyje aptarsime šešis žaidėjus, kurie yra brangiausiai apmokami NBA lygoje ir kartu visame krepšinio pasaulyje.

6-oji vieta – LeBronas Jamesas. Galbūt daug ką nustebins, o ir daugelis, jei būtų atliekami krepšinio statymai, to nespėtumėte, tačiau taip, supratote teisingai – lygos karalius L. Jamesas brangiausiai apmokamų žaidėjų sąraše užima tik šeštą vietą. Kitą sezoną jis iš Los Andželo „Lakers“ klubo susišluos kiek daugiau nei 37 milijonus dolerių.

Tiesa, LeBronas tikrai nesiekė būti brangiausiai apmokamu žaidėju ir tiesiog norėjo rungtyniauti „Lakers“ klube. Jei jo tikslas būtų uždirbti kiek įmanoma daugiau pinigų, veikiausiai jis galėtų tai nesunkiai įgyvendinti.

Taip pat reikia pabrėžti, jog būtent šis krepšininkas yra nepralenkiamas pagal sutartis su reklamos kompanijomis.

4-ą ir 5-ą pozicijas dalijasi du gynėjai. Vienodą atlyginimą kitą sezoną susižers Jamesas Hardenas ir Johnas Wallas. Jie gaus daugiau nei po 38 milijonus dolerių. Turbūt nieko nestebina, kad tokią algą gauna Hiustono „Rockets“ vedlys, 2018-ųjų NBA sezono MVP J. Hardenas, tuo tarpu Vašingtono „Wizards“ atakų dirigento J. Wallo pavardė čia gali pasirodyti kiek netikėtai aukštai.

Situacija tokia, jog pasirašęs tiesiog įspūdingą kontraktą, 2010-ųjų naujokų biržos pirmasis šaukimas nuolat susidūrė su traumomis. Jei klubo vadovai būtų žinoję tokią krepšininko perspektyvą, veikiausiai tokia sutartis niekuomet nebūtų pasirašyta.

3-oji ir 2-oji vieta – Chrisas Paulas bei Russellas Westbrookas. Lygos veteranas Ch. Paulas dar prieš kelis metus drąsiai galėjo būti vadinamas bene geriausiu lygos įžaidėju. Tai jam leido sudaryti įspūdingą kontraktą su „Rockets“ klubu, pagal kurį jis 2019-2020-ųjų sezone uždirbs daugiau nei 38,5 milijono dolerių.

Ch. Paulo karjera jau artėja prie pabaigos. Iš jo daug nesitiki ir klubai, o tą puikiai parodo faktas, jog vasarą „Rockets“ gynėją išmainė į Oklahomos „Thunder“ ekipą. Nepaisant to, įspūdinga karjera leidžia jo pavardei išlikti prie brangiausiai apmokamų žaidėjų.

Identišką kontraktą turi ir R. Westbrookas, kurį jis sudarė su „Thunder“ ekipa. Trigubais dubliais garsėjantis gynėjas šią vasarą taip pat buvo išmainytas. Nepatikėsite, bet jis buvo iškeistas būtent į Ch. Paulą.

Brangiausiai apmokamas – Stephas Curry. „Golden State Warriors“ lyderis ilgą laiką tenkinosi NBA standartais gana kuklia alga, kol galiausiai sudarė tiesiog neįtikėtiną sutartį. Tai vienintelis sportininkas JAV, kuris kitąmet vien iš savo atstovaujamo klubo gaus daugiau nei 40 mln. dolerių.

Kai S. Curry sudarė šį kontraktą, daug kas kritikavo tiek nuolatinę statymų favoritę laimėti lygą „Warriors“, tiek NBA lygą. Tačiau tuomet gynėją užstojo žinomi pasaulio atletai, pabrėždami, jog jis yra vertas visko iki paskutinio cento.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video