Kėdainiečiai dziudoistai – vieninteliai lietuviai turnyre Olandijoje (GALERIJA)

 Kėdainiečiai dziudoistai – vieninteliai lietuviai turnyre Olandijoje (GALERIJA)

Per sportą – ir jėgas išbandyti, ir su bendraminčiais ant tatamio pakovoti, ir dargi – pasaulio pamatyti. Tokiomis nuotaikomis gyvena Kėdainių sporto centro ir dziudo klubo „Mes esam“ sportininkai, tik ką sugrįžę iš Roterdame (Olandija) vykusio atviro Olandijos pietinių žemių tarptautinio dziudo jaunimo, suaugusiųjų ir meistrų čempionato.

[quote author=“I. Bolisas“]Tie sportininkai, kurie labai nori važiuoti, išvažiuoja, bet prieš tai sistemingai tam taupo. Jie atsisako kokių nors nebūtinų, kad ir malonių, išlaidų ir pirkinių, rečiau vyksta atostogauti į kurortus.[/quote]

Iš šešių valstybių ir Kėdainių

Balandžio viduryje vykusiame čempionate dalyvavo ne tik šeimininkai olandai, bet ir Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Ukrainos bei, žinoma, Lietuvai atstovavę Kėdainių dziudo klubo „Mes esam“ sportininkai.

Tarptautinių varžybų užsienyje metu kėdainiečiai ne vien dėl prizinių vietų ant tatamių kaunasi. Sportininkai randa laiko apžiūrėti vietos gamtos ir kultūros lobius. Nuotraukoje – jaunoji dziudoistė, kėdainietė Kamilė, besižvalganti po Olandijos sostinę Amsterdamą.  Asmeninio archyvo nuotr.Čempionatas buvo gana aukšto lygio, todėl sekėsi ne visiems. Kėdainių komanda iškovojo du apdovanojimus. Savo amžiaus ir svorio grupės čempionu tapo dziudo klubo „Mes esam“ prezidentas Indrius Bolisas (sv. kat. iki 90 kg), vicečempionu – klubo narys Armandas Šmigelskis (sv. kat. iki 73 kg).

„Buvome vieninteliai dalyviai iš Lietuvos šiame čempionate Roterdame. Taip toli mūsų tautiečiai įprastai nevažiuoja, – „Rinkos aikštei“ sakė tik ką iš Olandijos grįžęs Kėdainių dziudo klubo „Mes esam“ prezidentas I. Bolisas. – Užmezgėme draugystę su olandais, buvome pakviesti į dziudo turnyrą ir stovyklą po jo Hagos mieste lapkritį. Važiuosim. Labai norime.“

Taupo ne Turkijos kurortams, o varžyboms

Geri norai dažnai ir lieka tiesiog norais, kadangi atletus stabdo didžiulė finansinė našta. Sportininkai iš savo kišenės apmoka skrydžių bilietus, viešbutį, tenka padengti ir startinį varžybų dalyvio mokestį. Dalimi prie sportininkų išvykų užsienin prisideda Kėdainių krašto įmonės ir įstaigos.

„Kėdainių krašte turime bičiulių, kurie mus šiek tiek paremia. Labai tuo džiaugiamės, kadangi šis malonumas kainuoja pakankamai nemažai. Tačiau tie sportininkai, kurie labai nori važiuoti, išvažiuoja, bet prieš tai sistemingai tam taupo. Jie atsisako kokių nors nebūtinų, kad ir malonių, išlaidų ir pirkinių, rečiau vyksta atostogauti į kurortus. Lietuvos sportininkui varžyboms užsienyje gali tekti pakloti nuo poros šimtų iki netgi tūkstančio eurų“, – kalbėjo I. Bolisas.

[#gallery=1879#]

Užsieniečiams – pasakojimai apie Lietuvą ir Kėdainius

Vis dėlto, ne viskas matuojama pinigais. Tame, kad sportininkas dalyvauja užsienio varžybose, esti  ir svarbesnių, vertingesnių dalykų.

„Tai – ir sportinis interesas, ir noras išbandyti save svetur, ir smalsumas pamatyti užsienio šalių dziudo mokyklų ypatumus. Tai kartu – ir pažintys, ir istorijos žinių gilinimas, ir kultūros pažinimas. Visuomet ką nors aplankome kelionių metu, šviečiamės. Daug kas užsienyje nelabai yra girdėję apie Lietuvą, tai ką bekalbėti apie tokį Kėdainių miestą. Nuvežam užsieniečiams suvenyrų, pasakojam apie savo kraštą, kviečiam į svečius“, – pabrėžia dziudo klubo „Mes esam“ prezidentas.

[quote author=“Aut. past.“]Geri norai dažnai ir lieka tiesiog norais, kadangi atletus stabdo didžiulė finansinė našta. Sportininkai iš savo kišenės apmoka skrydžių bilietus, viešbutį, tenka padengti ir startinį varžybų dalyvio mokestį.[/quote]

Penki dalyviai – visi prizininkai

Tuo pačiu metu Kauno rajone, Lapėse, vyko XV-asis atviras tarptautinis Lapių moksleivių dziudo turnyras Kauno rajono mero taurei laimėti.

Didelis būrys jaunųjų sportininkų susirinko išbandyti jėgas Kauno rajone, o visi penki Kėdainių sporto centro ir dziudo klubo „Mes esam“ atstovai, dalyvavę turnyre, buvo įvertinti savose amžiaus ir svorio grupėse.

Antrąją vietą Lapėse iškovojo Austėja Vanžotaitė (sv. kat. iki 40 kg), trečiąsias – Danielius Bolisas (sv. kat. iki 27 kg), Pijus Pranevičius (sv. kat. iki 30 kg), Kipras Dijokas (sv. kat. iki 33 kg) ir  Dominykas Sviderskas (sv. kat. iki 42 kg).

[#gallery=1880#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video