FK „Nevėžis“: fantastiška antrojo rato pradžia, devyniolikmečiai naujokai ir kiekvieno taško svarba

 FK „Nevėžis“: fantastiška antrojo rato pradžia, devyniolikmečiai naujokai ir kiekvieno taško svarba

Rungtynėmis su Pakruojo „Pakruoju“ išvykoje po vasaros pertraukos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos antrąjį ratą pradėjo Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai.

Septynioliktojo turo susitikimas buvo rezultatyviausias kėdainiečiams šiame sezone, o visus reikalus jau per pirmąjį kėlinį susitvarkiusi „Nevėžio“ ekipa šventė įspūdingą pergalę rezultatu 9:1 (5:0).

[quote author=“V. Stankevičius“]Šis čempionatas – tarsi ėjimas į kalną: užkopėme į pusiaukelę, dabar leisimės žemyn. Liko dar 13 rungtynių, tad kiekvienas tolimesnis žingsnis į LFF Pirmos lygos kalno papėdę ypatingai svarbus.[/quote]

Po septyniolikos turų su 11 pergalių, 3 pralaimėjimais ir 3 lygiosiomis Kėdainių vienuolikė LFF Pirmos lygos šešiolikos ekipų įskaitoje yra trečia./ Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Siautė senbuviai saugai

Drauge net 7 įvarčius savo atstovaujamai Kėdainių ekipai pelnė kėdainiečiai saugai Aretas Gėgžna ir Evaldas Kugys.

A. Gėgžna pasižymėjo „pokeriu“ ir varžovų vartus draskė keturis kartus – 12, 62, 68, 71-ąją minutėmis.

E. Kugys užfiksavo „hetriką“ ir pakilo iki antrosios rezultatyviausių lygos žaidėjų įskaitos pozicijos, kuomet rungtynėse Pakruojo stadione net trissyk jo spirtas kamuolys skrodė varžovų vartus – 32, 35 ir 37-ąją minutėmis.

Pasižymėjo ir naujokas

Po vieną įvartį pridėjo Kėdainių „Nevėžio“ ekipos naujokas legionierius Nika Toklikishvili (42 min.) ir puolėjas Ernestas Mickevičius (83 min.).

59-ąją susitikimo minutę pirmąjį ir vienintelį aikštės šeimininkų įvartį pelnė Pakruojo vienuolikės puolėjas Aivaras Bagočius.

[quote author=“V. Stankevičius“]Faktiškai didžiojoje daugumoje rungtynių stengėmės kontroliuoti žaidimą ir žaidėme pirmu numeriu. Kartais mus pavedė tas dalykas, bet džiugu, kad niekas mūsų stipriai neaplošinėjo.[/quote]

Į kovas sugrįžo pasikeitusi

Per LFF Pirmos lygos vasaros pertrauką Kėdainių „Nevėžio“ ekipa savo sudėtyje atliko rokiruotę, o Pakruojo miesto stadione vienuolikė jau pasirodė atsinaujinusi.

Kėdainiečių gretose debiutavo du naujokai – perspektyvūs devyniolikmečiai futbolininkai.

Vienas jų – praėjusiame sezone kartu su Panevėžio „Panevėžiu“ LFF Pirmos lygos auksą iškovojęs Mindaugas Butkus, pusę šio sezono sėkmingai rungtyniavęs Kupiškio „Kupiškyje“.

Lietuvai jaunimo rinktinėse atstovavęs M. Butkus žaidžia gynėjo ir saugo pozicijose, o likusią 2019 m. sezono dalį jis vilkės 91 numeriu žymėtais „Nevėžio“ marškinėliais.

Kėdainių „Nevėžio“ sudėtį vasaros pertraukos metu papildę devyniolikmečiai Mindaugas Butkus (kairėje) ir legionierius iš Gruzijos Nika Toklikishvili./ FK „Nevėžis“ nuotr.Kėdainių vienuolikę sustiprino ir pirmąjį įvartį debiutinėse rungtynėse į savo sąskaitą įsirašė legionierius iš Gruzijos, saugo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis  N. Toklikishvili.

