Arenoje – 700 karatistų iš visos Lietuvos (GALERIJA)

 Arenoje – 700 karatistų iš visos Lietuvos (GALERIJA)

Visą šeštadienį Kėdainių arenoje vyko 2019 m. Lietuvos kyokushin karate vaikų čempionatas, kuriame susikovė 710 sportininkų iš šešių dešimčių šalies klubų.

Penkiose amžiaus grupėse susikovė 2005-2009 m. gimimo sportininkai, o į kiekvieną svorio kategoriją klubai galėjo deleguoti tik po du savo atstovus.

[quote author=“V. Rudelis“]Nieko keisto – juk Kėdainiai yra kyokushin karate sostinė.[/quote]

Šeimininkai iškovojo šešis medalius

Jėgas varžybose išbandė dvylika karate klubo „Stoikas“ kovotojų iš Kėdainių.

Pusė iš jų puošėsi medaliais. Vicečempionėmis savose amžiaus ir svorio kategorijose tapo keturios klubo merginos – Živilė Rašinskaitė, Vesta Višniakovaitė, Ramilė Karaliūtė ir Smiltė Bakanovaitė, o du klubo vaikinai – Benas Vansevičius ir Žygimantas Krasauskas – lipo ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Turi galimybę pasilyginti su kitais

„Šioms varžyboms deleguojame geriausius savo sportininkus. Norime matyti, kokiame lygyje mūsų klubas yra Lietuvos mastu tarp šešiasdešimties kitų klubų“, – „Rinkos aikštei“ sakė karate klubo „Stoikas“ vyr. treneris Kėdainiuose Vaidas Rudelis.

Šiame mieste klubas vienija šimtą aktyvių sportininkų, laikinoje sostinėje po „Stoiko“ vėliava treniruojasi ir kovoja antra tiek.

Patogi vieta ir šaunūs organizatoriai

V. Rudelis pasidžiaugė, jog Kėdainių arenoje vienas po kito vyksta daug Lietuvos kyokushin karate federacijos (LKKF) organizuojamų varžybų ir sportininkų stovyklų.

[quote author=“V. Višniakovaitė“]Man kyokushin karate labai patinka. Pirmiausia dėl to, kad daug ką laimiu, ir dar dėl to, kad sportuodama susiradau labai daug draugų.[/quote]

„Nieko keisto – juk Kėdainiai yra kyokushin karate sostinė, – juokėsi drauge su federacija Lietuvos kyokushin karate vaikų čempionatą Kėdainių arenoje jau ne vienerius metus iš eilės organizuojantis V. Rudelis. – Na o jeigu rimtai, tai šis miestas – strategiškai labai patogioje Lietuvos vietoje, patogus susisiekimas iš bet kurio šalies kampelio, o ir čia vykstančių renginių organizatoriai šaunūs – LKKF ir „Stoiko“ klubas.“

Čempionė iš „Ryto“ trečiosios klasės

Vienai iš „Stoiko“ sportininkių, šalies Kumite vicečempione šiandien tapusiai ir finalinėje kovoje tik nežymia persvara varžovei pralaimėjusiai V. Višniakovaitei šie metai – ypatingai sėkmingi.

Šiandien jos trofėjų kolekciją papildė sidabro medalis, o prieš porą mėnesių ji netgi tapo Lietuvos kyokushin karate kata čempione.

„Sportuoju jau ketvirtus metus. Į šią sporto šaką mama Jovita mane atvedė dėl to, kad labai stipriai sirgdavau. Vos tik pradėjau sportuoti – nebesergu. Pasirinkome kyokushin karate dėl to, kad mano tėtis, būdamas mano metų, pats tai sportavo ir iki šiol prisimena su nostalgija, – pasakojo Kėdainių „Ryto“ progimnazijos trečiokė V. Višniakovaitė. – Man kyokushin karate labai patinka. Pirmiausia dėl to, kad daug ką laimiu, ir dar dėl to, kad sportuodama susiradau labai daug draugų. Be to, esu labai judri ir treniruotėse labai gerai išsikraunu.“

[quote author=“L. Kasperavičius“]Smagu į gimtąjį miestą sugrįžti, o dar geresnis jausmas užplūsta, kai mano mokiniai sėkmingai pasirodo jame vykstančiose varžybose.[/quote]

Dzūkus treniruojantis kėdainietis

Į gimtuosius Kėdainius tokiomis ypatingomis progomis, kaip kad visą šeštadienį čia vykęs Lietuvos kyokushin karate vaikų čempionatas, sugrįžta ir šiame mieste augęs bei „Atžalyno“ gimnazijoje vidurinį išsilavinimą įgijęs kraštietis Laurynas Kasperavičius, kyokushin karate klubo Alytuje „Mohikanas“ įkūrėjas, vadovas ir treneris.

„Į varžybas atvyko dvylika mano sportininkų. Namo parsivežame vieną aukso ir tris bronzos medalius, – šyptelėjo L. Kasperavičius. – Smagu į gimtąjį miestą sugrįžti, o dar geresnis jausmas užplūsta, kai mano mokiniai sėkmingai pasirodo jame vykstančiose varžybose.“

Kraštietis įkūrė pirmąjį klubą Alytuje

Pats L. Kasperavičius kyoksuhin karate kimono vilki jau septyniolika metų ir ryši 2 Dan juodą diržą.

Apie kyokushin karate mokyklos įsteigimą kraštietis svarstyti ėmė prieš aštuonerius metus, studijuojamas antrajame Lietuvos sporto universiteto visuomenės sveikatos bakalauro studijų kurse.

„Su bičiuliais keliavome aplankyti Alytuje gyvenančios grupiokės ir ji užsiminė, kad kyokushin karate klubo jos mieste apskritai nėra… Nustebau, ypatingai – pažinęs puikų Kėdainių pavyzdį, kuomet tokiame nedideliame mieste „Stoiko“ klubas surenka gana nemažai sportininkų. Ėmiau tyrinėti rinką, stebėti, ir štai – „Mohikanas“ Alytuje skaičiuoja šeštąjį, Druskininkuose – trečiąjį, o Prienuose vasarą užbaigs pirmąjį savo sezoną“, – teigiamu pavyzdžiu dalijosi L. Kasperavičius.

Pašaukimą atrado antrame kurse

Jo įsteigtame kyokushin karate klube trijuose Lietuvos miestuose sportuoja du šimtai vaikų.

„Pats vaikystėje bandžiau sportuoti krepšinį ir futbolą, bet tik kyokushin karate treniruotės, kuomet į jas mane atvedė tėtis, „užkabino“ nuo pirmosios dienos. Mane ši sporto šaka sužavėjo individualu ir savo filosofija, kuria moko. Tai – ir pagarba vyresniam žmogui, ir atsakomybė, ir užsispyrimas nepasiduoti, siekti savo tikslo net tada, kuomet yra labai sunku. Studijuodamas panorau savo aistra nuolat dalintis su pačiais mažiausiaisiais“, – pasakojo kraštietis L. Kasperavičius.

Kimono vilkės visą savaitgalį

Ant Kėdainių arenos parketo nugulusių tatamių šiandien varžėsi Lietuvos kiokushin karate vaikų čempionato dalyviai, o jau rytoj čia stovyklai bursis Lietuvos U-16, U-18 ir U-20 rinktinių nariai, besiruošiantys Europos čempionatui, birželio pabaigoje vyksiančiam Čekijos sostinėje Prahoje.

[#gallery=1911#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video