Lyderių mūšis pasibaigė kovingomis lygiosiomis

 Lyderių mūšis pasibaigė kovingomis lygiosiomis

Karštą šeštadienio popietę Kėdainių stadione karšta buvo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos lyderių dvikova. Namuose antrųjų pagal pajėgumą šalies futbolo pirmenybių 12 turo rungtynėse Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai susitiko su Gargždų „Bangos“ ekipa.

[quote author=“V. Stankevičius“]Šiuo metu nuo Gargždų „Bangos“ mus skiria 5, o nuo antroje vietoje esančio Telšių „Džiugo“ teskiria 1 taškas. Vis tiek į nugarą kvėpuosime, ramiai gyventi neduosime ir pasivyti varžovus iš visų jėgų stengsimės.[/quote]

Vis dėlto 3 taškų viena kitai atiduoti nebuvo linkusi nė viena iš šių dviejų LFF Pirmos lygos turnyrinės lentelės trejetuko vienuolikių. Mačas, kurio metu abiejų komandų puolimas strigo klampios varžovų gynybos gniaužtuose, pasibaigė kovingomis, tačiau „sausomis“ lygiosiomis 0:0, o tiek kėdainiečiai, tiek žemaičiai į savas sąskaitas įsirašė po 1 tašką.

Nutrūko dvi pergalių serijos. Iki šeštadieninio susitikimo LFF Pirmos lygos čempionate ir „SHARP LFF taurės“ turnyre Kėdainių „Nevėžis“ fiksavo keturių, Gargždų „Banga“ – septynių iš eilės pergalių maratoną šioje sezono dalyje.

Vairininkas įžvelgė ir trūkumų, ir privalumų. „Rezultatas – pagal žaidimą, – po lygiosiomis pasibaigusios dvikovos Kėdainių stadione kalbėjo „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius. – Mes – komanda, esanti trečioje vietoje, žaidėme su pirmenybių lyderiais. Puikiai žinome, jog „Banga“ yra labai gerai sukomplektuota komanda su geromis tradicijomis, pasipildžiusi žaidėjais, A lygos „duonelės“ ragavusiais, labai sustiprinusiais Gargždų komandą. Aišku, rungtyniaujant namuose ypatingai norisi tų trijų taškelių. Rungtynių eigoje matėsi, kad ir viena, ir kita komanda labai bijojo padaryti grubių klaidų gynyboje, o vos viena klaida šiandiena galėjo nulemti rungtynių baigtį. Daug progų neturėjome nei mes, nei „Banga“, bet pasakysiu taip – mes keletą jų turėjome arčiau tikslo.“

Tame, jog šios rungtynės pasibaigė lygiosiomis, „Nevėžio“ vairininkas įžvelgia teigiamų dalykų:

„Iškovojome po tašką, vadinasi, nei mes prie „Bangos“ priartėjome, nei „Banga“ pabėgo nuo mūsų. Labai gerai, kad nepralaimėjome – šiuo metu nuo Gargždų „Bangos“ mus skiria 5, o nuo antroje vietoje esančio Telšių „Džiugo“ teskiria 1 taškas. Vis tiek į nugarą kvėpuosime, ramiai gyventi neduosime ir pasivyti varžovus iš visų jėgų stengsimės.“

Kitos ir… dar vienerios. Artimiausias LFF Pirmos lygos rungtynes kėdainiečiai birželio 18 dieną žais su Vilniaus „Žalgiris B“ futbolininkais, o birželio 22 dieną susitiks su Mažeikių „Atmosfera“.

Reikia polsio. Abejos rungtynės Kėdainių stadione prasidės 19 valandą, o vos per vieną savaitę „Nevėžio“ futbolininkai bus sužaidę jau tris susitikimus.

„Po tokių sudėtingų rungtynių su „Banga“ man pirmiausia reikės atstatyti komandą. Namuose norėtųsi iškovoti pergalę. Bus sudėtinga, bet labai stengsimės taškus susirinkti“, – šyptelėjo V. Stankevičius.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video