Brangiai atsiėjęs projektas – ne visiems

 Brangiai atsiėjęs projektas – ne visiems

Naujasis pėsčiųjų takas ties Žemaitės gatvės kvartalu, besidriekiantis palei Smilgos upelį, pareikalavo nemenkos sumos lėšų, tačiau jo laiptais, vedančiais į J. Basanavičiaus gatvę, naudotis gali toli gražu ne visi gyventojai – neįgaliesiems ir mažylius vežimėliuose stumiantiems tėvams jie visiškai nepritaikyti.   

Pilietiški kraštiečiai socialiniuose tinkluose stebisi, kad už didžiulius pinigus įrengiant taką jo laiptai, vedantys į J. Basanavičiaus gatvę, padaryti taip, kad jais nėra galimybės užvažiuoti žmonėms su vėžimėliais.

Norėdami sužinoti tokio sprendimo motyvus kreipėmės į Kėdainių rajono savivaldybę ir paklausėme, kodėl buvo pasirinktas toks laiptų projektas, kuriame nenumatytas užvažiavimas vėžimėliais.

Savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vedėja Audronė Naujalienė tokį sprendimą aiškina tuo, kad laiptai yra per statūs tam, kad būtų galima įrengti nuvažiavimą vežimėliams.

„Laiptų panduso įrengimą ribojo sklypų ribos ir didelis aukščių skirtumas, todėl buvo numatytas neįgaliųjų patekimas ant tako palei Smilgos upelį per daugiabučio namo adresu Žemaitės g. 2 kiemą.

Tiesa, laiptuose yra numatytas griovelis dviračiams, taigi laiptai yra pritaikyti asmenims su dviračiais, tačiau šiuo atveju laiptai nebuvo pritaikyti judėjimo negalią turintiems asmenims bei vaikiškiems vežimėliams dėl anksčiau išvardintų priežasčių.

Nuo pėsčiųjų tako tarp Tilto ir Žemaitės gatvės pandusu patekus ant tako palei Smilgą per daugiabučių namų kiemus galima patekti į Žemaitės ir J. Basanavičiaus gatves.

Taip pat informuojame, kad Žemaitės gatvės daugiabučių namų kvartalo kompleksinio atnaujinimo projekte yra numatyta įrengti du naujus takus, kurie suteiks daugiau galimybių patekti ant tako palei Smilgą“, – komentuoja A. Naujalienė.

Primename, kad minėtų laiptų atnaujinimo darbai atsiėjo per 25 tūkst. 863 eurus, o tako palei upelį įrengimo kaina – apie 70 tūkst. eurų.

[#gallery=1850#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video