18 numeriu žymėtais marškinėliais vilkėsiantis futbolininkas yra atstovavęs Tbilisio „Saburtalo“, FC „Tbilisi“ komandoms.

Vasaros pertraukos metu Kėdainių „Nevėžis“ atsisveikino su gynėju Arnu Jurevičiumi.

Antroji kelionės dalis – medalių svarbos

Po septyniolikos turų su 11 pergalių, 3 pralaimėjimais ir 3 lygiosiomis Kėdainių vienuolikė LFF Pirmos lygos šešiolikos ekipų įskaitoje yra trečia.

Pirmenybių lyderė – Gargždų „Banga“, antroje vietoje – Telšių „Džiugas“. Ketvirtoje vietoje – 6 taškais mažiau turinti kaimynė – Jonavos „Jonava“.

Kitas LFF Pirmos lygos rungtynes „nevėžiečiai“ rugpjūčio 2 dieną, 18:30 valandą, išvykoje žais su Kupiškio „Kupiškiu“. Būsimasis varžovas turnyrinėje pirmenybių lentelėje užima aštuntąją vietą.

„Po pirmojo LFF Pirmos lygos rato turėjome porą savaičių atostogų, bet per jas atsinaujinsiančioms pirmenybių kovoms ruošėmės labai intensyviai. Pasipildėme keliais žaidėjais, pasilikome branduolį, – kalbėjo į išlikimo kovas stojančio Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius. – Šis čempionatas – tarsi ėjimas į kalną: užkopėme į pusiaukelę, dabar leisimės žemyn. Liko dar 13 rungtynių, tad kiekvienas tolimesnis žingsnis į LFF Pirmos lygos kalno papėdę ypatingai svarbus. Pirmiausia dėl to, kad rungtynių vis mažės. Jeigu kuriose nepasiimsi taškų – jau ir atsilikinėsi turnyrinėje lentelėje.“

„Ką mes matėme per pirmąją sezono dalį – tai, kad faktiškai didžiojoje daugumoje rungtynių, 90 procentų jų, mes stengėmės kontroliuoti žaidimą ir žaidėme pirmu numeriu. Kartais mus pavedė tas dalykas, praleidome varžovų  kontratakas, buvo ir pralaimėjimų. Bet džiugu, kad niekas mūsų stipriai neaplošinėjo“, – akcentavo kėdainiečių strategas.

[quote author=“AUT. PAST.“]Drauge net 7 įvarčius savo atstovaujamai Kėdainių ekipai Pakruojyje pelnė kėdainiečiai saugai Aretas Gėgžna ir Evaldas Kugys.[/quote]

Pirmoje lygoje – dar 13, nesibaigia ir Taurė

Šiame LFF Pirmos lygos sezone „Nevėžiui“ dar liko 13 rungtynių, iš kurių net 8 teks žaisti varžovų stadionuose.

Be antrųjų pagal pajėgumą šalies futbolo pirmenybių rungtynių, kėdainiečių rugpjūčio pabaigoje lauks ir dar vienas SHARP LFF taurės etapas.

Ketvirtfinalyje „Nevėžis“ susitiks su Vilniaus „Žalgiriu“. Legendinė sostinės ekipa, rungtyniaujanti LFF A lygoje, pernai laimėjo LFF Taurę.

„Tai – aukščiausios Lietuvos futbolo lygos komanda, kovojanti dėl čempionų titulo. Susitikti su tokiomis komandomis tenka retai. Įdomu, kaip atrodysime tokiame „fone“. Kėdainiuose žaisime, norisi, kad gražų žaidimą matytų žiūrovai… Labai daug vilčių nededame, bet, kaip visuomet, kamuolys yra apvalus“, – svarstė Kėdainių „Nevėžio“ vairininkas V. Stankevičius.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video