SC-„Balticum“ šįvakar namuose priima „Ryto“ jaunimą (FOTO, VIDEO)

 SC-„Balticum“ šįvakar namuose priima „Ryto“ jaunimą (FOTO, VIDEO)

Pirmąjį Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono atkrintamųjų varžybų etapą sėkmingai pradėjo Kėdainių SC-„Balticum“ ekipa. Šešioliktfinalio etapo varžovus – Vilniaus „Rytas-2“ krepšininkus – kėdainiečiai ketvirtadienį išvykoje po labai atkaklios kovos įveikė rezultatu 98:82 (27:18, 17:25, 25:19, 29:20).

[quote author=“A. Argustas“]Tikimės aršios kovos ir gražių rungtynių. Tiek krepšininkams, tiek sirgaliams. Šįvakar mums labai reikia palaikymo. Lengva nebus, bet mes esame tam pasiruošę.[/quote]

Šįvakar SC-„Balticum“ ekipos ir „Ryto“ dublerių jaunimo komandos laukia atsakomasis mūšis. Jo metu paaiškės kelialapio į kitą RKL B diviziono atkrintamųjų varžybų etapą – aštuntfinalį – savininkas.

„Ryto“ sirgaliai sukėlė tikrą pragarą

„Jūs – „Ryto“ ateitis“ – tokiais žodžiais, įrašytais plakate, taip pat, žinoma, skanduotėmis, plojimais ir netgi uždegtais fajeriais B tribūnos sirgaliai rungtynių metu palaikė sostinės jaunimą.

„Galbūt galutinis rungtynių rezultatas to ir neatspindi, bet pirmoji atkrintamųjų varžybų dvikova buvo įtempta, pirmaujanti komanda keitėsi labai daug kartų. Buvo sudėtinga ne tik žaisti prieš „Rytas -2“ krepšininkus – ambicingus, jaunus žaidėjus, bet ir rungtyniauti jų salėje, kurioje Vilniaus „Ryto“ sirgaliai sukėlė tikrą pragarą, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių SC-„Balticum“ komandos vadovas Arnas Argustas. – Su treneriu Kastyčiu Kundrotu labai džiaugiamės, kad vyrukai nepasimetė. Kai kuriems pirmą kartą gyvenime teko žaisti šitokias rungtynes. Tai – neįkainojama patirtis.“

Pataikė kas antrą tritaškį

Pergalingai pasibaigusiame pirmajame atkrintamųjų varžybų susitikime Vilniuje Kėdainių SC-„Balticum“ krepšininkai iš toli atakavo fantastiškai gerai – prieš aikštės gynybą tikslą pasiekė net 17 jų mestų tritaškių iš 35 (48.5 proc. taiklumas.)

Tuo metu varžovai daug dažniau „šaudė pro šalį“. Iš tiek pat bandymų jiems realizuoti pavyko tik 9 tolimus metimus (25.7 proc. taiklumas).

„Prie pergalės, be abejo, prisidėjo puikus pataikymas iš toli, bet ją, sakyčiau, daugiausia lėmė komandinis žaidimas. Vaikinai buvo labai susikoncentravę, nepamesdavo žaidimo ritmo ir trenerių štabo užduočių net ir pralaiminėdami. Laikėmės žaidybinio plano, ir jis labai pasiteisino“, – pagyrų Kėdainių ekipos krepšininkams negailėjo A. Argustas.

Lengva nebus, bet tam pasiruošę

Vis dėlto ant laurų ilsėtis laiko nėra. Šįvakar savo pranašumą įrodyti ir maksimaliai tiksliai trenerių štabo pavestas užduotis vykdyti dvikovoje su Vilniaus „Ryto“ dublerių jaunimo komanda kėdainiečiai turės dar kartą.

„Psichologiškai labai svarbu atkrintamąsias varžybas pradėti pergale. Atsakomąsias rungtynes namų aikštėje žaisti turint vieną pergalę ir taškų bagažą yra daug maloniau, negu pirmąsias pralaimėjus ir dar galvojant apie taškų deficitą… Kita vertus, per didelis pasitikėjimas savimi taip pat gali pakišti koją, – mintimis apie šio vakaro mūšį, vos po kelių valandų vyksiantį Vilainių krepšinio salėje, dalijosi SC-„Balticum“ komandos vadovas A. Argustas. – Tikimės aršios kovos ir gražių rungtynių. Tiek krepšininkams, tiek sirgaliams. Šįvakar mums labai reikia palaikymo. Lengva nebus, bet mes esame tam pasiruošę.“

17 valandą Vilainiuose

Kova dėl kelialapio į trečiojo pagal pajėgumą šalies krepšinio čempionato atkrintamųjų varžybų aštuntfinalio etapą šįvakar vyks Kėdainių sporto centro salėje Vilainiuose.

Ginčo kamuolys į orą bus išmestas 17 valandą.

[#gallery=1805#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video