Žolinė Vikaičiuose – duoklė papročiams bei linksmybės

 Žolinė Vikaičiuose – duoklė papročiams bei linksmybės

Rugpjūčio 16 dieną Vikaičių bendruomenė kartu su svečiais minėjo Žolinę – prisiminėme senolių tradicijas, giedojome, dainavome, šokome.

Į svečius atvyko ir mažą bei kuklią bendruomenę aplankė Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, vicemeras Paulius Aukštikalnis, Seimo narys Darius Kaminskas su žmona Aušrele, Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narė Gitana Kaupienė ir Seimo nario Dariaus Kaminsko padėjėja Edita Bodendorfė.

Šventė prasidėjo Žolinės apeigomis, kurias atlikti kartu su visais padėjo etnologė, mokslų daktarė Daiva Šeškauskaitė. Šventinome ugnį, ruginę duoną, kuria vėliau visi dalinomės, grūdus, žolynus. Gėrėme gyvybės vandenį. Kiekvienas dalyvis gavo po naminės ruginės šventintos duonos gabalėlį, grūdų – tai, kas neš sėkmę ištisus metus…

Šauni Akademijos kultūros centro Gudžiūnų skyriaus kapela (vad. Kazimieras Kuprys) su vokaliniu moterų kolektyvu privertė ne vieną pakilnoti kojas, pasvajoti apie romantiškus vakarus mėnesienoje.

Tarp dainų puikiai įsipynė Dotnuvos liaudiškų šokių kolektyvas „Kadagys“ (vad. Daiva Romeikienė).

Senų tradicijų puoselėtojas ir žinovas Kęstutis Volkus padėjo visiems kartu sugiedoti giesmę, skirtą Žolinei.

Viso renginio metu vaišinomės šeimininkės Vidos Steponavičiūtės iš miasto sukurtais meno šedevrais. 

Antrą šventės pusę vainikavo profesionalus atlikėjas Dangiras Grigalevičius su savos kūrybos dainomis, taip pat puikus duetas Albertas Ramanauskas ir Danguolė Barauskienė.

Kas netingėjo, galėjo ir dainuoti, ir šokti.

Labai dėkoju visiems atlikėjams, suteikusiems tiek puikių emocijų. Taip pat bendruomenės aktyvas, padėjęs pasiruošti šventei.

Galiu pasakyti tik vieną – fantastinis renginys!

[#gallery=2061#]

Vikaičių bendruomenės pirmininkė Rita Kvilienė 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video