„Dieninis“ krepšinio turnyras Kėdainiuose praūžė, „Naktinis“ – jau netrukus

 „Dieninis“ krepšinio turnyras Kėdainiuose praūžė, „Naktinis“ – jau netrukus

Kaip ir keletą pastarųjų metų, taip ir šią vasarą miestas viduryje Lietuvos drąsiai meta iššūkį visai krepšinio bendruomenei ir pretenduoja tapti neoficialia šios sporto šakos 3 prieš 3 turnyrų sostine.

[quote author=“D. Maselskis“]Dalyvių skaičius nuosekliai auga. Pernai „Krepšinio Naktyje“ rungtyniavo daugiau nei 200 krepšininkų, arba 40 komandų iš visos Lietuvos. Šįmet tikimės sulaukti dar daugiau.[/quote]

Vasaros gatvės krepšinio turnyrų Kėdainiuose organizatoriai kėdainiečiai (iš kairės) Donatas Maselskis, Raivydas Rakauskas ir Domantas Tiškus./ Organizatorių nuotr.25 komandos iš visos Lietuvos

Vos prieš kelias dienas Kėdainiuose praūžė pirmąjį kartą šiame miete surengtas turnyras „Krepšinio Diena ’19“, kuriame dalyvavo 25 komandos iš visos šalies – krepšinio entuziastai iš Kėdainių bei svečiai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Vilkaviškio ir kitų šalies vietų.

„Varžybose dalyvavo 9-16 metų sportininkai. Tokį renginį suorganizavome pirmąjį kartą – dar pernai, ruošdami krepšinio šventę vyresniems žaidėjams, pagalvojome, kad mažieji oranžinio kamuolio mylėtojai vasarą tarsi lieka užribyje“, – kalbėjo vienas iš renginio organizatorių, kėdainietis Donatas Maselskis, prieš ketverius metus gimtajame mieste sėkmingai ėmęsis jaukinti  „Krepšinio Nakties“ turnyro tradiciją.

Dalyvauja ir rinktinių narės

D. Maselskis neslepia – tiek pirmąjį kartą surengtas „Krepšinio Dienos“ 3 prieš 3 turnyras, tiek ketvirtąjį kartą kitą savaitę vyksianti „Krepšinio Nakties“ šventė Kėdainiuose sulaukia didelio susidomėjimo.

„Kasmet viršija mūsų lūkesčius. Matyt, reikia žmonėms to gatvės krepšinio, ypatingai – naktinio, kadangi jis žavingas savaip. Dalyvių skaičius nuosekliai auga. Pernai „Krepšinio Naktyje“ rungtyniavo daugiau nei 200 krepšininkų, arba 40 komandų iš visos Lietuvos. Šįmet tikimės sulaukti dar daugiau, – pasakojo kėdainietis D. Maselskis. – Džiugu  tai, kad gatvės krepšinį, tą 3 prieš 3 turnyrų smagumą jau atrado ir merginos. „Krepšinio Dienoje“ rungtyniavo dvi dailiosios lyties atstovių komandos, o naktinio krepšinio renginiui jau turime užsiregistravusias penkias. Kai kurios merginos labai rimtai užsiima krepšiniu, yra savo amžiaus Lietuvos rinktinių narės.“

Gatvės krepšinio turnyruose daugėja merginų komandų. Jų sudėtyse – net ir savo amžiaus Lietuvos rinktinių narės./ Organizatorių nuotr.Vertins FIBA reitingo taškais

Krepšinio vasarą Kėdainių sporto aikštyne vainikuos liepos 19 dieną, 20 val. prasidėsianti, ketvirtus metus iš eilės rengiama „Krepšinio Nakties“ šventė.

Turnyre „Krepšinio Naktis’19“ bus varžomasi keturiose grupėse: 2001 m. gimimo ir vyresnių „Elito“ grupėje, 2001 m. gimimo ir vyresnių „Mėgėjų“ grupėje, 2002 m. gimimo ir jaunesnių bei merginų grupėse.

Primename, jog turnyro dalyvių rezultatai varžybų metu bus vertinami ir FIBA 3 prieš 3 reitingo taškais, o registracija į jį tęsis iki liepos 14 dienos, 23:59 valandos.

Galimybę išbandyti rankos taiklumą turės ir renginio žiūrovai, kuriems taip pat numatyti rėmėjų įsteigti prizai.

[#gallery=2010#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video