Liepą Kėdainiuose – ir dieninio, ir naktinio gatvės krepšinio turnyrai

 Liepą Kėdainiuose – ir dieninio, ir naktinio gatvės krepšinio turnyrai

Kaip ir keletą pastarųjų metų, taip ir šią vasarą miestas viduryje Lietuvos drąsiai meta iššūkį visai krepšinio bendruomenei ir pretenduoja tapti neoficialia šios sporto šakos 3 prieš 3 turnyrų  sostine.

Visiškai naujas renginys

Liepos mėnesį greta tradicinio „Krepšinio Nakties“ turnyro, pirmąjį kartą bus organizuojama šventė ir jauniesiems krepšinio entuziastams.

Liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, 12 val. debiutuos „Krepšinio Dienos“ turnyras.

Jame varžysis vaikinai, suskirstyti į keturias amžiaus grupes – 2003-2004 m. gimimo, 2005-2006 m. gimimo, 2007-2008 m. gimimo bei 2009 m. gimimo ir jaunesni.

Kaip teigia šio 3 prieš 3 krepšinio turnyro organizatoriai, jaunuolių laukia intriguojančios kovos krepšinio aikštelėje bei vertingi rėmėjų prizai.

Registracija į šį turnyrą vyksta iki liepos 1 dienos. Registruotis į „Krepšinio Dieną“ galima čia – „Krepšinio Diena ’19“.

Kasmet sutraukia per 200 sportininkų

3 prieš 3 krepšinio vasarą Kėdainių sporto aikštyne vainikuos liepos 19 dieną, 20 val. prasidėsianti, ketvirtus metus iš eilės  rengiama „Krepšinio Nakties“ šventė.

Nuo 2016 metų  vykstantis turnyras vakarėjančiame Kėdainių mieste jau spėjo tapti laukiamu įvykiu Lietuvos 3 prieš 3 krepšinio bendruomenėje.

Jame jėgas kasmet išbando daugiau nei 200 krepšininkų, arba 40 komandų ne vien iš Kėdainių, bet ir Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Utenos, Alytaus ir kitų šalies kraštų.

Vertis FIBA reitingo taškais

Kiekvienam 2019 m. „Krepšinio Nakties“ dalyviui bus įteikti originalaus dizaino turnyro marškinėliai, o prizininkams atiteks gausūs rėmėjų įsteigti prizai bei gatvės krepšinio komandų pasiekimus įamžinančios taurės ir medaliai. Galimybę išbandyti rankos taiklumą turės ir renginio žiūrovai, kuriems taip pat numatyti rėmėjų prizai.

Naktiniame 3 prieš 3 krepšinio turnyre bus varžomasi keturiose grupėse: 2001 m. gimimo ir vyresnių „Elito“ grupėje, 2001 m. gimimo ir vyresnių „Mėgėjų“ grupėje, 2002 m. gimimo ir jaunesnių bei merginų grupėse.

Be to, „Krepšinio Nakties“ turnyro dalyvių rezultatai varžybų metu bus įvertinti ir FIBA 3 prieš 3 reitingo taškais.

Registracija į šį turnyrą tęsis iki liepos 14 dienos, 23:59 val. Registruotis galima renginio tinklapyje „Krepšinio Naktis ’19“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video