Šeimų šventė Meironiškiuose – kokybiškas renginys, kai pasikliauji tais, kurie šalia

 Šeimų šventė Meironiškiuose – kokybiškas renginys, kai pasikliauji tais, kurie šalia

Meironiškiuose paminėtoje Šeimų šventėje įspūdžių ir veiklos netrūko nei seneliams, nei jų anūkams.

Šventė prasidėjo jau tradicinėmis tampančiomis krepšinio varžybomis 3×3. Jaunimo pamėgta krepšinio aikštelė sulaukė komandų ne tik iš Meironiškių, bet ir iš artimiausių apylinkių: Plinkaigalio, Ažytėnų. Varžyboms teisėjavo Krakių M. Katkaus gimnazijos kūno kultūros mokytojas Romualdas Varnas. Šį kartą sėkmė šypsojosi svečiams iš Pajieslio. Nugalėtojai ne tik pasipuošė medaliais, bet ir laimėjo Kėdainių r. policijos pareigūnų įsteigtą prizą krepšinio kamuolį.

Patys mažiausieji, lydimi tėvų ir senelių, šėlo lauke, ant šalia Krakių kultūros centro Meironiškių skyriaus veikusio batuto. Netoliese įsikūrę Kėdainių rajono policijos pareigūnai bei jaunieji policijos rėmėjai susirinkusioms šeimos pasiūlė nuotaikingą programą.

Dėlionės, žaidimai apie policijos inspektorių darbą buvo skirti jauniesiems žiūrovams. Vyresnieji galėjo išbandyti girtus akinius – akiniai su specialiomis dioptrijomis leido pasijausti smarkai alkoholio padauginusio piliečio vietoje. Reikėtų pabandyti visiems ereliams, kurie neblaivūs ketina sėsti prie automobilio vairo“, – įspūdžiais dalinosi išmėginusieji akinus. Policijos atstovai taip pat žymėjo gyventojų atneštus daiktus, fotografavosi su šventės dalyviais.

Kėdainių rajono policijos pareigūnai bei jaunieji policijos rėmėjai į Šeimų šventę atvyko su nuotaikinga programa. Krakių kultūros centro Meironiškių skyriaus archyvo nuotr.Jaunimo muzikos ir šokio fiesta

Labai smagu, kad į Šeimų šventę pavyko įtraukti ir jaunimą. Neslėpsiu, šventinį koncertą stengiamės orientuoti būtent į jaunuosius, tačiau koncertas patiko visiems“, – džiaugėsi Šeimų šventės organizatorė, Krakių kultūros centro Meironiškių skyriaus vadovė Rita Tamošaitienė.

Koncerte dalyvavęs S. Mykolaičio premijos laureatas, dainuojamosios poezijos atlikėjas Valentinas Abarius klausytojams dovanojo dainas iš savo debiutinio albumo „Aš tik noriu“. Krakių kultūros centro vaikų ir jaunimo pučiamųjų instrumentų ansamblis (vad. Jonas Stankevičius) sužavėjo plačia muzikine programa: nuo džiazo improvizacijų iki žydiškų melodijų. Gimnazisto Manto Pupkevičiaus vadovaujama vaikinų šokių grupė For fun visus pakerėjo ne tik šokiu, bet ir gera nuotaika bei energija.

„Stengiamės organizuoti kokybiškus renginius, sprendžiant iš žiūrovų atsiliepimų viliamės, kad mums pavyko. Galvojant apie atlikėjus dažnai linkstame ieškoti „kažkur ir kažko“, tačiau įsitikinau, kad kokybišką renginį galime organizuoti ir įdėmiau apsidairę aplinkui. Krakėse veikia itin profesionalūs kolektyvai, nuolatiniai konkursų, festivalių dalyviai ir prizininkai, kurie papuošia ir geriausius renginius“, mintimis dalinosi R. Tamošaitienė.

Linksmoji skola

Paklausus, ar nebuvo sunku prikalbinti koncertuoti Valentiną Abarių, R. Tamošaitienė tik nusišypso. Ji sako, kad mintis pasikviesti Valentiną kirbėjo jau seniai, ir prisiminė linksmą istoriją: kaip jai teko pavėžėti namo drauge su bardu koncertuojantį Pijų Cechanavičių, drauge iki Akademijos važiavo ir Valentinas. Rita juokais užsiminė, kad dabar vaikinukai „skolingi koncertą“. Taip juokaujant, derinant laiką bardas ir atvyko į Meironiškius.

Netikėtas susitikimas

Gražiu šventės akcentu tapo Kėdainių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro fotografijų paroda Šeimos stebuklas“. Nuotraukose užfiksuotos daug metų santuokoje gyvenančių, šiltus santykius palaikančių, branginančių moralines vertybes šeimų gyvenimo akimirkos, aprašytos šeimų sėkmės istorijos.

Savo šeimos nuotrauką parodoje pirmą kartą pamatė ir bardas atlikėjas Valentinas Abarius.

Atsimenu, kai mus fotografavo, bet nuotrauką matau tik dabar“, šypsojosi bardas, užaugęs darnioje keturių vaikų šeimoje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video