PSPC nėra laiptų turėklų – įstaiga ruošiasi remontui

 PSPC nėra laiptų turėklų – įstaiga ruošiasi remontui

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Į „Rinkos aikštės” redakciją kreipėsi savo rūpesčiu norėjęs pasidalinti garbaus amžiaus kraštietis Eugenijus. 86 metų senolis bėdojo, kad nors save ir laiko dar pakankamai stiprios sveikatos, vis tik į Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) patalpas jam patekti yra gana sudėtinga. Sunkumas, anot senjoro, tame, kad įstaigos centrinio įėjimo laiptai nėra pritaikyti vyresniems ar judėjimo sunkumų turintiems žmonėms.

„Poliklinikoje esu neretas svečias. O kaskart apsilankius Kėdainių PSPC, susiduriu su ta pačia bėda – man keblu patekti į poliklinikos vidų pro centrinį įėjimą, esantį netoli autobusų stotelės.

Problema tokia, kad laiptai, vedantys centrinio įėjimo link, yra be turėklų, dėl to jais lipdamas jaučiuosi nesaugiai. Tenka lipti pasiramstant į sienas ar įsikibus į kokio geranoriško žmogaus parankę.

Pastebėjau, kad ne man vienam sunku užlipti šiais laiptais – matau nemažai bendraamžių, lipančių įsikabinusių į sieną ar trypčiojančių vietoje bandant saugiai įveikti laiptus.

Tiesa, šalia yra neįgaliesiems skirtas užvažiavimas, čia yra ir turėklai, bet aš dar pats vaikštau, tad norėčiau geriau laiptais lipti, o be to, tuo užvažiavimu ir tokį nemenką lanką reikia padaryti. Būtų labai gerai, jei prie laiptų atsirastų turėklai, tuomet mes, senukai, daug lengviau ir saugiau užliptume į polikliniką. Tad ir norėjau pasiteirauti ar Kėdainių PSPC vadovybė negalėtų kažkaip šios problemos išspręsti, juk įtaisyti turėklus gal nekainuotų labai daug”, – teiraujasi kraštietis.

[quote author=“Eugenijus“]Problema tokia, kad laiptai, vedantys centrinio įėjimo link, yra be turėklų, dėl to jais lipdamas jaučiuosi nesaugiai.[/quote]

Situaciją pakomentuoti paprašėme Kėdainių PSPC vadovės Audronės Rimkevičienės. Ji patvirtino, kad problema įstaigai yra žinoma ir ją rengiamasi netrukus išpręsti.

,,Ruošiamės dideliam įstaigos remontui, kurio metu bus išpręsta ir problema dėl cetrinio įėjimo laiptų turėklų.

Šių turėklų bėda man yra puikiai žinoma. Patys matome, kad jų čia tikrai reikia. Iš tikrųjų vyresnio mažiaus žmonėms yra sunku tais laiptais užlipti be turėklų. Tad jie tikrai ten atsiras, bet, deja, tikrai ne šiandien ir ne rytoj.

Žinote, projektiniai pirkimai užtrunka, bet turėklai tikrai bus.

Remonto metu, apie kurį kalbu, bus sutvarkyti ne tik centrinio įėjimo laiptai, bet ir kitos Kėdainių PSPC vietos – šeimos gydytojų, pediatrų kabinetai, patalpos bus dar geriau pritaikytos neįgaliesiems.

Remonto darbai bus atliekami ir keturiose rajono ambulatorijose.

Projekto darbų apimtys numato taip pat ir medicininės bei kompiuterinės įrangos atnaujinimą. Šiam projektui skirta apie 400 tūkst. eurų.

Numatytus darbus planavome pradėti dar šią vasarą, rugpjūčio mėnesį, tačiau, matome, kad jie greičiausiai bus pradėti vėliau, nes projekto vykdymo procedūros vyksta ne taip sparčiai kaip norėtųsi”, – informuoja VšĮ Kėdainių PSPC direktorė Audronė Rimkevičienė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video