„Ryto“ trikovės komanda – Lietuvos vicečempionė

 „Ryto“ trikovės komanda – Lietuvos vicečempionė

Kėdainių „Ryto“ progimnazijos merginų komanda antradienį Utenoje vykusiose Lietuvos mokyklų žaidynių lengvosios atletikos trikovės finalinėse varžybose apie save visai šaliai pranešė labai garsiai.

[quote author=“I. Šelekienė“]Tik kasdienės treniruotės davė tokius rezultatus.[/quote]

Tarp 30 geriausių Lietuvos mergaičių komandų iš  Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Rokiškio, Mažeikių, Ignalinos ir kitų miestų „rytietės“ iškovojo antrąją vietą.

Kelias į finalą – neilgas, bet užtikrintas

Į Lietuvos mokyklų žaidynių lengvosios atletikos trikovės finalines varžybas „Ryto“ merginų komanda pateko iškovojusi pirmąją vietą tarp Kėdainių krašto mokyklų.

„Ryto“ progimnazijai atstovavusi penkių merginų komanda buvo sudaryta iš ketvirtokių ir penktokių, kurios varžėsi trijose rungtyse – kamuoliuko metimo, šuolio į tolį įsibėgėjus ir 30 m bėgimo distancijoje.

Iš viso varžybose Utenoje dalyvavo 59 berniukų ir mergaičių komandos, o nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių taurėmis, medaliais, diplomais ir marškinėliais.

Vaikus meile sportui užkrėtė mokytoja

„Džiaugiamės šių metų sportiniais laimėjimais ir didžiuojamės mūsų ištvermingais sportininkais.  Sėkmę lėmė sportiški vaikai, jų noras  sportuoti  ir tobulėti, motyvacija ir, žinoma, darbas, darbas, darbas. Tik kasdienės treniruotės davė tokius rezultatus. Man pačiai labai patinka sportuoti, todėl, manau, ir vaikus pavyko užkrėsti meile sportui“, – „Rinkos aikštei“ sakė komandą varžyboms parengusi Kėdainių „Ryto“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja Ingrida Šelekienė.

[quote author=“I. Šelekienė“]Nuostabus ir neapsakomas jausmas stovėti ant pakylos su medaliu ant krūtinės ir taure rankose. Ir tu net ne vienas, o su visa komanda!..[/quote]

Antras respublikinis trofėjus šįmet

Tai – jau antrasis svarbus trofėjus, kurį Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovoja Kėdainių „Ryto“ progimnazijos auklėtiniai vien tik šį pavasarį.

Kovo mėnesį „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių finalinėse, respublikinėse varžybose „Ryto“ pradinukai iškovojo pirmąją, vyresnėliai – trečiąją vietą.

„Man pačiai šie trofėjai – padėka už sunkų darbą. Tai – mokytojo darbo įvertinimas, džiaugsmas, atsakomybė, pasitikėjimas savimi ir tuo, ką darai. Vaikų apkabinimai ir džiaugsmo ašaros. Nuostabus ir neapsakomas jausmas stovėti ant pakylos su medaliu ant krūtinės ir taure rankose. Ir tu net ne vienas, o su visa komanda!.. Tada visas vargas pasimiršta ir užlieja vien džiaugsmo emocijos, – tikina I. Šelekienė. – O vaikams, manau, tai yra begalinis džiaugsmas, pasididžiavimas, pasitikėjimas savo jėgomis, nugalėjimas baimes, tikslo siekimas ir, galiausiai, gražūs prisiminimai.“

[#gallery=1921#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video