„Rytiečiai“ – geriausi estafetininkai visoje Lietuvoje! (GALERIJA)

 „Rytiečiai“ – geriausi estafetininkai visoje Lietuvoje! (GALERIJA)

Prieš kelias dienas Radviliškio V. Kudirkos progimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių finalinės varžybos. Abejose finalinių varžybų amžiaus grupėse Kėdainių „Ryto“ progimnazijai atstovavo po vieną komandą. Abi į gimtąjį miestą parvežė prizininkų taures.

[quote author=“ I. Šelekienė“]Nebuvome tiesiog geriausi nuo pirmos dienos – mes įdėjome labai daug darbo su kiekvienu vaiku, jo technika. Mes ruošėmės.[/quote]

Mažiukai – čempionai, vyresnieji – treti

Radviliškio V. Kudirkos progimnazijoje dėl nugalėtojo vardo kovojo abiejų amžiaus grupių stipriausios Lietuvos „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių komandos.

Čempionų taurė – didesnė už patį čempioną iš Kėdainių „Ryto“ progimnazijos! 2008 m. gimusių ir jaunesnių mokinių grupėje lygių sau neturėjo ir šalies čempione tapo Kėdainių „Ryto“ progimnazijos komanda, už savęs palikdama Mažeikių „Pavasario“ pagrindinės mokyklos, Rokiškio Senamiesčio progimnazijos bei Širvintų pradinės mokyklos auklėtinius.

Ypač įnirtinga kova virė 2006 m. gimusių ir jaunesnių mokinių finale. Varžybų nugalėtoja tapo Širvintų „Atžalyno“ progimnazija, renginio šeimininkai radviliškiečiai užėmė antrąją vietą. Treti – Kėdainių „Ryto“ progimnazijos sportininkai, o ketvirtąją vietą tarp šalies stipriausių estafetininkų užėmė Rokiškio Senamiesčio progimnazija.

Žygiavo keturis etapus

„Ko gero, nė nereikia sakyti, kad finale buvo labai sudėtinga. O ir iki paties finalo buvo ką veikti. Pradžioje įveikėme rajoninį etapą, vėliau sekė zoninis, po jo – tarpzoninis. Ir ką gi – mūsų pastangos atsipirko tapus šalies „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių čempionais, –  šyptelėjo Kėdainių „Ryto“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja Ingrida Šelekienė. – Į finalą patekome trečius metus iš eilės. Pirmus metus mūsų pradinukai buvo treti, pernai – antri, o šiemet iškovojo aukščiausią apdovanojimą – nugalėtojų taurę. Labai džiaugėmės, grįžę su balionais buvome sutikti mokytojų ir vaikų tėvelių. Jautėmės fantastiškai.“

Stiprūs – ir individualiai, ir kaip komanda

Tiesa, pradinukų sporto būrelį vedanti I. Šelekienė pabrėžia, jog „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių komandos sportininkų komandoje kasmet – vis nauji pradinukų veidai.

„Būrelį lanko labai daug pradinukų, susirenka daug ketvirtokų iš visų penkių klasių. Matome, kurie labiausiai nori sportuoti, kuriems tai labai patinka ir sekasi, iš jų suburiame dvidešimties vaikų komandą šioms varžyboms. Nebuvome tiesiog geriausi nuo pirmos dienos – mes įdėjome labai daug darbo su kiekvienu vaiku, jo technika. Mes ruošėmės. Vaikai nuo rudens padarė didžiulį progresą. Ir individualiai, ir kaip komanda. Jie išties tapo komanda“, – šyptelėjo pradinukus „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių varžyboms su kolege Asta Bernadišiene ruošusi I. Šelekienė.

Džiaugiasi auklėtiniais

Tiesa, vyresnieji, penktų–šeštų klasių, moksleiviai šalies estafečių rungties finaliniame etape dalyvavo tik pirmą kartą.

„Labai smagu, kad abi Kėdainių „Ryto“ progimnazijos komandos iškopė į finalinį „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių varžybų etapą ir abi iškovojo prizines vietas. Kitąmet reikės į Kėdainius parvežti du auksinius apdovanojimus“, – juokėsi įstaigos kūno kultūros mokytojas Algis Šelekas.

[#gallery=1825#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video