Prisiekė naujoji savivaldybės taryba (FOTO, VIDEO)

 Prisiekė naujoji savivaldybės taryba (FOTO, VIDEO)

Trečiadienį pradėjo dirbti naujai išrinkta Kėdainių rajono savivaldybės taryba bei naujasis rajono meras Valentinas Tamulis.

Pirmasis kadencijos posėdis tradiciškai prasidėjo nuo tarybos narių bei mero priesaikų. Taip pat šiame posėdyje buvo paskirtas naujasis rajono savivaldybės mero pavaduotojas. Juo tapo visuomeninio judėjimo „Mūsų krašto sėkmei“ narys, Seimo nario Dariaus Kaminsko padėjėjas Paulius Aukštikalnis.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą savivaldybės mero pavaduotojo kandidatūrą turi teikti meras, o šiam teikimui privalo pritarti savivaldybės tarybos dauguma.

Trečiadienį tarybos posėdžio metu naujoji taryba pritarė mero teikiamai vicemero kandidatūrai. Už P. Aukštikalnio poziciją mero pavaduotojo poste balsavo 18 tarybos narių, 3 susilaikė ir 5 buvo prieš.

P. Aukštikalnis mero pavaduotojo pareigas pradės eiti nuo šių metų gegužės 6 dienos.

Taip pat pirmojo naujosios tarybos posėdžio darbotvarkėje buvo įtraukti savivaldybės administracijos vadovų įgaliojimų pabaigos klausimai.

Posėdžio metu tarybos nariai vienbalsiai pritarė savivaldybės administracijos direktoriaus Ovidijaus Kačiulio atleidimui iš užimamų pareigų, laikinai jas pavedant eiti savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjai Krsitinai Kemešienei.

Taip pat vienbalsiai buvo priimtas sprendimas iš pareigų atleisti ir administracijos direktoriaus pavaduotojus Viačeslavą Čerenkovą bei Antaną Pavolį.

Kitas savivaldybės tarybos posėdis numatytas gegužės 3 dieną.

Naujojo mero inauguracija vyks trečiadienį, balandžio 17 dieną, 14 val. Kėdainių miesto rotušėje.

[#gallery=1873#] [#gallery=1870#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video