Rajono neįgaliųjų varžybos: dėl medalių kovojo 31 sportininkas (GALERIJA)

 Rajono neįgaliųjų varžybos: dėl medalių kovojo 31 sportininkas (GALERIJA)

Penktadienį sporto šventė subūrė viso Kėdainių rajono neįgaliuosius. Net trisdešimt vienas sportininkas išbandė jėgas rajoninėse šaškių ir strėlyčių mėtymo (smiginio) varžybose.

„Sporto varžybas pas save rengiame šešis-septynis kartus per metus. Varžybas vykdome pagal socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projektą. Sportas – ir sveikata, ir bendrystė, ir galimybė susipažinti, turiningai praleisti laiką, – „Rinkos aikštei“ sakė VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo vadovas Jonas Tumosa. – Labai mėgiamos rungtys – šaškės, smiginis, populiari – bočia. Taip pat su mielu noru mėtome baudas, kultivuojame ir stalo tenisą. Į varžybas pasikviečiame ir likimo draugus, kitų rajono neįgaliųjų draugijų, asociacijų narius.“

Geriausiai treniruoti – varžybų šeimininkai

Organizatorių – Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo – kvietimu pasinaudojo ir pakovoti šaškių ir strėlyčių mėtymo rungtyse pasiryžo VšĮ „Gyvenimo namų sutrikusio intelekto asmenims“  ir Lietuvos kurčiųjų draugijos Kėdainių pirminės organizacijos nariai.

Tiesa, kad ir kokie draugiški ir svetingi organizatoriai buvo, beveik visus medalius išsidalijo būtent jų klubą atstovaujantys sportininkai.

Po dvi antrąsias

Moterų šaškių rungtyje pirmąją vietą iškovojo Juzė Lučinskienė, antrąją – Daiva Sipavičienė, trečiąją – Birutė Žilinskienė.

Vyrų šaškių rungtyje geriausiai sekėsi Romualdui Račinskui, antroje vietoje liko Vasilijus Aleinikovas, trečioje – Jonas Grišinas.

[quote author=“J. Tumosa“]Jei tik pakviečia – visomis jėgomis stengiamės suburti komandas ir dalyvauti. Pritrūkus projektinių lėšų, tai darome savomis, važiuojame savais automobiliais. Matome tame prasmę.[/quote]

Smiginio rungtyje po antrąjį antrosios vietos medalį tądien užsikabino D. Sipavičienė ir V. Aleinikovas.

Moterų rungtyje taikliausia ranka pasižymėjo Gražina Zvicevičienė, trečiąją vietą užėmė Genė Rakauskienė.

Vyrų grupėje nepralenkiamas buvo Aivaras Janonis, o trečias – vienintelis tarp prizininkų patekęs Lietuvos kurčiųjų draugijos Kėdainių pirminės organizacijos narys Valdemaras Dulkinas.

Rungtyniauja ir kituose miestuose

Gegužės mėnesį VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo iniciatyva rajono neįgalieji vėl susirems kovoje dėl medalių. Šįkart – stalo teniso rungtyje.

Be to, kraštiečiai turi galimybę ne tik susikauti tarpusavyje, bet ir susigrumti su kitų miestų sportininkais.

„Nuolat esame kviečiami į varžybas pas savo bičiulius Ukmergėje, varžomės Jonavoje, Kaune. Jei tik pakviečia – visomis jėgomis stengiamės suburti komandas ir dalyvauti. Pritrūkus projektinių lėšų, tai darome savomis, važiuojame savais automobiliais. Matome tame prasmę“, – akcentuoja J. Tumosa.

[#gallery=1833#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video