„Nevėžis“ žengė svarbų žingsnį Pirmoje lygoje

 „Nevėžis“ žengė svarbų žingsnį Pirmoje lygoje

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos aštuonioliktojo turo rungtynėse Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai „sausai“ įveikė Kupiškio „Kupiškio“ ekipą rezultatu 3:0 (2:0).

Kontroliavo

Nors pastaruoju metu kupiškėnai pirmenybėse demonstravo gerėjantį žaidimą, Kėdainių vienuolikė Kupiškio stadione užtikrintai kontroliavo žaidimą.

Svečių gretose 37-ąją minutę pasižymėjo saugas Rimvydas Lipnevičius, o 41-ąją antrose rungtynėse iš eilės įvartį pelnė naujasis „Nevėžio“ pirkinys – legionierius iš Gruzijos Nika Toklikishvili.

75-ąją kėdainiečių pranašumą padidino gynėjas Tomas Rakašius.

Sezono galo nebesulaukė

Vos prieš kelias dienas LFF oficialiai pranešė, jog 2019 m. Lietuvos A lygos ir Pirmos lygos varžybose nebelieka Kauno „Stumbro“ futbolo klubo.

Kadangi laikinosios sostinės ekipa šiųmečiame Pirmos lygos sezone nesužaidė nė 50 procentų visų numatytų rungtynių, LFF Drausmės komitetas priėmė sprendimą, kad visa „Stumbras B“ rungtynių statistika 2019 m. Pirmos lygos pirmenybėse anuliuojama, išskyrus rungtynių drausmines nuobaudas – geltonas ir raudonas korteles.

Kauniečiams nesužaidus nė pusės pirmenybių rungtynių,  balandžio 30 d. Kaune rezultatu 0:0 pasibaigusi Kėdainių „Nevėžio“ ir  „Stumbras B“ akistata yra anuliuojama, o turnyrinėje lentelėje kėdainiečiams nuimamas 1 taškas.

Artimiausiems „Nevėžio“ varžovams – Gargždų „Bangai“ ir Telšių „Džiugui“ pritaikius šią taisyklę, atimama po 3 taškus, o FK „Jonava“ surinktų taškų kiekis turnyrinėje lentelėje nepasikeitė.

Buvo būtina

Kėdainių ekipai taškais susilyginus su antroje LFF Pirmos lygos turnyrinės lentelės vietoje esančiu Telšių „Džiugu“ ir palankiai susiklosčius aplinkybėmis, Kėdainių „Nevėžis“ jau gali pagalvoti ir apie kovą dėl aukščiausių titulų.

Pirmas žingsnis į tai buvo pergalė Kupiškyje.

Grįžta namo

Kadangi iš LFF Pirmos lygos čempionato pasitraukė Kauno „Stumbras B“, Kėdainių „Nevėžiui“ šiame sezone liko ne 12, bet 11 susitikimų.

Kitas pirmenybių rungtynes Kėdainių „Nevėžis“ rugpjūčio 9 dieną, 19 valandą Kėdainių stadione žais su FK „Riteriai B“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video